Příspěvky uživatele - 196.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Elegant Lady, 7.9.2021 Obsahuje fotku
Škoda, že si od firmy Stape Vajda Čaklov nepořídil tuto sortu ještě někdo jiný. 
Cresthaven dozrává, 7.9.2021 Obsahuje fotku
Nechám už spát Standu von Königgrätz a jeho Velvet neznámou, protože můj Velvet bude zřejmě Cresthaven. Co jiného by to bylo. Jedině snad Fayette, ale ta má, pokud si dobře vzpomínám miskovité květy. Kvalita ploidů je velmi slušná. 
J. H. Hale, 7.9.2021
Plody už jsou dávno snědené, ale, že by J.H. Hale dozrávala před Cresthavenem, to se mi nějak nezdá, Jardo.  Ale budiž. V porovnání s broskvoní O´Henry, u které bych předpokládal, že bude dozrávat ve stejnou dobu jako J.H. Hale je to... celý příspěvek >
Zelena rengloda, 7.9.2021 Obsahuje fotku
Podle mě byla Zelená renglóda nakonec nejsladším ovocem v době své letošní zralosti a překonala všechny švestky i broskve. 
Švestky 2021, 7.9.2021
Na Vysočině jsou tento rok švestky chutnější než v Pardubicích, kde kralují poslední plody Zimmerovy, jinak velká mizérie. Švestek hodně, ale prozatím jsou nedobré. Stanley, Gabrovská, Toptaste atd. Dnes jsem tady na Vysočině koštoval Čačanskou... celý příspěvek >
Slivoň neznámá?, 7.9.2021 Obsahuje fotku
Královnu Viktorii jsem nikdy nepěstoval, proto když jsem uviděl na Vysočině tyhle blumky, tak jsem předpokládal, že je to Viktorka, ale tvar plodů neodpovídá Viktorce, takže nevím. Velikost podobná jako velkoplodá Oullinská, možná větší, přes 50 g.... celý příspěvek >
Jabloň Krasava, 23.8.2021 Obsahuje fotku
Upřimně řečeno, nevím, co tady na Vysočině (600 m) od všech těch roubů jabloní očekávat. Příjemně překvapila zatím jen ROZELA. Topazy byly vynikající jen jednou, v ostatních letech byly příliš kyselé. Od Rubínů, které tak chválí pan PP a Bohemií bych... celý příspěvek >
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 23.8.2021
Jen proti pilatce. Hodně monilie přechází z napadených plodů na porost. Vesměs u všech peckovin. Moniliová hniloba řádí nebývale. Moniliový úžeh po odkvětu v menší míře. Hlavně na Toptaste. 
Švestka Jojo, 23.8.2021 Obsahuje fotku
Opovrhovaná švestka JOJO je tady pořád s námi a snaží se převelice. 
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 23.8.2021 Obsahuje fotku
No jo, Stanley to je dříč k neutahaní.
Tipala, 23.8.2021 Obsahuje fotku
Nádherná žlutá švestka TIPALA. Plod na snímku by byl mnohem chutnější, kdyby byl sladší.
Slivoň neznámá?, 23.8.2021 Obsahuje fotku
Vedle lepotice jsou na kopci nad vesnicí ještě tyhle švestky. Tvarem hodně připomínají ELENU. Že by "soudruzi z NDR" udělali někde chybu, když tady vysadili takto pozdní odrůdu?
Čačanská lepotica, 23.8.2021 Obsahuje fotku
Určitě je jednodušší přejíždět z Pardubic na Vysočinu, než z Vysočiny do Bulharska a zpátky jako pan Mimmo. Na kopci nad vesnicí, což bude ještě o něco výš než v 600 metrech, jsou u cesty vysázené ovocné stromy. Je mezi nimi i Čačanská lepotica.... celý příspěvek >
Tardibelle, 22.8.2021 Obsahuje fotku
Na fotkách je patrné, že broskvoň O´Henry má přece jen mnohem vyvinutější plody a tudíž má větší naději k dozrání, než Tardibelle a "falešná" Lolita. Letos už vůbec při opožděné vegetaci šance na dozrání nebude. 
Benedicte, 22.8.2021 Obsahuje fotku
Stále nevím, jestli Benedicte a "Michelini" není jedna a ta samá odrůda. Že by ale před tolika lety poslali místo Candoru Benedicte? Obě odrůdy se tváří dost podobně a zrají v malém rozestupu.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika