|
Výška vzrostlých třešní, 26.4.2016 Mohu poprosit o radu zkušené, na jaké nejmenší rozumné výšce se dá udržet třešeń na ptáčnici? - konkrétně mám F12/1
děkuji
Zuzka |
 |
Shanim VVA-1 Krymsk, 26.4.2016 Jak jste dopadl? Máte už VVA-1? Nešlo by napsat do Holandska, ž eto Fytos neprodává "běžným" zákazníkům?
Z. |
 |
|
 |
Mezištěpení třešní, 25.4.2016 Loni se zde psalo o mezikmeni - mezištěpení třešní - Frutana (Polsko). Neví ěkdo něco bližšího?
Zuzka |
 |
Troprichterova třešeň, 25.4.2016 ještě doplnění:
Je možné Troprichterovu třešeň zaměnit za jinou?
- stromy cca 40-50 let
- začíná zrát okolo 15.6. a podle místa na stromě (oslunění) se dá sklízet cca 14 dní (to už je ale pěkně čená). Ideálně zralá je okolo... celý příspěvek > |
 |
Troprichterova třešeň, 25.4.2016 Často je diskutována Troprichterova třešeň. Je nějaká jiná ze současných, která by ji nahradila lépe. Tzn. nepraslaka by v dešti. Naopak její chuť, šťavnatá, tmavá šťáva i termín zrání 15-30/6 by si zachovala?
Na zahradě potřebujeme tyto... celý příspěvek > |
 |
Kordia je nepřekonaná, 25.4.2016 Vadí mi hlavně, že trpí na monilii, praská v dešti a v místě roubování dělá široký kmen - stromek je naroubovaný ve výšce pod korunkou:(. Měl to být strom i na okrasu a ta boule by mi vadila.
Na zahradě máme staré třešně - cca 50 let. Myslela... celý příspěvek > |
 |
Kordia je nepřekonaná, 25.4.2016 Tak jsem se nechala zlákat a zkontaktovala školku Fikar v Hořicích. Žádné mezištěpení už nedělají. Vnutili mi ptáčnici a místo samosprašné Sweet Early poslali Burlat:(s tím, že je to také samosprašná třešeň. A to jsem chtěla třešeň místo součesné,... celý příspěvek > |
 |
Broskyňa Jayhaven na podpníku Adesoto, 24.4.2016 V některé diskuzi najdete i typ na školku v Rakousku, která je asi od Bratislavy kousek a mají tam prý to co v Klivii:). - je to asi diskuze o broskvích.
Zuzka |
 |
Broskyňa Jayhaven na podpníku Adesoto, 24.4.2016 Dobrý den, podnož Adesoto je kvalitní. Hodí se např. do těžších půd a i vápenatých. V zahraničí se používá i na vřetena. Ale dejte pozor. Když si pročtete diskuze, zjistíte, že např. se zahradnictvím Klivie z Bratislavy nejsou zkušenosti zrovna... celý příspěvek > |
 |
Odolná, voňavá a opakovaně kvetoucí pnoucí růže, 19.4.2016 Lagunu mám také. Voní nádherně. Je odolná k plísním. A nyní existuje ještě světle růžová Laguna - Sweet. Dnes jsme si ji koupila:).
Z. |
 |
|
 |
Rozmnožování ruží, 18.4.2016 Mohu poprosit o návoz na roubování růží do rozštěpu - jak do kořene, tak na kmínek? Kdy? Jak má vypadat roub?
díky
Zuzka |
 |
Dají se ještě teď roubovat třešně?, 18.4.2016 Ráda bych přeroubovala teď planou třešeň. Zapomněla jsem si ale ustřihnou včas rouby. Nevíte, zda se nedají nyní koupit v některé školce...? O odrůdy tolik nejde. Těch planých třešní je na zahradě víc:). Když seženu více odrůd, klidně naroubuji... celý příspěvek > |
 |
Pravost prodávaných odrůd/ kód pěstitele, 14.4.2016 S tím lze jen souhlasit. Jenže, když člověk chce nové (rezistentní) odrůdy a navíc na určitých podbnožích, jsou většinou v zahraničí a ne vždy u jednoho pěstitele:(. To pak ta cena za poštovné a někdy i bankovní převody pěkně... celý příspěvek > |
 |
Pravost prodávaných odrůd/ kód pěstitele, 14.4.2016 To je výborné s tou "SPZ" z Klivie:). Nedalo mi to, a ještě teď jsem došla na zahradu pro visačku Vistarich z Limbachu. Tam je uvedena podnož Adesoto. Asi je tam i kód pěstitele (nebo prodejce?), ale nevím, kde najít."EU Plantpassport AN 1302 Kat CAC... celý příspěvek > |
 |
Pravost prodávaných odrůd/ kód pěstitele, 14.4.2016 Koukla jsem se do starých mailů. Broskve z Klivie dorazily loni 16/4. Byly prostokořené a naprosto bez listů - prostě jak kdyby byly někde v zimě. Trochu mě to překvapilo.
Zuzka |
 |