|
Příspěvky uživatele - 174.53
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Odšťavňovač na rybíz - protlak, 24.6.2015 Jo jo, je to tak. Ale ani jsem nečekala, že bych dostala dužninu z plodů, jako spíš že dužnina bude lépe odšťavněná, že z ní zbude něco jako vlhká hadra. Na čem odšťavňujete rakytník, máte někdo zkušenost? Díky. |  | Odšťavňovač na rybíz - protlak, 23.6.2015 Já jsem si koupila odšťavňovací nástavec na elektrický zavařovací hrnec, podle recenzí jsem čekala úžasnou účinnost (prý zbydou pecky a slupky), ale zázrak se nekoná. Z 9kg třešní jsem dostala necelá 4kg šťávy, v sítu zůstalo hodně dužniny. Možná... celý příspěvek > |  |
|  | Sekačka na zahradu a do sadu, 16.6.2015 Jakou byste volili sekačku: chceme sekat trávník na zahradě cca 1500m2 a v sadu 9000m2, obojí středně svažitý terén. V sadu jde jen o posekání toho, co nevezme traktor mezi stromy a stráň, to je asi 2500m2 ale rozfrckané na velké ploše. Díky! |  | Mulčování rajčat, 23.5.2015 Letos jsem poprvé zasela na zkoušku v jedné části záhonu rajčat keříčkové fazole. Někde jsem to četla, tak zkusím. Jakési opodstatnění by to mělo v tom, že fazole vážou vzdušný dusík, který jinak musím dodávat a mohly by trochu zastiňovat záhon. My... celý příspěvek > |  | Dýňové slavnosti Šebrov, 20.5.2015 Někde jsem četla, bohužel už nevím kde, že není-li kde uskladnit dýně, klidně je doma v bytě vystavit na poličce, prý takovéto skladování pěkně vydrží a je to lépe než teplota pod 11°C. No nevím, v obýváku mezi skleničkami dýně... My jsme je měli ve... celý příspěvek > |  | Dýňové slavnosti Šebrov, 19.5.2015 Já jsem sela 1.5., první vylezly za necelý týden, druhá várka za 2 týdny a včera další tři. Nevyklíčily pouze 3 semena z 35, vč. cuket. Mám semena z dobrasemena.cz, část mám stejných, pár jiných druhů. Myslím, že můžete chystat půdu :-)... celý příspěvek > |  | Pěstování dýně (hokaido), 17.4.2015 Asi nejsem takový labužník, přijdou mi prakticky stejné. Podle mých zkušeností trochu dýl vydrží. |  | Rajčata pro sezónu 2015, 17.4.2015 To je nádhera, velice inspirativní! Jak máte velký skleník, dá se péče o něj zvládnout v jednom opečovávateli? |  | Pěstování dýně (hokaido), 11.4.2015 Já vysévám stejně jako okurky (na Marka do země oharka), vysévám doma po semenu do velkého kelímku, po vzejití přenesu ven na chráněný balkon a teprve v květnu přesazuji na zahradu.
|  | Plíseň zavařeniny, 9.4.2015 My zavařujeme jednoduše: do sklenic projetých na nejvyšší stupeň v myčce (nebo štětkou s trochou jaru a pak vypláchnutých horkou vodou) dáme ovoce, cukrovou vodu, otřeme hrdlo sklenice vlhkým hadříkem, nacvaknem víčko a sterilujeme podle druhu ovoce... celý příspěvek > |  |
|  | Poprvé sadím rajčata, 7.4.2015 Dovolím si oponovat. Sama jsem měla dítko na zmrzlíky a tak opečovanou zahradu jako ten rok jsem ji neměla nikdy. Ještě ten den jsem zasadila celery a pak už se jelo. První půlrok dítko proleží, na zahradu je času dost, horší jsou ty následující... celý příspěvek > |  | Poprvé sadím rajčata, 6.4.2015 Trošku hodte očkem, využijte těhotenského šarmu a dívčí křehkosti, Vy už tolik času dalších 10 let mít nebudete a manžel ochranářských tendencí také ne. |  | Frigo sadba jahodníku, 4.4.2015 Nemám strach z chladu/mrazu. Mám obavy o strukturu půdy. To není hlína ale bahno. |  | Frigo sadba jahodníku, 3.4.2015 Ve středu mi dorazila zásilka frigo sadby jahod. Myslela jsem, že se počasi umoudří a zasadím je na zahradu, ale stále přisněžuje, zem je hrozně mokrá. Co s nimi? Mám v úmyslu rostliny zasadit dnes do plastových kelímků od petrklíčů do kupovaného... celý příspěvek > |  | Komposter z pletiva, 29.3.2015 Díky! Tak nějak podobně si to asi představuje... hotový kompost si vezmu a nezetlelé zbytky a nové čerstvé várky se budou házet do pletiva. Na tři díly (hotový kompost, polozetlelý, čerstvý) to zatím nezvládnem zcela jistě. |  |
 |
|
|
|