Pennisetum Setaceum pochází z tropické Afriky, takže mrazuvzdorná do -34C určitě není . Dá se přezimovat na teplejším místě nejméně +15C ale špatně obráží, lepší je koupit novou.
Dobrý den, koupila jsem v Baumaxu dvoubarevnou ozd.trávu na které bylo napsáno jen pennisetum summer alba- nic podobného jsem na internetu nenašla. Text je jen německy Winterschutz wird empfohlen, z.B. in Kubel einraumern, znamená to, že je možno jí vysadit a stačí jen zimní kryt nebo se musí pěstovat v květináči a na zimu uklízet? Děkuji. Iveta
P. setaceum "Summer Samba" není mrazuvzdorné.U nás pravděpodobně zimy nepřežije.Snad s dokonalým zakrytím.Dvakrát, nebo možná třikrát jsem to zkoušel, ale úspěch žádný.P
Souhlasím, P. alopecuroides u nás přezimuje, P. setaceum ne. Také jsme to zkoušely (s P.setaceum Rubrum), měly jsme ho tři, nepřežil ani jedné, rostliny zakryté byly. Lída
Pennisetum Setaceum pochází z tropické Afriky, takže mrazuvzdorná do -34C určitě není . Dá se přezimovat na teplejším místě nejméně +15C ale špatně obráží, lepší je koupit novou.