|
Teleskopicka tyc na zber ovocia - aspon 5 m dlha, 5.4.2013 Ano, souhlasím s Vámi.Ono už stačí manipulovat s třímetrovým trháčkem, natož pětimetrovým.Je to samozřejmě věcí každeho, násadu ke klasickému trháčku si volí každý česáč sám.Ale jako zkoušku doporučuji zkuzte si manipulaci s běžnou šestimetrovou tyčí... celý příspěvek > |
|
Topaz - výchovný řez, 2.4.2013 Já se budu rouhat a nesouhlasit s pány jež radí vrátit se ke špičáku. Proč, ovocný stromek pěstujete pro urodu a až teprve pro estetiku.Můj názor je ten, stávající kosterní větve by jsem nechal zatím tak jak jsou.vyslepil by jsem na nich pupeny jež... celý příspěvek > |
|
|
|
Liliochvostec (Eremurus robustus), 2.4.2013 Každý máme s eremurusem své zkušenosti.Nevím proč by jsem měl ere na zimu přikrývat a chránit.Pěstuji ho více jak patnáct let, je to klasika robustus, hybridi přišly mnohem později. Sázim stále podle rady svého zahradníka a to u těchto velikánů do... celý příspěvek > |
|
Liliochvostec (Eremurus robustus), 2.4.2013 Eremurusy jsou vděčnou a efektní rostlinou.A jak je vidět z příspěvků diskutujících i oblíbenou, ve všech kultivarech.Eremurus robustus je rostlina dosahující výšky až 2,5 m, Eremurusy hybridy jsou menší kolem 1 m a různých barev květu.- Přiznám se,... celý příspěvek > |
|
Firma Lukon Glads, 2.4.2013 Ano, ale co se týká oprávněných reklamací není jediným Zahradnictvým. Oprávněnou reklamaci včetně náhrady uznávají a poskytují i jiní zahradníci. Co se týká Host neboli bohyšek tak pokud se to neprojevilo hned při dodání tak to může být i novým... celý příspěvek > |
|
Firma Lukon Glads, 1.4.2013 Lukon Glads manželů Koníčkových je špičkové Zahradnictví, se stoprocentním srovnáním s Baakrem nebo Starklem.V mnohých věcech je dokáží i porazit.Rad a bez obav u nich nakupuji, i když jejich nabídka dost provětrá rodinné finance.Ale s manželkou mame... celý příspěvek > |
|
Zásilková zahradnictví, 1.4.2013 Je celkem srandovní číst stesky na kvalitu e-shopů různých zahradnictví.Doufám, že ti jež byli s těmito doplnkovými službami zahradnictví nespokojeni přešli ke službám Zahradních center jež za ta léta vyrostla v každém okresním městě.- Jinak se ale... celý příspěvek > |
|
Zásilková zahradnictví, 1.4.2013 Ono je to jako se vším, většina zahradnictví které využívají e-shopu na prodej a nabídku svých výpěstku jsou profesionálove kteří se snaží zákazníka uspokojit i v případě, že si zákazník plete zasílání živých rostlin s nakupem v kolonialu.S e-shopem... celý příspěvek > |
|
Přesazení živého plotu z habrů, 31.3.2013 Pokud půjde habr "ze země do země" dá se přesazovat kdykoli a většinou bez problemu se i ujme.Mám s tím dost praxe z doby minulé.Je dobré jako u všech přesazování, ošetřit kořeny zastřižením a sázet do mokrých jam.Jinak jak radí Josef. |
|
Živý plot do velkého větru a sucha, 31.3.2013 A co zkusit habr fastigiáta nebo prostě vděčné šeříky v různých barvách a plnokvětých.Je to věcí názoru, ale thuje jako kulisu má u hřišt a koupališt každý ale v jarních měsících kvetoucí a vonící málokdo.Nedoporučuji břízu ta je sice pohledově... celý příspěvek > |
|
|
|
Kdy stříhat palmetu?, 21.3.2013 Trochu poopravim - vyraz palmeta se vztahuje na jedince nikoli na pasovou nebo jen kryjici stěnu.Ovocna stěna je vysadba s oporou a pasova vysadba bez opory jen s pomocnym dratěnym vedenim.Palmeta stejně jako novějši vřetenovy zakrsek se bez... celý příspěvek > |
|
Kdy stříhat palmetu?, 21.3.2013 Ano hoste přesnějši směrovani je Green garden gui 1.Ale jinak panove Merrill i Sorchard nedělaji nic převratnějšiho a jineho než panove Sus a Blažek.Ale jako pro ty jež si mysli, že to jinde dělaji lepe to muže byt i voditkem. |
|
Kdy stříhat palmetu?, 21.3.2013 Ne YouTube je krasny navod s praktickou ukazkou řezu jabloni v USA.Tanner Sorchard a Bill Merill natočili ukazkove video, za jež by se nemusel stydět ani pan ing.Sus. |
|
Nový stromek má moc drobných větviček - nechat či ustřihnout?, 21.3.2013 Nezlobte se na mne, letos by jsem to neřešil.Nechte je pro letošek normalně se ujmout seznamit se s prostředim, a upravu korunky řešte až v přištim roce, nebudete mit nic zmeškano.P.S. z těch drobnych větviček vam pojedou nejspiše hlavni kosterni... celý příspěvek > |
|
Zálivka po hojení stromů, 21.3.2013 Mate samozřejmě pravdu.I když Granulovana a mleta hnoji spiše slouži k postupnemu a dele pusobicimu uvolnovani živin do pudy a k rostlinam.Pro rychly naběh hnojiveho učinku slouži hnojiva v kapalne formě.Proto naši předkove využivali hnojeni i na... celý příspěvek > |
|