|
Neznámé trvalky, 14.7.2016 Ano, určitě brutnák. Děkuji i paní Lídě za určení ostatních. |
 |
Neznámá květina, 25.5.2014 Gazánie? |
 |
|
 |
Neznámá rostlina, 21.5.2014 Ficus benjamina. |
 |
Neznama květina, 15.4.2014 Barvínek? |
 |
Co chybí šťavelu purpurovému?, 10.4.2014 Z vlastní zkušenosti taky vím, že šťavel nesnáší cigaretový kouř... Možná i jiné výpary, třeba plyn (sporák v kuchyni) atd. |
 |
Pryšec zářivý - nekvete, 30.3.2014 No, kromě přesazení, ostříhání a letnění venku si myslím, že ke kvetení potřebuje co nejvíc světla; ten náš je po zbytek sezóny na jižním okně a má i přímé slunce. Když byl v koutě, tak nekvetl vůbec. Zálivka poměrně bohatá (samozřejmě odstátou... celý příspěvek > |
 |
Prosím o radu s názvem rostliny, 18.3.2014 Máte ji nádhernou! |
 |
Identifikace zahradní rostliny, 13.3.2014 Díky, Lído, zadal jsem to do vyhledávače a vyjela čemeřice smrdutá - Helleborus foetidus. |
 |
Identifikace zahradní rostliny, 13.3.2014  Dobrý den, přikládám foto, které jsem pořídil včera (12. 3.), když jsem projížděl jednou vesnicí na Vysočině. Nikdy jsem nic podobného neviděl - tmavě zelené listy, světlounce zelené květní stvoly, kvete takto brzy zjara - poznáte někdo tento... celý příspěvek > |
 |
Anturie - napadená, 1.11.2013 Z detailu listu se mi to zdá na třásněnky. Potvory. |
 |
|
 |
Datura (durman)?, 1.8.2013  Poraďte prosím, co mi to vyrostlo v záhoně (já jsem to tam nesázel ani nesel). |
 |
Neznámé balkónovky, 1.8.2013  Prosím o určení balkónovek (nebo my je aspoň tak pěstujeme), které neznám.
|
 |
Aspidistra?, 2.7.2013  Ještě foto květu. |
 |
Aspidistra?, 2.7.2013  Dobrý den, prosím o pomoc s určením pokojovky. Mělo by jít dle mého názoru o Aspidistru, ale podle listů a zejména jiného květu (žluté okvětní lístky) to asi nebude běžná A. elatior. Věděl by někdo lépe specifikovat? |
 |
Gloxinie - svinování listů, 24.6.2013 Nesvítí na ni přímo slunce? Nebo není v místnosti moc teplo? Některé variety jsou na to citlivější a reagují svinováním listů. Mám taky dvě gloxínie pěstované za stejných podmínek, ale jedna je třikrát větší než ta druhá, listy obrovské, že za nimi... celý příspěvek > |
 |