Pryšec zářivý - nekvete

Jaroslav Petr - (15) - 112.36 (?)
30.3.2014 20:49

No, kromě přesazení, ostříhání a letnění venku si myslím, že ke kvetení potřebuje co nejvíc světla; ten náš je po zbytek sezóny na jižním okně a má i přímé slunce. Když byl v koutě, tak nekvetl vůbec. Zálivka poměrně bohatá (samozřejmě odstátou vodou) - když zalívám míň, tak mu žloutnou listy. Začal kvést v únoru a stále nasazuje další poupata. Tím řezem se i rozvětvil, a protože kvete na růstových vrcholcích, kvetení je bohatší. Víc asi nevím. frown

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 230.116 (?), 20.11.2012 12:37, zobrazeno: 10903x

Zdravím, tchýně mi přenechala péči o letitý exemplář pryšce zářivého (Euphorbia milii). Nadělal jsem si v létě z vrcholových řízků mladé rostlinky. Kdy můžu čekat, že mi vykvetou? Viděl jsem v obchodě mnohem menší kousky a ty už kvetly.

Dál se chci zeptat, co dělat s původní rostlinou, je evidentně vyčáchlá (asi měla málo světla?), za poslední čtyři roky nekvetla. Můžu ji třeba na jaře nějak radikálně seříznout? A co udělat pro její kvetení? Děkuju za odpovědi, Jarda

Euphorbia milii
Euphorbia milii

host - 230.116 (?), 20.11.2012 12:40

Ještě jsem zapomněl dodat, že rostlinu jsem v létě přesadil do nového substrátu, a to jí evidentně prospělo, má zdravější barvu. Jarda

Jaroslav Petr - (15) - 92.102 (?), 1.8.2013 22:05

Tak jsem zpátky. Když se nikdo na můj dotaz nechytil, pryšec jsem nakonec na jaře ostříhal. Posílám foto rostliny, jak vypadá v současnosti; obrázek vkládám pro ty, kdo by měli podobné pochybnosti jako jsem měl já. Nebojte se razantního zásahu, vyčáchlé koště není na nic.

Jaroslav Petr - (15) - 92.102 (?), 26.2.2014 9:15

Další pokračování - už kvete. :)

host - 113.82 (?), 30.3.2014 12:43

Gratuluji, ale zkuste poradit, čím jste toho docílil, že kvete? Mám ho doma od loňska, vloni kvetl, ale teď je jen zelený, tak čekám... Mám mu nějak pomoct? 

Jaroslav Petr - (15) - 112.36 (?), 30.3.2014 20:49

No, kromě přesazení, ostříhání a letnění venku si myslím, že ke kvetení potřebuje co nejvíc světla; ten náš je po zbytek sezóny na jižním okně a má i přímé slunce. Když byl v koutě, tak nekvetl vůbec. Zálivka poměrně bohatá (samozřejmě odstátou vodou) - když zalívám míň, tak mu žloutnou listy. Začal kvést v únoru a stále nasazuje další poupata. Tím řezem se i rozvětvil, a protože kvete na růstových vrcholcích, kvetení je bohatší. Víc asi nevím. frown

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz