|
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 21.3.2015 15 km jižně od Brna, Vojkovice nad Svratkou. j.c. |
|
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 21.3.2015 Dnes poslední postřik, Sylitem. Počasí k provedení postřiku bylo ideální, na některých vrcholových pupenech již raší špičky listů, na květních pupenech začíná prosvítat růžová barva. |
|
|
|
Stihl MS 210 porucha, 28.2.2015 Do jaké míry byl čištěn prostor kolem řetězky a do jaké míry byl používán bioolej na mazání řetězu a lišty? j.c. |
|
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 26.2.2015 Arborol, Nitrosan popř. sirnaté spady autor nezmiňuje? j.c. |
|
Zmladenie broskyne, 26.2.2015 Broskve se očkují. j.c. |
|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 25.2.2015 Jako zahrádkář, mající pouhých 12 stromů starých meruňek jsem pro trh pravděpodobně nezajímavý zákazník. Přesto jsou nás tisíce možná násobkem více. Snažím se své stromy ošetřovat, meruňky proti monilii pravidelně.... celý příspěvek > |
|
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 21.2.2015 Za pěkného, pro postřik příznivého počasí jsem provedl dnes první postřik všech svých pěti broskví Kuprikolem. j.c. |
|
Kadeřavost - postřik dnes?, 15.2.2015 Výskyt kadeřavosti jsem loni nezaznamenal. Na redukci plodů měla větší vliv hniloba plodů. V druhé polovině roku se na broskvích ukázala makadlovka a tak dlouho jsem navěděl co s ní až jsem nakonec nijak nezasáhnul. Vrcholy letorostů budu tak jako... celý příspěvek > |
|
Papriky 2015, 15.2.2015 Podezření mám na mnou používaný vlastní substrát - směs substrátu pro výsev, hlíny z krtin, kompostu, perlitu a písku, 1:1:1:1 + perlit. Náš kompost je jednoletý, ne vždy zcela vyzrálý, jestli tam nemůže být chyba a počátek problemu. Možná je... celý příspěvek > |
|
Ostřící přípravek na ruční broušení řetězů nebo pilník s vodítkem, 15.2.2015 Jde o starší materiál ale není špatný.
Sám brousím pilníkem, občas nechám srovnat zuby nabroušením v servisu. Vodítko zpočátku pomůže, později nebude již potřeba..
Nezapomínat na omezovací zuby a kontrolu vzniku otřepu na liště a... celý příspěvek > |
|
|
|
Papriky 2015, 15.2.2015 Padání mladých sazenic v krčku jsem dříve míval u malého procenta rostlinek. Jeden rok nám lehlo vše. Při ceně 16 za rajče(x 60 sazenic v našem případě) a 18 za papriku (x 120 sazenic) nás to donutilo používat Previcur. Máme od té... celý příspěvek > |
|
Papriky 2015, 15.2.2015 Jako Kuky, rostou spolu odmalička. j.c. |
|
Výroba moštu, 11.2.2015 Lisování a zavařování moštů v mém případě je zaplaťpánbůh již mnoho let minulostí. Nyní využíváme v domácnosti služeb odstředivého odšťavňovače. Denně u nás vyteče z odšťavňovače 1,2 - 1,5 l čerstvé šťávy, obvykle mix... celý příspěvek > |
|
Proč mi pění víno?, 26.1.2015 Vím pane doktore, právě proto že jsem to nepředpokláda, l tak jsem se ptal. Víno z roku 2014 nemůže být dostatečně stabílní pro lahvování bez uvedených kroků. Proto je vhodnější při výrobě takového malého množství držet víno v demižonech kde mám v... celý příspěvek > |
|
Proč mi pění víno?, 25.1.2015 Píšete " Minulej rok..." Pokud máte na mysli Rok 2014, měl bych několik otázek. 1, Bylo víno sterilně filtrováno??? 2, Stočeno bylo do nových nebo... celý příspěvek > |
|