|
Pěstuje někdo Eucomis?, 12.2.2016 Pěstuje někdo prosím Eucomis? Tahle rostlina se mi ted moc líbí v jednom katalogu kde mají spoustu pěkných odrůd…chtěla bych jí zkusit, pokud v tom není nějaký zádrhel. Máte zkušenosti…?
Díky |
 |
Co je to za rostlinu?, 1.2.2016 Pane Josef... výtečné . Dizygothecu jsem měla jeden čas doma (než mě jí babička vyhodila, protože si myslela že je konopí ) a nepoznala bych to.
Dizyg. "Galaxy" |
 |
|
 |
Zkušenost se puvodnikere.cz?, 3.1.2016 Máte prosím někdo zkušenost s puvodnikere.cz?
Děkuji |
 |
Dlužicha - Heuchera - trvalka nejen do polostínu?, 30.11.2015 Ano dá se vypěstovat ze semen... cíleně je tedy ze semen nepěstuji ale občas se mi někde ze samovýsevu objeví |
 |
Které rostliny v květu výrazně silně voní?, 30.11.2015 Již zmiňovaný pustoryl (nepravý jasmín) v době květu cítím od sousedky i přes zed, některé hosty také velmi silně voní (plantaginea), hvozdíky, lilie... |
 |
Název rostlin, 30.8.2015 Na předposlední fotce jsou zahrady v Kuksu, že ? |
 |
Nobvyklá květina k Výročí, 29.8.2015 Gardenie, Hedychium, Mučenky(?), Protea, Telopea... nepíšete jak je přítelkyně zkušená zahradnice. Kromě mučenek bych řekla že to nejsou rostliny pro záčátečníky. |
 |
Co je to za květinku?, 17.8.2015 ...nebo jednoduchá jednoletá jiřinka. |
 |
Jaké okrasné rostliny by neměli na zahrádce chybět? Které jsou vaše nejoblíbenější, nejkrásnější?, 16.8.2015 Moje neoblíbenější?
Na jaře miluju tulipány... asi 40 odrůd.
V létě miluju hosty...82 odrůd.
Na podzim miluju okrasné trávy... asi 50 druhů.
V zimě miluju... jo vlastně v zimě mi nic na zahradě neroste .
Ale jinak jsem celkem... celý příspěvek > |
 |
Pennisetum "summer samba", 9.5.2015 Pennisetum Setaceum pochází z tropické Afriky, takže mrazuvzdorná do -34C určitě není . Dá se přezimovat na teplejším místě nejméně +15C ale špatně obráží, lepší je koupit novou. |
 |
|
 |
Co je to za tulipán, 14.4.2015 Díky, asi jsem to našla, pravděpodobně se jedná o starou (to by odpovídalo) odrůdu Sylvia van Lennep. |
 |
Co je to za tulipán, 11.4.2015  Poznáte prosím někdo odrůdu tohoto tulipánu? Je raně kvetoucí (ted), výška asi 35cm. Na každém okvětním lístku je černé srdíčko žlutě olemované.
Díky |
 |
Vhodný strom, pod kterým se dá udělat posezení, 6.4.2015 Jedině Morus platanifolia
Moc bych tuhle moruši chtěla , viděla jsem jí v zahradnictví Hruška ale listy vůbec neodpovídali obrázkům z netu. Tvrdili mi že je to ono. Raději jsem jí nekoupila, stála dost peněz. Nevíte někdo jestli má v mládí jiné... celý příspěvek > |
 |
Identifikace rostliny, 28.3.2015 Květy nejsou skoro vidět... co třeba Lonicera purpusii? |
 |
Trvalky do stínu odolné slimákům?, 25.3.2015 Slimáci mě loni ožrali i kapradí - obyčejnou papradku samičí, hosty s tuhými listy si taky dají ale přednostně raději žerou jiné.
Uplně nejlepší by jste měla rozhodit Ferramol a je to |
 |