|
Prosim o identifikaci mirabelky, 26.7.2016 Nevím, co to je, mirabelka je pravděpodobná, každopádně ta přiložená větvička nepatří myrobalánu. |
 |
Bergeron je nejlepší, 25.7.2016 18 Brix je dost. U hodně přezrálých VP jsem naměřil nějakých 15,5 Brix. |
 |
|
 |
Malvazinka, 24.7.2016 Ve vyšších polohách nevím, jak se chová, ale asi to nebude úplně ono.
Je pravda, že se musí vystihnout ta správná doba zralosti těsně před opadem - ochotně se poroučí k zemi. Neduhem bývají i malé prasklinky na spodní části plodu, kterými se do... celý příspěvek > |
 |
Slivoň neznámá?, 24.7.2016 Asi ne, pane Petře. |
 |
Letní jablka dozrávají, 24.7.2016  Budu se opakovat, ale ve zdejších podmínkách je tomu tak - Julie - spolehlivá plodnost, chutné plody, bez chemie. Postupná sklizeň probírkou. |
 |
Malvazinka, 24.7.2016  Malvazinka je již zralá. S léty mám tuto, možná nedoceněnou, odrůdu čím dál více rád. Navíc je velice vhodná i pro různé kuchyňské úpravy - hlavně pečení. |
 |
Nejranější odrůdy slivoní, 24.7.2016 Jak psal pan Petr, časem chuť Katinky dostává jiný rozměr. Aroma mi v nynější fázi dost připomíná Hanitu nebo Č. rodnou. |
 |
Obaleč švestkový - 1. generace, 22.7.2016 Také jsem letos zaznamenal červivé meruňky. |
 |
Nejranější odrůdy slivoní, 19.7.2016  Dnes jsem začal se sklizní Katinky - dost plodů už bylo na zemi a dost se jich ochotně pouštělo stopky. Asi to žádný "držák" nebude. Chuť docela dobrá, aromatická. Plody jsou menší - kolem 16 g. Ale je to její první sklizeň.
Jinak ještě... celý příspěvek > |
 |
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 17.7.2016  FM3 už jde ze stromu dolů, za poslední týden se kupodivu zvětšila i velikost plodů. Chuťově se tento raný kousek Italům moc povedl. |
 |
|
 |
Č. lepotica a Katinka, 17.7.2016  Katinka začíná pomalu dozrávat. Poprvé jsem okusil chuť dvou plodů z vlastní produkce - myslím, že to bude dobré :-). |
 |
Herman x Topfirst, 17.7.2016  Herman i v plné zralosti se opravdu začal chuťově podobat dobré Č. lepotici. Příjemně překvapil. |
 |
Nemoc jabloně, 17.7.2016 Určitě bych doplnil odrůdami Vanda, Rajka a Vysočina. |
 |
O jakou jde chorobu slivoně?, 13.7.2016 Ano, letos je toho "neúrekom" a hlavně na vegetačních vrcholech mladých výhonů slivoní. |
 |
Tečkaté listy jabloně, 13.7.2016 Prakticky jakékoliv kapalné hnojivo na list. Na trhu je toho docela dost. Já ještě "jedu" ze starých zásob Hycol-Z, i když to není komplexní hnojivo. Jinak z dusíkatých třeba ledek amonný s vápencem a v předjaří zmiňovaný síran amonný.
Mně... celý příspěvek > |
 |