|
Jak a čím čerpat vodu z potoka?, 5.6.2015 Váš problém by to byl v případě, že vás nějaký kamarád nebo náhodný kolemjdoucí práskne. K odběru mechanickým zařízením je třeba, k odběru kýblem nikoli. |
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 26.5.2015 ovšem Dithane podle výše uvedených tabulek pana Polehly pouze do konce květu páč zamechává rezidua atd. |
 |
|
 |
Mladý habrovy plot, odpleveleni, 8.5.2015 namulčujte tam posecenou trávu |
 |
Oleandr problem, 27.4.2015 Ovšem po desetiletích boje se svilušemi všeho druhu mohu slíbit, že jedna aplikace čehokoli nestačí! vždy nějaké přežijí nebo zůstanou vajíčka a je třeba být důsledný a aplikovat postup opakovaně po týdnu až 10 dnech |
 |
Nemoc rybízu, 27.4.2015 jj, pupeny se mi zdály OK.sledoval jsem je a nějak buclaté se mi nezdály. a taky jsem tam občas stříkl cosi, co by vlnovníkum nemělo prospívat. Cu a taky asi Sulku.Ale koukám, že vlnovníci přenáší zvrat černého rybízu, což by možná mohlo být ono a v... celý příspěvek > |
 |
Oleandr problem, 26.4.2015 jednoznačně svilušky. Vertimec apod.. Nebo alespon pravidelně co týden důkladně osprchovat |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 17.4.2015 Já jsem stříknul Championem a pokud by hrozil radiační mráz, zkusím pod větší merunou zapálit klestí. Pokud bude fičet mrazivý severák, cenu to nemá. Rozhodně nebudu dělat jako loni ptákoviny a balit strom do geotextilie, kterou pak serval vítr i s... celý příspěvek > |
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 10.4.2015 V tomhle máte asi pravdu - když vidím hned za plotem viset u souseda spousty mumifikovaných švestek a proschlé meruně... jsem z toho neštastný, ale nic s tím nenadělám. Tohle někteří lidé nepochopí a snad by na to měl být nějaký předpis... |
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 9.4.2015 Prominte, ale monilie hrozi pri kombinaci vlhkeho a studeneho pocasi a ted bude nejmene do pondeli teplo a sucho. Proto nechapu proc strikat nyni. Snad pokud to zanedbali, dosud nestrikali a merunka rozkvetla již do chladu posledních dní (ovšem je... celý příspěvek > |
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 2.4.2015 Tak jsem striknul Zato, Champion + Horizon, za vetru to litalo vsude a nyni je vanice.Jestli to tak pujde dal, stejne bude na stromech zmrzly prd. Danik
|
 |
|
 |
Zkrácení vzrostlého smrku, 7.3.2015 Nesnese. Bude třeba ještě řadu let přežívat, ale pak s vysokou pravděpodobností odejde. |
 |
Švestka v klinické smrti?, 11.8.2014 byla u vás patrná nějaká změna na kořenovém krčku? |
 |
Švestka v klinické smrti?, 10.8.2014  Tak pravda bude možná prozaická - vypadá to, že si za úhyn Gabrovské mohu vlastní hloupostí. Ke stromkům mulčuju proti plevelům posečenou trávu, posledně mi pomáhal kamarád a dal tam asi větší vrstvu. Jak známo tráva se zapaří a někdy dosahuje... celý příspěvek > |
 |
Švestka v klinické smrti?, 8.8.2014 Tak jak googlím po netu, vygůglil jsem o Pseudomonas třeba toto - Vzhledem k tomu, že používání antibiotik není v Evropě povoleno, jsou doporučeny mědnaté přípravky - viz. odkaz .... šíří se i v deštových kapkách,...ztráty v některých oblastech... celý příspěvek > |
 |
Švestka v klinické smrti?, 8.8.2014 Zapomněl jsem dodat, že mám obavu, že by to mohla být bakteriální infekce např. Pseudomonas syringae. Hnije a odumírá mi tady totiž i lecos jiného - přes zimu skoro komplet muškáty - v bžeznu jim shnije krček a kořeny do černa, napadá to i některé... celý příspěvek > |
 |