|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Hodnocení švestkové sezony 2015, 15.11.2015 Wangenhejmova je jako podnož výborná, pravým trnkám se však nevyrovná, je to jen pološvestka, pološvestkovicu by sem do huby nevzal, už jen ten název, Brrrr. Jura | | Hodnocení švestkové sezony 2015, 15.11.2015 Letošní sezonu považuju za velice úspěšnou, nejlepší za posledních 5 let.Trnky pěstuju převážně na slivovici, mám jen ty odrůdy které se tady na Valašsku hodí pro tyto ůčely nejlépe.Domácích mám čtyři klony(Bystričky, Václavky,Domácí a Domácí... celý příspěvek > | |
| | Řez švestky, 12.11.2015 C je správně, uříznout kousek nad zemí.tenhle stromek, ač je mlád, nemá žádnou perspektívu. | | Vlk z kmenu, 8.11.2015 Vlk bude nejpíš důsledkem špatného řezu v nesprávnou dobu, nasvědčuje tomu i ta chaotická koruna, křížící se větve rostouci do koruny, vlka na jaře odstraňte. | | Toptaste, 31.10.2015 Nejvzrůstnější podnoží je Mandžuská, o něco slaběji roste GF-677,Adesotto roste zhruba jako St. Jul.Nejlepší zdravotní stav mají odrůdy naroubované na Mandžuské a St.Jul. | | Lipnická švestka, 25.10.2015 Taky jsem si objednal dva kousky Lipnické a nemám důvod p.Chovancovi nevěřit.Nakupuju u něj nějakých 20 let, dříve to byly subtropy, v posledních letech ovocné stromky, patří k těm solidnějším prodejcům. | | Dušičková - legenda nebo skutečnost, 24.10.2015 Hm, zajímavý klon, moje Domácí si už zhruba měsíc pobublávají v sudech. | | Sulka - podzimní postřik, 24.10.2015 Naopak, na podzim Kuprikol a na jaře Sulka. | | Odvětrání slivovice, 19.10.2015 Přesně tak.Po třech dnech už odvětráváte akorát aroma. | | Toptaste, 15.10.2015 Tipala, Top Taste, Valjevka všechno kaput, nejdýl vydržela Valjevka, celých 8 let. | |
| | Hnědnutí a usychání okrajů listů, 9.10.2015 Jedná se se o houbovou chorobu hnědnutí listů meruněk, napadá i třešně a višně.Ze starších odrůd jsou touto houbou poškozovány nejvíce Paviot a Velkopavlovická.Přímá ochrana-postřik dva až tři týdny po odkvětu(Horizon, Talent,Signum, Dithane apod.)Za... celý příspěvek > | | Jakou vybrat odrůdu na pálení?, 6.10.2015 Letos z osmi, asi třicelitých stromů(Bystrická a Domácí)1OOO litrů kvasu.Cukernatost trnek byla od 24 do 27Brix. | | Jakou vybrat odrůdu na pálení?, 2.10.2015 Pokud chcete opravdovou slivovici a né žádnou plotovinu, zasadte Domácí a Durancii. | | Burbank July Elberta - královna jižních zemí, 23.8.2015 Zdravím, obě odrůdy jsou naprosto dokonalé, možná je Halehaven víc aromatický.Plodnost je dobrá, nemusí se protrhávat, i tak stromy ještě polvinu plodu schodily.Mrazuodolnost mi příjde jako u ostatních odrůd broskvoní, pro jistotu je pěstuju na... celý příspěvek > | | Avalon Pride, 22.8.2015 Avalon Pride má nádherné růžovité květy. | |
|
|
|
|