|
Sázení broskví, meruněk, 4.10.2017 Pane Waltře, prodejna kde jsem v posledních x letech pořídil většinu stromků má plný sortiment stromků na podzim, Jak jste řekl, je z čeho vybírat.
Odhaduji že původ těchto stromků je v Polsku, jsou pěkné, vitální, většinou mají pěkně založené... celý příspěvek > |
 |
Sázení broskví, meruněk, 3.10.2017 Jsem zastánce podzimní výsadby, nemám důvěru ke správnému založení stromku přes zimu v obchodě. Je zde poměrně obsáhlé vlákno s hlasy pro i proti...
|
 |
|
 |
Kdy naposledy posekat trávu?, 28.9.2017 sbírám sekačkou i spadaný listí, seču tedy, dokud podstatná většina listí není se zbytky trávy v kompostu. |
 |
Doporučte broskvoň, 25.9.2017 Pane Míro, několik málo kilometrů pod Brnem vcelku s úspěchem pěstuji několik druhů broskví. Při výběru odrůd jsem dbal na to, aby dozrávaly postupně a hlavně po meruňkách, kerých mívám v době jejich zrání doslova a do písmene na 3 týdny nad... celý příspěvek > |
 |
Určení odrůdy - byl jsem napálen?, 24.9.2017 Dle mého Boscova lahvice. Hruška hrušek, pro mě Top. j.c. |
 |
Olej nebo tenkovrstvá lazura?, 8.9.2017 Nejlepší nátěr který se mi kdy podařilo aplikovat na komplet dřevěné opláštění chaty, byla směs 2 dílů tenkovrstvé lazury Primalex a jednoho dílu teakového oleje koupeného ve 4 nebo 5kilovém balení v Dům barev. Nátěr získal na mastnotě, dobře se... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň Symphonie, 5.9.2017 Broskve vypadají velmi dobře, chápu radost pěstitele. Za mě jde o velmi dobrý tip na prodloužení broskvové zezony která mi skončila sklizní vynikajícího Cresthavenu j.c. |
 |
Kopr, 26.7.2017 Nechte něco vysemenit na záhonu. Něco se z toho přemístí rytím, něco větrem, ptáky, hlodavci nebo čím vším. Roste pak i tam, kde o něj nestojíte. Na jaře ale mladý, je naprosto skvělý. |
 |
Plody paprik, 21.7.2017 Naši pěstitelé chilli si poměrně často postesknou na záměnu semen za jiný druh. Pokud bude rozdíl jen v barvě, zkousl bych to. |
 |
Poraďte prosím odrůdu meruňky, 18.7.2017 Letitá vzrostlá meruňka umí udělet parádní stín který má u nás v zahradě v letních dnech kolikrát větší cenu jak celá ůroda nebo věechy pártydeštíky ve městě. j.c. |
 |
|
 |
Sklizen česneku 2017, bídná velikost na 50% - 60% průměru, 13.7.2017 ... česnek zásadně nehnojím ani nezalévám...
...potom česnek zálivku snese...
Nemohu se zbavit dojmu, že vámi prazentované názory mohou být zavádějící.
Přál bych vám vidět letos polnosti a zahrady na... celý příspěvek > |
 |
Sklizen česneku 2017, bídná velikost na 50% - 60% průměru, 13.7.2017 česnekem jsem pro letošek osadil část většího záhonu v mírném svahu společně s paprikama, 405 stroučků v 6 řádcích. Papriky byly proti kopci nad česnekem. Zalil jsem ho všehovšudy 2x lehkou sprchou z hadice. Spodní 4 řádky česneku zavadaly na sklizeň... celý příspěvek > |
 |
Marhulový kvas nekvasí, 7.7.2017 Dosladit v množství 2 kila cukru na 50 litrů kvasu.
Přidat kvasinky.
Nechat v chladněší místností
Nechat kvar min 6 týdnů na pokoji |
 |
Buxus zežloutl, 25.5.2017 Zabere Karate i obyčejný Mospilan, jen se výskyt těch potvor musí podchytit včas. Postřik se blbě aplikuje, když vám v keřích hnízdí ptáci... |
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 4.5.2017 Ajajajjaj...
smutná fotka... j.c. |
 |