Příspěvky uživatele - 137.210

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Šittův řez - 1. rok?, 23.4.2017
 No nevím, Šittův řez (řez na plodnost) se dopručuje až od tří let po výsadbě.
Co Vaše réva 2017, 23.4.2017
Mám jen pár hlav stoních odrůd.Vloni jsem révu přikrýval, kropil Cropaidem, nic naplat, všechno černé na uhel.Letos jsem se na to vybodl a ejhle, to co nezmrzlo v zimě je O.K.
Trnky, slivky, švestky - další nerentabilní ovoce?, 23.4.2017
Zřejmě po roce budeme na Valašsku opět bez trnek, špendlíků a Durancií, za posledních 6 let je to už potřetí co pomrzly.Pokud si dobře vzpomínám, tak od roku 1990 do 2012 zmrzly trnky dvakrát jednou v květu a jednou malé plůdky. Už teď je patrné, že... celý příspěvek >
Diana, 22.4.2017
Symphonii a Cresthaven tady mám, Cresthaven tu zraje na přelonu srpna a září.Měl jsem tu i nektarinku Sweet Lady (RH+41) dozrávala okolo10.9. dozrála vždy do výborné kvality a můžu říct, že to byla nejkvalitnější nektarinka co jsem tady měl.Na podzim... celý příspěvek >
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 22.4.2017
"Nejohroženější druh" jsou : Aurora, Orangered, Stark Early Orange, Spring Blush a Tsunami.pro výstrahu poletí první tři.Farbaly po "žluté kartě"zatím O.K, ale nechci to zakřiknout.Mladé stromky Shamade a Soledane zatím taky něco málo drží, Kuresia... celý příspěvek >
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 22.4.2017
Ještě je Petře brzo na nějaké hodnocení, osypat se ještě můžou všechny.Na dnešní noc hlásí zase 0 a sněžení, v pondělí nad ránem má být -1°C, moc nadějně to nevypadá.Těch pár broskviček to snad zvládne i tá Royal Glory drží jako přišroubovaná.Dnes... celý příspěvek >
Položivé nově vysazené stromky, 22.4.2017
I takhle obživlé kreatůry dokáží při troše péče do podzimu vyhnat téměř dvoumetrové výhony!Určitě bych je nevykopával, jen proto aby je na chvílí namočil do sudu z vodou, byla by to pro ně jen další ztráta kořenů, kterou by už asi jen tak... celý příspěvek >
Asimina Triloba, 22.4.2017
Mladé Asiminy jsou citlivé na mráz asi jako réva, mráz je spálí na tabák, ale po zhruba třech týdnech obraší znovu, samozřejmě už znovu nezakvetou.Rostliny starší 5 -ti let jsou mnohem odolnější.Květy na takhle malých Asiminách odpadnou samy,... celý příspěvek >
Pozdě kvetoucí meruňka, 21.4.2017
Zatím to vypadá nadějně, z cizáckých "sázrak" vypadají nejlíp Bergeval, Bergarouge a právě Sirena, na ostatních to bude bída, Ale takový Bergeron, Tardicot, Veharda a VP ani nevědí, že nějaký mráz byl.
Loni byla obsypána do 26.4. ale mráz -3°byl nekompromisní.
Právě v těchto dnech, část květů je okvetlá a asi 30% má ještě okvětní plátky.
 Pochybuju, že máte lepší polohu než na jihu Evropy.Taky se s Váma nechci hádat, ostatně je to Vaše rozhodnutí.Z mých meruní kvete jako poslední Sirena, jedním z rodičů je právě Luiziet (Ananasová x Ananasova) x (Luiziet x Umberto) Dozrává 10 a... celý příspěvek >
Valašsko nedaleko F-M.Dokvétá Spring Blush a Sirena, jinak všechno odkvetlé, Bohutická a Maďarská - ještě včera měly "malá holátka".
"Nechte to plavat".Bez chem.ošetření proti m.úžehu je jakákoli meruňka v rámci Evropy nepěstovatelným druhem.V Itálii, Francii a Španělsku ošetřují 3 krát!
Mráz, 21.4.2017
Nemohl jsem dospat, ve 3 00 - 0,5°C potom to na chvíli kleslo na - 1,1°C.Momentálně se zatahuje a teplota stoupá,tráva je čistá a na kapotě auta je jen nepatrná střibřitost..Takže by při troše štěstí a funkčnosti organického bóru mohla být i nějaká... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika