Taky zdravím pane Milane, i tá druhá odrůda vypadá lákavě, ale už tady žádnou meruňku nechci.Těch mrazivých jar nějak přibývá a v posledních letech pravidelně zmrzávájí i broskve a slivky.
Predavali ju v zahradnictvocaklov vyšlachtená v rumunsku Ananásová x Ananásová x Luizieta x Umberto dozrieva 10 dni po Velkopavlovickej plody 65g dužina je svetlo pomarančová s ananasovou korenistou arómou prijemne sladká, stredne štavnatá.Odroda dobre odolava mrazom hodí sa do všetkých oblasti.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),7.5.2017 8:58
Zatím si Sirena vede celkem dobře, odolnost na jarní mrazy je opravdu na dobré úrovni stejně jako zdravotní stav.Jestli nepříjde ještě nějaká pohroma bude i celke slušná úrodička.Stromek jsem koupil od pana Vajdy(Čaklov)podnož Mykla, před 5-ti roky.
Zdravím pán Jiří nedalo mi to, zaujala ma ta Sirena skusil som najsť rumunské stranky a sú to tam borci maju kopu nových odrôd marhúl niektoré odrody výborne odolné voči monili a šarke.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),7.5.2017 20:50
Taky zdravím pane Milane, i tá druhá odrůda vypadá lákavě, ale už tady žádnou meruňku nechci.Těch mrazivých jar nějak přibývá a v posledních letech pravidelně zmrzávájí i broskve a slivky.
V jednom pdf dokumentu z netu o meruňce gonci magyar psaném v maďarčine se píše : tvar kulovitý, barva oranžová, na slunečné straně jasně červená, takže určitá možnost tu je.