|
Jabloň vhodná na mušt, 6.4.2014 Na moštování je velice dobrá Jadernička. |
 |
Trnky Kulovačky, 6.4.2014 Téměř na 100% to je Durancie. |
 |
|
 |
Rozkvétání slivoní, 2.4.2014 Zatím první květy na Presidentech, zbytek těsně před květem. PaR |
 |
Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 25.3.2014 Dobrý den, mám vysazenou Kompaktu. Zvolil jsem ji pro její vysokou odolnost proti monilióze a mrazu ale není samosprašná, poradíte opylovače? Děkuji. |
 |
Tatarova hruška, 18.3.2014 A jsou to opravdu Tatarovy hrušky? |
 |
Odrůdy meruněk, 18.3.2014 Ano, byla by krytá ze severu rodinným domem. Ještě zbývá najít tu samosprašnou odrůdu. |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 17.3.2014 Je Pincot samosprašný? |
 |
Odrůdy meruněk, 17.3.2014 Zdravím všechny příznivce meruněk. Chci se zeptat, jsou meruňky samosprašné a existuje odrůda, která by se mohla s úspěchem pěstovat na Valašsku ve 450-ti m n. m.? Všem předem děkuji za odpověď. |
 |
Hybrid švestkomeruňka, 13.3.2014 Letos dáme Lipnickou, není to sice švestkomeruňka ale jsem zvědavý co to bude. |
 |
Odvětrání slivovice, 5.3.2014 A měděné aparatury? |
 |
|
 |
Slivovice - kvas, 2.3.2014 Dobrý den, rozvinula se zajímavá debata na téma kvas, ale jak jsem slíbil, informuji o množství pálenky. Tak tedy, kvas byl z 95% Durance a zbytek Prezident. Poslední švestky jsem sbíral 8. 10. 2013. Zpočátku probíhalo bouřlivé kvašení, protože v... celý příspěvek > |
 |
Slivovice - kvas, 26.2.2014 Díky všem za informace, asi to nechám chvilku uležet a pak do palírny. Budu informovat kolik toho nateklo. |
 |
Určení odrůdy, 25.2.2014 Ano, může to být Durancie i Domácí Vekloplodá. |
 |
Kdo poradí výchovný řez slivoně stanley?, 25.2.2014 Je to pěkná houština a takhle od stolu je těžko radit. |
 |
Slivovice - kvas, 25.2.2014 Možná, že jsem se špatně vyjádřil ale měřil jsem cukroměrem i refraktometrem. Naměřil stéjnou hodnotu - cukroměr 7, refraktometr 11 - 4(švestky) = 7. Přidat cukr, nebo zamíchat a okysličit popřípadě přidat kvasinky a živnou sůl. Předem díky za... celý příspěvek > |
 |