|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Haroma, 2.10.2016 Že mi Haroma nedozraje, z toho strach nemám.Domácí trnky tady dozrávájí začátkem září a v době kdy teprve začíná babí léto jsem už bez slivek.Klidně bych si tady vysadil i něco po Presentě, ale zatím nic takového není, mimo" záhadné, Dušičkové". | | Toptaste, 2.10.2016 Chuťové rozdíly v plodech pěstovaných na myr. a St.J. jsem nezaznamenal.Na Julienu mi příjde Toptaste víc plodnější.Ten moniliový ůžeh, pokud se o něm neví je celkem problém, než jsem ho odhalil tak mi mezitím stačil zlikvidovat Vlašky a... celý příspěvek > | |
| | Toptaste, 1.10.2016 Toptaste na myrošu roste bujněji než ostatní slivoně, řekl bych vrbovitě, po jarním řezu vytvoří 3-4 terminálni výhony které do podzimu narostou téměř dva metry.Na St.Julienu roste asi o 50% slaběji a líp se tvaruje.Letos jsem byl s plody poprvé po... celý příspěvek > | | Haroma, 1.10.2016 Té dužnině se opravdu nedá odolat, budu si jí muset taky pořídit, nádhera. | | Toptaste, 1.10.2016 Toptaste na myrobalánu a St. Julienu jsem obral koncem srpna, ale bylo jich jen pár(většina na jaře pomrzla),na obsypaném stromu vydrží do konce září. | | Maďarská, 27.9.2016 Těžko říct, jsou to odrůdy stejného sortotypu se stejnými nároky a jsou náchylné na stejné choroby.V mých podmínkách mi příjde malinko odolnější Maďarská(neodchází na Apopexii),proti mon. úžehu ošetřuju pravidelně, takže zatím jsem povadlé větvičky... celý příspěvek > | | Jakou podnož pro meruňku, 26.9.2016 Do vlhké půdy se výborně hodí St.Julien.Bergeron na ZR nabízí Strážnice a Uh.Ostroh.Harlayne mají pouze na myrobalánu. | | Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 25.9.2016 Nakonec se mi podařilo naplnit alespoň jeden 120 litrový sud Domácími trnkami (vloni necelých 1000 litrů).Plody jsou v letošním mizerném roce(mráz, kroupy, obaleč, mon.hniloba) větší velikosti, cukernatost od 24-27Brix.Dnes jsem posbíral poslední už... celý příspěvek > | | Vhodna odruda Bergeron, 25.9.2016 Dva až tři týdny po Bergeronu by měla zrát Farbaly, ale ta mi zatím vždy úspěšně pomrzla(vymrzají květní pupeny i malé plůdky),možná v okolí Brna by prosperovala líp.Mrazuodolnější je Tardicot (mutace Bergeronu),podobný tvarem i velikostí plodu,... celý příspěvek > | | Půdní sucho, 22.9.2016 Pro lépější vyzrávání pletiv by rostliny uvítaly půdu spíš vlhčí (alespoň ty mladší). | |
| | Vlaška končí, 20.9.2016 Mé tři VLAŠKY, postupně odešly na trojkombinaci chorob(PPV, Moniliový úžeh a Pseudomonas S.)Plody byly větší než uvádí pánové Sus a Blažek (oklo 50-ti gramů) a zrály týden po DV.Chutˇově se Domácím vyrovnaly, ale nikdy je nepřekonaly.Plodnost byla... celý příspěvek > | | Bergarouge, 18.9.2016 Nemám. | | Bergarouge, 17.9.2016 Kuresii jsem zasadil na jaře, takže zkušenosti nemám zatím žádné, podle německých pěstitelů se pravá Kuresia pozná podle velkých růžovo-červených květů, takže mám asi tu pravou. | | Bergarouge, 17.9.2016 Zdravím pane Jano, už nevím jak Vás přesvědčit, zapomeňte na Orangered a Strepet a pořiďte si Bergarouge a Bergeval(řada ARAMIS, rezistentní k PPV),vynikající chuťi, dobrý zdravotní stav stromů i na Wavitě, plody dosahují váhu přes 90 gramů.Letos... celý příspěvek > | | Aprimira, 17.9.2016 Bertete to bez urážky, ale tyhle kočkopsy nemusím, vystačím si s pravými trnkami(slivkami, švestkama). Nancyská ta je. | |
|
|
|
|