|
Broskvoň Inka, 13.8.2020 Mam pravdepodobne Inku, ktoru mi predali z jukky ako Sunhaven. Sudiac podla miskovitych kvetov, aj male plody boli skor podlhovaste ako okruhle. Z asi 15 plodov po 2 krupobitiach a nieco poskodil aj obalovac, prezil jeden, ktory tesne pred dozretim... celý příspěvek > |
 |
Dozrávají meruňky ale hnijou, 12.7.2018 Jiří 1968, treba zmeniť podnož u Vehardy a skúsiť ju zasadiť znovu. Niekedy sa človek u podnože pomýli a zasadí stromek na zlej podnoži. Ja som tak urobil u Suncrestu keď som ho zasadil na B-VA2 do ťažkej ilovitej kyslejšej pôdy. Strepet dozrieva až... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nepostříkal jsem stromky, 5.7.2018 Míla: Šarka je vírusová infekcia, pôvodcom je Plum-pox-virus (PPV). Žiadny postrek nepomôže, choroba je neliečiteľná. Z praktického hľadiska bude pre Vás dôležité, či Vaša slivka patrí medzi tzv. tolerantné. Ak áno, tak postihnuté sú len listy, ale... celý příspěvek > |
 |
Choroba paprik, 21.6.2018  Zdravim, poradte mi co chyba paprike, ked tvori taketo tmave flaky na plodoch |
 |
Ovocny strom v zeleninovem zahonku, 28.3.2018 94.226: Nevidím v tom problém. Kombinácia ovocné stromy a pod nimi zelenina nie je nič neprirodzené, netreba o tom zbytočne filozofovať. To čo je nutné zohľadniť sú svetelné a pôdne podmienky a samozrejme chemická ochrana stromov vo vzťahu k... celý příspěvek > |
 |
Florina, 22.2.2018  Florina - čo sa týka skladovateľnosti trochu nevyspytateľná odroda. Sú roky kedy zmúčnatie alebo nahníva už v januári, a sú roky kedy vydrží do leta. Tento rok sa (zatiaľ) zdá byť ten lepší prípad - plody vyzerajú teraz koncom februára výborne (foto... celý příspěvek > |
 |
Jonagold vs Jonathan, 22.2.2018  Jonagored a Jonathan vo februári. Jonagored (mutácia Jonagoldu) je na foto 1-3, Jonathan je na foto 4-6. Trvanlivosť Jonagoredu je slabšia než Jonathanu, ale zatiaľ sú plody v dobrom stave. Šťavnatosť je podobná, konzistenciu dužiny má tuhšiu... celý příspěvek > |
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 4.2.2018 Petr z H.: Nádorovitosť koreňov je spôsobená baktériou Agrobacterium tumefaciens. To sme tu napokon pred pár mesiacmi rozoberali. Faktom je, že toto je takmer vždy neželaný "darček" zo škôlky. Na druhej strane - tvrdenie že za neprosperovaním... celý příspěvek > |
 |
Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 18.9.2017 Tak to máte ešte mladý strom, tie moje rodili veľké jablká aj keď mali 20 rokov. Máte niekto starý strom Jonatánky zasadený viac ako 30 rokov? Jano |
 |
Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 18.9.2017 Pán Hlavatý ako staré máte Jonatánky? Nezačali sa vám vplyvom veku stromu zmenšovať plody? Mne sa to deje už niekoľko rokov, plody sú každým rokom drobnejšie, sucho u nás moc nebýva ani v lete, kedysi asi pred 15 rokmi bývali plody omnoho väčšie.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Asimina Triloba, 27.5.2017 Asimina - (nie vždy)triloba. (foto). IH |
 |
Jak se jmenuje?, 27.5.2017 Je to zlatoň (česky zlatohlávek). Je ich viac druhov, najčastejší je zlatoň obyčajný. IH |
 |
Strepet, 22.2.2017 Strepet bude potom asi skôr vhodný na pálenie keďže by mal byť veľmi sladký.Je sladší ako Kioto? |
 |
Gabrovská se Bulharům povedla, 22.2.2017 Takže Gabrovskú opelí len odroda Stanley? Je tu niekto kto má dobrú úrodu na Gabrovskej a nemá opeľovača Stanley? |
 |
Strepet, 22.2.2017 Takže táto odroda bude asi menej vzrastná podobne ako je aj Bergeron a bude potrebovať asi silnejšie podnože pravda? V čom je Bergeron kvalitnejší? V chuti? |
 |