|
Očkovat nebo roubovat?, 27.6.2016 tento rok na jar som ockoval aj vrubloval cierne do cierneho.
Uspesnost ockovania bola daleko lepsia ako vrublovania. Ockoval som aj stare silne hlavy aj 3 rocne. Na niektorych 3 rocnych hlavach som aj ockoval aj vrubloval. Ocka sa chytili casto... celý příspěvek > |
 |
Preočkovanie starého vinohradu, 20.6.2016 Ockoval som od polovice do konca aprila. Silnejsi rast ociek bol asi od 1-7. juna - podla lokality (v 2 lokalitach).Uspesnost ockovania prekvapivo velmi dobra. Takmer kazde ocko vyrasilo ale niektore ocka silne rastu a potom sa inym uz nedostava... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Réva vinná - Othello - modrá, 2.6.2016 vyzera to rovnaka odroda ako mam aj ja. Moju i tuto ja tipujem na Izabelu, ta je u nas najtypickejsia zo samorodakov. Bobulky neskoro na jesen same opadavaju - to je myslim typicke pre Izabelu. predpokladam, ze aj u vas opadavaju. Ale nikdy som... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva 2016, 1.6.2016 Minuly rok som cca takto pretazil Vostorg idealny a vostorg novy cerveny, boli take bujne ako vase.
Tiez rychlo vyhnali bujne vyhonky a kvety tak som veril, ze budu mat dost sily. Ale akonahle sa zacali rozvijat bobule cela energia korena sa... celý příspěvek > |
 |
Listy revy - co je příčinou, 30.5.2016 Ja chcem nasadit draveho roztoca, ale teraz uz tusim je neskoro. Pocul som od viacerych pozitivne skusenosti s tym. To je asi najlepsie riesenie, bez roboty a bez chemie. |
 |
Réva vinná pěstování bez postřiku, 30.5.2016 Jorg Wolf ma pravne chranenych viacero odolnych sort, pozri: Eigene Sorten.
mate niekto skusenost s ich odolnostou, najlepsie pri pestovani bez postrekov.
Skoro vsetky sorty su pravne chranene prave pre Wolfs-reben. Prekvapive, ze aj starsia... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva 2016, 30.5.2016 Po silnom mraze koncom aprila vedlajsie ocka pucia a teraz su v stave asi ako tie co pomrzli. Takze mraz sposobil oneskorenie minimalne 4 tyzdne. S urodou v tomto roku to vyzera zmiesane. Velmi zavisle od odrody a teda schopnosti odrody plodit z... celý příspěvek > |
 |
Zmrzlé pupeny mladé révy, 10.5.2016 nevylamujte, lebo tym poskodite aj spiace ocka na baze vyhonku.
Radsej vyhonok odrezte ostrym nozom tak aby ste neposkodili spiace ocka.
Ja som vylamoval a nebolo to dobre. Teraz to tam vatsinou nerasi, ale rasi inde. |
 |
Réva vinná pěstování bez postřiku, 6.5.2016 prekvapila ma ze Smugljanka Moldavska je hodnotena ako velmi odolna na obe choroby, lebo u mna Smuljanka zo Slovplantu je velmi citliva (myslim, ze na perenosporu). |
 |
Réva vinná pěstování bez postřiku, 6.5.2016 doplnim, ze to bol test v Brne roky 1996-2000.
Testovane odrody:
Augustovskii, yalovenskii Ustoichyvii, Pőlőskei muskotály, Pleven ustoichyvii, Aivaz,
Dachnyi, Kutuzovskii, Nero, Smuglyanka Moldavskaya, Ananasnyi, Aron, Tschvetochnyi,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Réva vinná pěstování bez postřiku, 6.5.2016 tu som nasiel seriozne testovane viacere rezistenty na mucnatku a perenosporu. Testovane BEZ POSTREKOV!!! Je velmi tazke najst seriozne informacie o odolnosti vinica baz postrekov. Tesim sa tymto testom. Su velmi ojedinele, lebo takmer vsetci... celý příspěvek > |
 |
Výběr stolní odrůdy pro zahradu, 6.5.2016 dobre info je aj na - Kompletný prehľad odrôd
Ma velmi vela odrod, je tam aj zhodnotenie odolnosti v 2 poslednych rokoch (tiez pri cca 2 postrekoch) - avsak len kratkodobe skusenosti (cca 3 roky).
info o odolnosti pozrite aj: Réva vinná... celý příspěvek > |
 |
Výběr stolní odrůdy pro zahradu, 6.5.2016 Pozor na hodnotenie odolnosti voci chorobam na webu Slovplant.
Tym info uz vobec neverim. Mam negativne skusenosti. Kupoval som len odrody oznacene s odolnostou 7, tie udajne netreba vobec striekat. Ale mnohe z nich boli uz 2 roky po sebe silne... celý příspěvek > |
 |
Sach-Dolmar 115H, 10.3.2016 Gufera som menil spolu s tesneniamy motora a karburatora. S vynimkou tesnenia medzi blokmi motora - kedze som ho nevedel zohnat, vyrezal som ho z klingeritu. Motor bezi bez zmien pri naklanani pilky, pred vymenou gufer to tak nebolo, tagze teraz su... celý příspěvek > |
 |
Sach-Dolmar 115H, 8.3.2016 Velmi podobne sa mi chova Sach-Dolmar 100. Rovnako po vymene vsetkych moznych tesneni na motore a novej sade na repair karburatora.
Akurat tie otacky klesnu na kratsiu dobu - 1-2s.
Ja som to bral tak, ze je to vysledok mojho... celý příspěvek > |
 |