|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Šittův řez - 1. rok?, 23.4.2017 No nevím, Šittův řez (řez na plodnost) se dopručuje až od tří let po výsadbě. | | Co Vaše réva 2017, 23.4.2017 Mám jen pár hlav stoních odrůd.Vloni jsem révu přikrýval, kropil Cropaidem, nic naplat, všechno černé na uhel.Letos jsem se na to vybodl a ejhle, to co nezmrzlo v zimě je O.K. | |
| | Trnky, slivky, švestky - další nerentabilní ovoce?, 23.4.2017 Zřejmě po roce budeme na Valašsku opět bez trnek, špendlíků a Durancií, za posledních 6 let je to už potřetí co pomrzly.Pokud si dobře vzpomínám, tak od roku 1990 do 2012 zmrzly trnky dvakrát jednou v květu a jednou malé plůdky. Už teď je patrné, že... celý příspěvek > | | Diana, 22.4.2017 Symphonii a Cresthaven tady mám, Cresthaven tu zraje na přelonu srpna a září.Měl jsem tu i nektarinku Sweet Lady (RH+41) dozrávala okolo10.9. dozrála vždy do výborné kvality a můžu říct, že to byla nejkvalitnější nektarinka co jsem tady měl.Na podzim... celý příspěvek > | | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 22.4.2017 "Nejohroženější druh" jsou : Aurora, Orangered, Stark Early Orange, Spring Blush a Tsunami.pro výstrahu poletí první tři.Farbaly po "žluté kartě"zatím O.K, ale nechci to zakřiknout.Mladé stromky Shamade a Soledane zatím taky něco málo drží, Kuresia... celý příspěvek > | | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 22.4.2017 Ještě je Petře brzo na nějaké hodnocení, osypat se ještě můžou všechny.Na dnešní noc hlásí zase 0 a sněžení, v pondělí nad ránem má být -1°C, moc nadějně to nevypadá.Těch pár broskviček to snad zvládne i tá Royal Glory drží jako přišroubovaná.Dnes... celý příspěvek > | | Položivé nově vysazené stromky, 22.4.2017 I takhle obživlé kreatůry dokáží při troše péče do podzimu vyhnat téměř dvoumetrové výhony!Určitě bych je nevykopával, jen proto aby je na chvílí namočil do sudu z vodou, byla by to pro ně jen další ztráta kořenů, kterou by už asi jen tak... celý příspěvek > | | Asimina Triloba, 22.4.2017 Mladé Asiminy jsou citlivé na mráz asi jako réva, mráz je spálí na tabák, ale po zhruba třech týdnech obraší znovu, samozřejmě už znovu nezakvetou.Rostliny starší 5 -ti let jsou mnohem odolnější.Květy na takhle malých Asiminách odpadnou samy,... celý příspěvek > | | Pozdě kvetoucí meruňka, 21.4.2017 Zatím to vypadá nadějně, z cizáckých "sázrak" vypadají nejlíp Bergeval, Bergarouge a právě Sirena, na ostatních to bude bída, Ale takový Bergeron, Tardicot, Veharda a VP ani nevědí, že nějaký mráz byl. | | Pozdě kvetoucí meruňka, 21.4.2017 Loni byla obsypána do 26.4. ale mráz -3°byl nekompromisní. | |
| | Pozdě kvetoucí meruňka, 21.4.2017 Právě v těchto dnech, část květů je okvetlá a asi 30% má ještě okvětní plátky. | | Pozdě kvetoucí meruňka, 21.4.2017 Pochybuju, že máte lepší polohu než na jihu Evropy.Taky se s Váma nechci hádat, ostatně je to Vaše rozhodnutí.Z mých meruní kvete jako poslední Sirena, jedním z rodičů je právě Luiziet (Ananasová x Ananasova) x (Luiziet x Umberto) Dozrává 10 a... celý příspěvek > | | Pozdě kvetoucí meruňka, 21.4.2017 Valašsko nedaleko F-M.Dokvétá Spring Blush a Sirena, jinak všechno odkvetlé, Bohutická a Maďarská - ještě včera měly "malá holátka". | | Pozdě kvetoucí meruňka, 21.4.2017 "Nechte to plavat".Bez chem.ošetření proti m.úžehu je jakákoli meruňka v rámci Evropy nepěstovatelným druhem.V Itálii, Francii a Španělsku ošetřují 3 krát! | | Mráz, 21.4.2017 Nemohl jsem dospat, ve 3 00 - 0,5°C potom to na chvíli kleslo na - 1,1°C.Momentálně se zatahuje a teplota stoupá,tráva je čistá a na kapotě auta je jen nepatrná střibřitost..Takže by při troše štěstí a funkčnosti organického bóru mohla být i nějaká... celý příspěvek > | |
|
|
|
|