Příspěvky uživatele - 137.210

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Haroma, 2.10.2016
Že mi Haroma nedozraje, z toho strach nemám.Domácí trnky tady dozrávájí začátkem září a v době kdy teprve začíná babí léto jsem už bez slivek.Klidně bych si tady vysadil i něco po Presentě, ale zatím nic takového není, mimo" záhadné, Dušičkové".
Toptaste, 2.10.2016 Obsahuje fotku
Chuťové rozdíly v plodech pěstovaných na myr. a St.J. jsem nezaznamenal.Na Julienu mi příjde Toptaste víc plodnější.Ten moniliový ůžeh, pokud se o něm neví je celkem problém, než jsem ho odhalil tak mi mezitím stačil zlikvidovat Vlašky a... celý příspěvek >
Toptaste, 1.10.2016
Toptaste na myrošu roste bujněji než ostatní slivoně, řekl bych vrbovitě, po jarním řezu vytvoří 3-4 terminálni výhony které do podzimu narostou téměř dva metry.Na St.Julienu roste asi o 50% slaběji a líp se tvaruje.Letos jsem byl s plody poprvé po... celý příspěvek >
Haroma, 1.10.2016
Té dužnině se opravdu nedá odolat, budu si jí muset taky pořídit, nádhera.
Toptaste, 1.10.2016
Toptaste na myrobalánu a St. Julienu jsem obral koncem srpna, ale bylo jich jen pár(většina na jaře pomrzla),na obsypaném stromu vydrží do konce září.
Maďarská, 27.9.2016
Těžko říct, jsou to odrůdy stejného sortotypu se stejnými nároky a jsou náchylné na stejné choroby.V mých podmínkách mi příjde malinko odolnější Maďarská(neodchází na Apopexii),proti mon. úžehu ošetřuju pravidelně, takže zatím jsem povadlé větvičky... celý příspěvek >
Jakou podnož pro meruňku, 26.9.2016
Do vlhké půdy se výborně hodí St.Julien.Bergeron na ZR nabízí Strážnice a Uh.Ostroh.Harlayne mají pouze na myrobalánu.
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 25.9.2016 Obsahuje fotku
Nakonec se mi podařilo naplnit alespoň jeden 120 litrový sud Domácími trnkami (vloni necelých 1000 litrů).Plody jsou v letošním mizerném roce(mráz, kroupy, obaleč, mon.hniloba) větší velikosti, cukernatost od 24-27Brix.Dnes jsem posbíral poslední už... celý příspěvek >
Vhodna odruda Bergeron, 25.9.2016 Obsahuje fotku
Dva až tři týdny po Bergeronu by měla zrát Farbaly, ale ta mi zatím vždy úspěšně pomrzla(vymrzají květní pupeny i malé plůdky),možná v okolí Brna by prosperovala líp.Mrazuodolnější je Tardicot (mutace Bergeronu),podobný tvarem i velikostí plodu,... celý příspěvek >
Půdní sucho, 22.9.2016
Pro lépější vyzrávání pletiv by rostliny uvítaly půdu spíš vlhčí (alespoň ty mladší).
Vlaška končí, 20.9.2016
Mé tři VLAŠKY, postupně odešly na trojkombinaci chorob(PPV, Moniliový úžeh a Pseudomonas S.)Plody byly větší než uvádí pánové Sus a Blažek (oklo 50-ti gramů) a zrály týden po DV.Chutˇově se Domácím vyrovnaly, ale nikdy je nepřekonaly.Plodnost byla... celý příspěvek >
Bergarouge, 18.9.2016
Nemám.
Bergarouge, 17.9.2016
Kuresii jsem zasadil na jaře, takže zkušenosti nemám zatím žádné, podle německých pěstitelů se pravá Kuresia pozná podle velkých růžovo-červených květů, takže mám asi tu pravou.
Bergarouge, 17.9.2016
Zdravím pane Jano, už nevím jak Vás přesvědčit, zapomeňte na Orangered a Strepet a pořiďte si Bergarouge a Bergeval(řada ARAMIS, rezistentní k PPV),vynikající chuťi, dobrý zdravotní stav stromů i na Wavitě, plody dosahují váhu přes 90 gramů.Letos... celý příspěvek >
Aprimira, 17.9.2016
Bertete to bez urážky, ale tyhle kočkopsy nemusím, vystačím si s pravými trnkami(slivkami, švestkama). Nancyská ta je.
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika