Jonagold vs Jonathan

Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.210 (?)
22.2.2018 17:11
Jonagored a Jonathan vo februári. Jonagored (mutácia Jonagoldu) je na foto 1-3, Jonathan je na foto 4-6. Trvanlivosť Jonagoredu je slabšia než Jonathanu, ale zatiaľ sú plody v dobrom stave. Šťavnatosť je podobná, konzistenciu dužiny má tuhšiu Jonathan. Posúdenie chuťovej kvality je iste subjektívne. Jonathan patrí k najchutnejším odrodám vôbec, ale Jonagored je silný súper a tiež vysoko kvalitná odroda. Chuťovo sú odlišné - Jonagored je sladší, Jonathan harmonickejší - ale momentálne by som ich "duel" posúdil ako remízový. IH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.210 (?), 22.2.2018 17:11
Jonagored a Jonathan vo februári. Jonagored (mutácia Jonagoldu) je na foto 1-3, Jonathan je na foto 4-6. Trvanlivosť Jonagoredu je slabšia než Jonathanu, ale zatiaľ sú plody v dobrom stave. Šťavnatosť je podobná, konzistenciu dužiny má tuhšiu Jonathan. Posúdenie chuťovej kvality je iste subjektívne. Jonathan patrí k najchutnejším odrodám vôbec, ale Jonagored je silný súper a tiež vysoko kvalitná odroda. Chuťovo sú odlišné - Jonagored je sladší, Jonathan harmonickejší - ale momentálne by som ich "duel" posúdil ako remízový. IH

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 23.2.2018 11:20

Můj první kontakt s Jonathanem byl v 70. letech Kamarád měl známou prodavačku v obchodě Ovoce-zelenina,  kopupil jako podpultovku lísku jablek z Maďarska - každé zabalené v hedvábném papíru. Nikdy před tím jsem tak chutné jablko neokusil - a snad ani nikdy potom.   Když mi zaplodil můj vlastní stromek Jonathanu, jablka - trochu menší - nebyla špatná, chutí bych je přirovnal k Idaredu z lepších poloh. Ale do těch maďarských měla neskutečně daleko.|
   U mnohem bujněji rostoucího Jonagoldu jsem zažil sezóny, kdy byl suverénně nejlepším jablkem po Novém roce, ale i sotva podprůměrnou kvalitu.  Z mutací JG mi jako kvalitativně nejstabilnější připadá Rubinstar.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz