|
Příspěvky uživatele - 114.115
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Ukousnuté květy růží, 6.8.2008 Ta poupata jsou ukousnutá ještě zavřená, kdybych je ustřihla, nerozvila by se. Ta jediná, co se rozvinula, než zmizela, byla takový chudáček na tenké větvičce, chtěla jsem ji na keři nechat pro radost
Srnka mě tedy taky napadla, u louky pod... celý příspěvek > |  | pěstování orchidejí, 3.8.2008 Krása, gratuluji |  |
|  | Jak stanovit obsah C vitamínu v moštu?, 25.7.2008 Podobné je to s více než sto let tradovaným omylem o železe ve špenátu.
Někdy v roce 1870 E. von Volf sestavoval tabulku obsahu různých prvků v potravě a u špenátu se spletl v desetinné čárce. Jak už se tak stává, tak tento omyl opisoval jeden... celý příspěvek > |  | pěstování orchidejí, 24.7.2008 No je zřejmé, že něco není v pořádku. Mramorování a lepkavé kapičky svědčí o nějakém nezvaném návštěvníkovi. Já bych tedy na vašem místě asi nějakou chemii zkusila |  | Řez staré meruňky, 15.7.2008 No, tak skutečné odpovědi jak na to jsem se nedočkala. Poradíme si tedy nějak sami, opatrně a podle strýčka Googla...
Přeji všem dobrou noc |  | pěstování orchidejí, 14.7.2008 Na snímcích "bez názvu" je phalaenopsis, na kterém se na květním stvolu vytvořila nová rostlinka, tzv. "keiki". Nestává se to moc často - gratuluji . Má se oddělit a samsotatně zasadit, až má aspoň tři lístky.
Na první... celý příspěvek > |  | vadnutí listů u phalanopsisů, 14.7.2008 Nejsem odbornice na orchideje, jenom praktik, co má pár let nějaké ty orchideje doma. Takže třeba se tu nějaký odborník najde.
Jako pouhý praktik si myslím, že vadnutí listů u phalaenopsisu (napřed zkrabacení, pak poklasnutí, nakonec zvadnutí,... celý příspěvek > |  | pěstování orchidejí, 14.7.2008 Máte pravdu - já jsem si neuvědomila, že paní se ptá na nový výhonek, vyrůstající zboku ze stonku.
Moje odpověď platí pro nové výhony zespodu, od kořenů :-) |  | Řez staré meruňky, 14.7.2008 Žebřík máme, ale meruňka je ve svahu a navíc z jedné strany chata, z druhé strany živý plot a cesta.
Já si té meruňky vážím a byla jsem moc šťastná, že na zahradě meruňka je. To, co říká pan Vysloužil, vím. Švagr má taky starou... celý příspěvek > |  | pěstování orchidejí, 14.7.2008 Nové výhony v žádném případě neodstraňujte - čím silnější trs, tím lepší kvetení. A dendrobium navíc kvete jen z nových výhonů, kvetení ze starých výhonů se neopakuje. (Ale to neznamená, že by jste je měli odstranit - viz výše).
Zrovna... celý příspěvek > |  |
|  | živý plot - vzdálenost od sousedova plotu, 3.7.2008 Správně má být asi ulmus pumila - jilm sibiřský.
Je to ale strom, opravdu se dá pěstovat v keřové formě v živém plotě?
http://static.wikipedia.org/new/wikipedia/cs/articles/j/i/l/Jilm.html |  | Toto udělátko se dá stále koupit, 29.6.2008 Naklepávač kos se dá opravdu koupit pořád v železářství, je přesně k zatlučení do špalku, jak kdosi psal výše. Kupovala jsem ho loni na podzim, naklepávala s ním nové srpy a i když jsem to dělala poprvé v životě, tak mi to kamarád - zkušený sekáč -... celý příspěvek > |  | Dřevitá pivoňka - zakrnělé listy, 26.6.2008 U nás v tom důvod opravdu není, protože tohle pravidlo znám a pivoňku jsem zasadila, jak psáno :-) |  | Nemoc, škůdce - svilušky, 26.6.2008 Rozmnožení svilušek podporují vysoké teploty a nízká vzdušná vlhkost.
Svilušky jsou velké 0,4 až 0,7 milimetrů. Žijí na spodní straně listů. Následkem sání svilušek jsou listy na lícní straně drobně skvrnité a postupně nabývají světlejšího,... celý příspěvek > |  | Nemoc, škůdce nebo je něco špatně?, 26.6.2008 A nejsou to svilušky? Před dvěma lety mi v horkém léte odešly fuchsie, listy vypadaly podobně a teprve až jsem jich dvě třetiny vyhodila, tak jsem zjistila, že to byly svilušky. |  |
 |
|
|
|