|
Křížení rajčat - nová zábava, 1.7.2018  Já jsem v této oblasti také začátečník. Jen jsem si k tématu nastudoval jednu knihu. A tam právě tvrdí opak - nevadí pokud se některý rok plíseň neprojeví. Prostě sesbíráme semínka ode všech rostlin. V příloze uvádím výňatek z oné knihy (kterou jsem... celý příspěvek > |
 |
Jofela, 4.10.2017 Nemáte někdo zkušenost, jak jsou potomci Joja - Jofela a Joganta odolní proti rakovinnému odumírání větví peckovin a proti moniliovému úžehu? S tím byly u joja podle mnoha pěstitelů problémy... |
 |
|
 |
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 10.8.2016 Tady u tohoto stromu máte pravdu. Trochu mi splývá pojem bujná podnož a vysokokmen. Ten strom vzadu na rovné terásce má korunku zapěstovanou výše, zhruba ve výšce očí, celkově je podobně vysoký. |
 |
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 10.8.2016  Resp. jsem nikdy jablka nevážil.
Proto pro představu přikládám obrázek mého typického vysokokmenu - tohle je zrovna Bojkovo obrovské - většinu této úrody (něco málo ještě opadá) očešu trháčkem (v tom mi pomáhá i horní teráska). Ten křivý strom za... celý příspěvek > |
 |
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 10.8.2016 Podobnou autoregulaci má zřejmě angold, proto jej asi Holovousy doporučují na vysokokmeny:
Stromy dobře plodí i na vzrůstnějších podnožích. Podíl jakostních tříd na sklizni je vysoký, protože po červnovém opadu plůdků zůstává v chocholíku vždy... celý příspěvek > |
 |
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 10.8.2016 Takto velké úrody nemáme. Hodně plodů opadá kvůli obaleči, všude se s trháčkem nedostanu, takže do sklepa sklidím tak 150, z nejlepších stromů 200 kg ovoce. |
 |