|
Cele rastliny rajcin obalene pavucinou, 16.7.2015 Podle mne svilušky.
|
|
Odhlučnění malé zahrádky, 14.7.2015 Sundal bych ty zástěny a měl tam kytky že by kolemjdoucí záviděli. j.c. |
|
|
|
Česnek jako cibule, 7.7.2015 Švragr měl letos česnek napadený v záhonu háďátkem. Viditelně byly napadeny kořínky rostlin, cibulka se nedělila, došlo k dřívějšímu zasychání rostliny, viditelně slabší růst. j.c. |
|
Papriky zrání - začátečník, 6.7.2015 Sklizením prvních plodů podpoříte růst a vývoj rostliny a jejích dalších plodů. j.c. |
|
Napíše mi někdo, co to je?, 6.7.2015 Jahodka indická j.c.
|
|
Spodní listy česneku žloutnou, 3.7.2015 Sklízel jsem ve středu. Cca 15 kilo parádního Vekanu. Na velikosti paliček se příznivě podepsal dostatek kompostu i granulovaného hnoje při přípravě záhonu a snad i občasná zálivka. Pěkná sklizeň. j.c. |
|
Angrešt se nedaří, 3.7.2015 Nenmáte u stromků problém s padlím??? j.c. |
|
Větve thují do kompostu?, 22.6.2015 Podrcené snad, ve srovnání s ostatním materiálem mi přijdou ale plné pryskyřice která brání rychlejšímu zetlení. U mne z podzimní prořezávky končí jako chvojky na zakrytí růží na zimu, jinak končí na ohništi. j.c. |
|
Postřik révy, 28.5.2015 Tipl bych si na svilušky. Já je okem nevidím, moja vajíčka zespod listů vidí. Vhodný postřik je OMITE. 1postřik ihned, druhý po 10 - 14 dnech. j.c. |
|
Řetez, 23.5.2015 Řetězová pila j.c.
|
|
|
|
Kdy zasit papriku, rajce, okurky, 11.5.2015 To Honza z polabí : "ven do půdy pujdou zítra."
Dnes ráno cestou z Brna do Poličky měla v Jedlové auta na sobě ještě jinovatku. Opatrně... j.c. |
|
Popínavka na pergolu, 6.5.2015 Pokud nevadí každoroční údržba, révu. j.c. |
|
Voska broskynova maj 2015, 6.5.2015 jj, mravenci jsou již velmi čilí i u nás. j.c. |
|
Kadeřavost už nyní, 3.5.2015 Pohnojit, zalívat. Stromky kadeřavosti mohou částečně " urůst". j.c. |
|
Kadeřavost už nyní, 30.4.2015 Předloni i loni Sulka-Kuprikol-Sylit, letos 2x Kuprikol 1x Sylit, 5 broskvoní mám bez náznaku kadeřavosti. Bezprostřední porovnání se sousedy (přes plot) a se švagem vzduchem 300m kteří kadeřavost mají. Info o přibližně vhodném termínu k... celý příspěvek > |
|