|
Jayhaven, 22.8.2021 A ještě jednou letos povedený JAYHAVEN. |
|
Princess nahrada za Suncrest?, 22.8.2021 Přesně v duchu předchozího příspěvku, jen těch strupů letos ještě přibylo. |
|
|
|
Fortune, 22.8.2021 Asi je to každému srdečně jedno, ale já bych se dokázal "naprat" těhle plodů stejně jako pan SPCH lepotic. Těhle vylepšených divokých myrobalánů. |
|
Meruňka Rakovského, 22.8.2021 No nevím. Plod byl sice ukrytý pod listy, proto není vybarvený, ale stejně se mi to nějak nezdá. |
|
Elegant Lady, 22.8.2021 Od ELEGANT LADY si hodně slibuju. Bude pomalu dozrávat, tak doufám, že nebude hnusně. Respektive asi bude, takže uvidíme, co předvede. |
|
Broskvoň Regina, 22.8.2021 Broskvoň REGINA, kterou kdysi popisoval v Zahrádkáři pan Tomáš Jan určitě nezklamala, i když v prvních letech to nějak zvlášť nadějně nevypadalo. Při dostatečně teplém počasí je chuť plně sladce broskvová, "náramná". Nejchutnější byly první zralé... celý příspěvek > |
|
Čačanská lepotica, 22.8.2021 Pan SPCH se napral lepotic, a je fakt, že této sortě není třeba dělat žádnou reklamu. Je to nejběžnější ovoce už desítky let. Jsem příznivcem Čačanské lepotice, i když v tom, abych se jich pořádně napral jako pan SPCH, mi brání dozrávání jiného... celý příspěvek > |
|
Flamingo, 22.8.2021 Nezbývá, než věřit Jirkovi (FM) popřípadě MUDr Vysloužilovi. Já osobně neznám méně náročnou a přitom tak kvalitativně vyrovnanou broskvoň jako právě FLAMINGO. Na rozdíl například od Redhavenu. Ovšem MUDr Vysloužil má ve vlákně veličenstvo Redhaven... celý příspěvek > |
|
Zelena rengloda, 22.8.2021 Bohužel je to tak. Něco jiného bylo v minulých letech pár výběrových plodů na stromě a něco jiného jsou letošní obsypané větve plody. Na rozdíl například od Velkopavlovické meruňky, která byla taktéž obsypaná a přesto byla kvalitativně úžasná, tak... celý příspěvek > |
|
Čačanská lepotica, 16.8.2021 Snad to tak bude. Minulý rok se to také zlepšilo. U Čačanské lepotice rozhodně neplatí, že první plody jsou ty nejlepší. Tyhle letošní první plody nešly od pecky a švestková chuť nulová. Ty Katinky přece jen některé šly, i když né všechny. Myslím tím... celý příspěvek > |
|
|
|
Broskvoň Harnas, 16.8.2021 Díky Vašim příspěvkům bych nový stromek Harnasu koupil, ale musel by být na nějaké jiné podnoži než broskvoňovém semenáči. |
|
Veecot (*Vineland, Ontário), 16.8.2021 Otázka je čím opravdu trpí Aurora a Tsunami. Jirka (FM) kdysi nějakou chorobu u těchto dvou odrůd jmenoval, ale už nevzpomínám jakou. Aurora postupně odcházela od shora dolů. Na Tsunami každým rokem něco znenadání zaschne. Letos to bylo až po... celý příspěvek > |
|
Koupit Fairhaven?, 16.8.2021 Ještě k dotazu pana PP ohledně Fairhavenu z vlákna Redhaven. Nemám s Fairhavenem žádnou pozitivní zkušenost a rozhodně bych míso něj doporučil FLAMINGO, které má chutné plody za všech okolností. Ovšem ve vyšších polohách to nemusí platit. Tady u mě... celý příspěvek > |
|
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 15.8.2021 Zdálo se mi to divné, tak místo lovení na internetu, jsem si vzal do ruky návod k použití u CHAMPIONU 50 WP a tady je jasně uvedeno, že u plísně bramborové na rajčatech je po aplikaci přípravku OL 7 dnů. Takže nejenom na bramborách, ale i na... celý příspěvek > |
|
Harlayne, 15.8.2021 Omlouvám se, ale na obou Hargrandech jsem to letos nezvládl, moje chyba. Jinak mně psal pán z Chrudimska přesně to, co znám z Hargrandu já. Velice mu chutnala a oceňuje tu zvláštní příchuť. Harlayne má trošku jinou chuť. Překvapila mě ta plnost a... celý příspěvek > |
|