 |
Příspěvky uživatele - 225.136
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Neznáte tento druh jahody?, 6.4.2017 No, tak to vypadá, že to nebyla, s neznámou odrůdou, až taková složitost. Teď ještě přezkoušet, podle plodů, zda je to ona a namnožit.
Pokud chcete, aby jahoda hodně odnožovala, omezí se vyštípnutím, počet květů (plodů) a rostlina se přihnojí... celý příspěvek > |  | Černý rybíz Sofijevská - Sofijevskaja, 12.2.2017 Připojuji odkazy přímo na stránky šlechtitelského ústavu „Sofijevské“: zde a zde.
I ostatní uváděné parametry odrůdy stojí za zhlédnutí. Šlechtitelé „Sofijevské“ (К.М. Копань, В.П.... celý příspěvek > |  |
|  | Černý rybíz Sofijevská - Sofijevskaja, 11.2.2017 Hledal jsem odrůdy černého rybízu, které snesou nevhodné podmínky (550-600m/m, mokro), především rezistentní k padlí. Vyzkoušel jsem cca 8 odrůd. V „drsných“ podmínkách je jedna z nejlepších. V jiných (lepších) podmínkách nemám zkušenost.
V mých... celý příspěvek > |  | Černý rybíz Sofijevská - Sofijevskaja, 10.2.2017 Ano. |  | Jablko - plíseň?, 1.2.2017 No, není text čtvrtého obrázku tak trochu slátanina?
Cereálie je to samé jako obilovina. Jen slovo používané jako marketingový trik k vyšší ceně.
Jaké potraviny v seznamu vlastně chybí? Napadají mě jenom vejce, sůl, cukr a kořalka. A proč v... celý příspěvek > |  | Roubovat už peckoviny za kůru?, 30.1.2017 No, čas roubování peckovin za kůru ještě skoro půl roku nenastane, ale co přípravy? Tedy rouby.
O vánocích byl vhodný čas. Ten jsem s nadhledem prošvihl (bude i po Novém roce). Ale od Nového roku mrzne jako o závod a máme únor. Co s tím? Tedy kam... celý příspěvek > |  | Neznáte tento druh jahody?, 29.1.2017 Přeci nejlíp Vám už poradila Vaše maminka. Na jaře si přesaďte na připravený záhon ty jahody, které „rostou u plotu“. Pokud to nejsou nějaké jiné, třeba z jiného pěstování či od sousedů, budou stejné jak byly.
To, aby zase plodily, docílíte péčí.... celý příspěvek > |  | Červnová, 2.1.2017 Nu, to se nám to pěkně projasnilo. Ze State Fire je Stare Fair a z Červnové je Junsko zlato. Jo, jo, „Červnové zlato“. Tak víme, co máme. A děkujeme za to.
A pěkné stránky z Čačaku. Dalo by se i vybrat. JG |  | Hrušeň Dicolor, 30.12.2016 Čtouc pilně vaši diskuzi, dostal jsem chuť na Madam. Tak jsem si pro jednu šel (místo jabka) a vzal jsem si dvě a dobře jsem udělal.
Ještě nejsou nažloutlé. Beru ty co ztrácejí studenou vojenskou barvu. Tak žvýkám a dobrý. 450 m/m, kopečky západně... celý příspěvek > |  | Jak se zbavit bezu černého?, 20.12.2016 Aaa, zvídavý chemik v sukni. Jak působí ocet a jedlá soda na pařez po ryngli nevím. No, nejspíš nijak. Taky, proč by měl?
Při reakci octa se sodou se uvolní hodně plynu (CO2, ten šumák). Plyny mohou rozstříknout reakční směs a ocet nedělá oku... celý příspěvek > |  |
|  | Roubování hrušní, 3.12.2016 Ač stár, jsem hruškový začátečník. Mám jen starou Madame Verte (a nějaké špičáky) a chtěl bych hrušky pro sebe na jídlo co možná nejdéle (nejlíp půl roku a hned) a ne jen kopici zimních na vánoce ob rok. Tak co zbývá, pokusničit (snad ne ničit) k... celý příspěvek > |  | Roubování hrušní, 2.12.2016 Chyba, o které píšete, bývá v zahradách k vidění. Živořící vroubovanec uvnitř koruny. Snažím se jí vyhnout, ale zdá se mi, že to není na starém stromu úplně jednoduché, protože jsou ještě i další pravidla. Rané odrůdy raději dolů, pozdější výš a... celý příspěvek > |  | Roubování hrušní, 1.12.2016 Děkuji za radu. To vypadá nadějně. Vždycky jsem zatím ke štěpování používal jen letorosty. Se starším, dvouletým, dřevem na štěpování nemám žádnou zkušenost a ani jsem k tomu nenašel nějaké konkrétnější údaje.
Stav matečného „stromu“ zlepšit nejde... celý příspěvek > |  | Roubování hrušní, 1.12.2016 Dobrý den.
Rád bych pokračoval v tomto starém vlákně. Zdá se mi zajímavé. Chtěl bych se jednak zeptat, jak se dařil výše uváděný způsob zářezu do silné kůry, ale hlavně „hloubám“ nad tím, jak použít „mikroletorosty“ a k přeroubování, když normálně... celý příspěvek > |  | Jak se zbavit bezu černého?, 24.11.2016 Jak se zbavit černého bezu? Otázka mi připadá skoro zbytečná. Protože je to jednoduché a vychází to z podstaty života bezového keře. Jak už napsal pan „Cenzor...“. Roundupem a spol. jde rychle keř zahubit. Proč ne. Chemii používáte běžně? Kde ji... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|