|
Příspěvky uživatele - 137.210
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Burbank July Elberta - královna jižních zemí, 10.5.2017 Elberta mi zrovna začíná rašit (nový stromek),na B.J.Elbertě ještě visí 15 posledních kvítků, takový Redhaven, Cresthaven,Modřinka aspol.ani nerozkvetly, Diana se osypala až dnes, Krasava jako správný potomek Elberty se taky ještě drží. | | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 10.5.2017 Běžte se s těma fotkama meruněk bodnout, provokatéři! | |
| | Mráz, 10.5.2017 Šedivec pořádný,ano auto jsem škrábal snad 10 minut.Réva je jako zázrakem bez poškození (loni spálená na prach),stejně jako nechtěná jablůňka Pink Lady (nedorozumění s p.Vajdou).Na meruňkách jestli něco přežilo tak jen na Bergeronu a Maďarkách. | | Škody po zimě, 10.5.2017 Tak nám zima dneškem "zdárně" skončila a můžeme sčítat škody.Slivoně přestály zimní mrazy v pohodě, v dubnu zmrzly květy Durancijím, Mirabelkám a Špendlíkúm.Dnes pomrzl zbytek (Toptaste, ZR,Lipnická, Presenta,Haganta, Anna Späth),Domácí, Bystrické a... celý příspěvek > | | -1 Celsia v noci zde hlásí - přežijí meruňky dnešní noc?, 10.5.2017 Zdravím paní Konvalinko, půl stromu to už je dost.Ještě můžete zkusit ořezat mrtvé větve až do živého a stříknout Horizonem nebo Signumem.Bergeron reaguje na řez celkem pozitivně, měl by to zvládnout. | | Mráz, 10.5.2017 Ve dvou metrech -2°C,o zbytek se postará slunce. | | -1 Celsia v noci zde hlásí - přežijí meruňky dnešní noc?, 9.5.2017 Malé plůdky vydrží "teoreticky"krátkodobý mráz -0,5°C.Pro zdejší oblast hlásí od 3 00 do 6 00 -1°C.Taky žádná ochrana nebude, už jsem na všechno rezignoval. | | Bosenská švestka, 8.5.2017 Vlaška jak vyšitá, také (Bosenská, Italian plum, Fellenberger atd). | | Usychání větviček u švestky, 8.5.2017 Diletantství je nechat strom v tomhle stavu. Na suchých a nemocných větvích Vám ovoce nenaroste.Navíc jsou zdrojem dalšího šíření houby (bakterie) dál do dřeva a do dvou let je se slivkou ámen.Jinak slivky za normálních oklností neřežu vůbec, ale v... celý příspěvek > | | Merunka Sirena, 7.5.2017 Možné je všechno. | |
| | Merunka Sirena, 7.5.2017 Určitě není, Gönci je spíš placatější se špičkou na vrcholu, slupka je žluto-oranžová bez tečkování a bez líčka. | | Merunka Sirena, 7.5.2017 Taky zdravím pane Milane, i tá druhá odrůda vypadá lákavě, ale už tady žádnou meruňku nechci.Těch mrazivých jar nějak přibývá a v posledních letech pravidelně zmrzávájí i broskve a slivky. | | Usychání větviček u švestky, 7.5.2017 "Nemůzu si pomoct",ale pořád tam vidím Monilia laxa, po dvou postřicích a ořezání poškozených větví jsou zbylé dva Toptasty (z šesti) k nepoznání. | | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 7.5.2017 Chleba se bude lámat v úterý a ve středu nad ránem, u mě je to v tomhle období obvykle pro většinu meruní osudné.Byla by velká škoda přijít i o ten zbytek plodů kterým se podařilo uniknout, dubnovým mrazům, sněhovým vánicím a několikadenním... celý příspěvek > | | Mráz - malé plůdky broskvoní, 7.5.2017 Nejen RG a Vistarich, ale i Jayhaven, Princess - "vhodné pre ekólogické pestovanie!"Trpí vším možným, včetně kadeřavosti, takže za mě sem tenhle "EKO-BIOBRAK" rozhodně nepatří!Příště,(jestli ještě bude nějaké příště) se zas nechám nachytat na líbivou... celý příspěvek > | |
|
|
|
|