|
Zasilková zahranictví, 17.3.2016 Já bych nebyl tak striktní. U většiny rostlin těžko čekat něco víc než hlínu v tuto dobu. Daleko důležitější bude, jak se LB postaví k případné reklamaci. Já občas nakupuji u Lukon Glads a přestože jsem občas dostal mrtvoly, s reklamací nikdy nebyl... celý příspěvek > |
 |
Cibule ze semena, 19.2.2016 Já už také pěstuji pouze ze semene, vidím tam samá pozitiva - zjara nehoním ptáky, by mi netahaly sazečku. Cibulky nejsou napadány houbomilkou a mají lepší skladovatelnost. Možná jsou o trochu menší než ze sazečky, ale odrůdové rozdíly hrají větší... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Záhadná rostlina - identifikace, 30.12.2015 Čemeřice (Helleborus). Rozkvétají často již v prosinci a vydrží až do jara. |
 |
Papriky - pálí x nepálí, 3.12.2015 Každá paprička pálí jinak, to je normální. Ale neměly by mezi nimi být velké rozdíly. Podle mně by bylo příště lepší koupit osivu u renomovaného dodavatele, protože u Vašich rostlin to vypadá na nějaké nevyrovnané křížení. |
 |
Jalahot F1 a Jalapeňo Early, Telica, Mamooth, 3.12.2015 Já jsem z těchto odrůd pěstoval pouze Telicu a jsem s ní maximálně spokojený, na příští rok ji mám opět připravenou. Pal má mírný, takže se dá bez problémů jíst syrová a hlavně má tlustou stěnu. Jediná nevýhoda je ve vzhledu - většina plodů je... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 6.11.2015  Já jsem měl letos hodně nových odrůd, proběhla malá revoluce :)
Po dlouhé době jsem zkoušel 2 keříčkové odrůdy - jednu ruskou a Šejka. S oběma jsem byl letos velmi spokojený, pro příští rok budu vysévat ale jenom Šejka.
Z Ruska jsem výměnou... celý příspěvek > |
 |
Má smysl pěstovat Melodii?, 15.10.2015 Pro mě je Melodie jedno z nejlepších jablek, právě díky své kyselé osvěžující chuti. Naopak za nejedlá považuji měkká sladká jablka, typicky golden (ale ty znám jen kupované, sám je nepěstuji). |
 |
Sklizeň 2015, 7.10.2015 Corno di Toro a Haník jsou 2 nejdůležitější odrůdy, které pěstuji. A marně k nim hledám pokud možno červernou s většími širšími plody (na plnění). Vše, co jsem zkoušel, není buď dost velké nebo úrodné, nejčastěji obojí :)
Za každý tip... celý příspěvek > |
 |
Určení jména chilli papriček, 24.9.2015 To je hodně těžké, spolehlivě to asi nikdo z obrázku nedá.
Tipnul bych si nějaká druh tabasca, ale může jít i o piri piri nebo cokoliv jiného okrasného. Vlastně ani nepíšete, jestli pálí :) |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 23.9.2015 Také jsem měl letos Mandat a jsem s ním spokojený, určitě ho vyseju i příští rok. Plody sladké, ideální na zobání přímo z rostliny. Mně ovšem trochu popraskaly po dešti, ale nebylo to nic hrozného.
Goldkrone vypadá jako hit snad v každém... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pěstování lilku (baklažán), 23.9.2015 Normálně ho spotřebujte. On je spíš problém co s plně zralým lilkem, protože má v sobě tvrdá semínka. |
 |
Sklizeň 2015, 7.9.2015 Já pečená rajčata ničím neplním - naskládám na plech, občas posypu oregánem, vždy lehce posolím a pokapu olejem. K tomu přidám rozpůlené chili papričky posypané strouhaným sýrem. Při jídle pak kombinuji pálivost papriček se sladkostí rajčat. Raději... celý příspěvek > |
 |
Bifteková rajčata, 3.9.2015 Bifteková rajčata mají často výrazná "vlákna" v plodu od stopky. Podle fotek mi ale připadá, že Alice je nemá příliš velké, je to tak? |
 |
Paradajky v skleniku, 31.8.2015 S rajčaty ve skleníku je potřeba občas zaklepat, aby došlo k opylení a tím k vývoji normálních plodů.
V letošním horku mi ale ani tohle příliš nepomohlo a rostliny ve skleníku většinu květů shodily. Přičítám to stresu rostlin z horka a tak snad... celý příspěvek > |
 |
Bifteková rajčata, 19.8.2015 Slepenec to asi není, sklidil jsem jich ze 2 rostlin 5, všechny přibližně stejné. Ale jsou na záhoně, kde jsem na podzim zaryl papriky a kompost, na jaře tam rostla svazenka a zaryl jsem ji tam a hlavně na něj teče voda ze střechy skleníku. A skleník... celý příspěvek > |
 |