Příspěvky uživatele - 73.186

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Švestka v klinické smrti?, 8.8.2014 Obsahuje fotku
Asi před týdnem až 10 dny jsem si všiml, že na cca 3 leté Gabrovské (2rok od výsadby) začínají žloutnout listy. Tipoval jsem to na nějakou houbovou chorobu a že až sklidím první pár plodů, tak ji stříknu nějakým fungicidem. Během těch pár dnů však... celý příspěvek >
Sklizeň česneku, 5.7.2014 Obsahuje fotku
Takhle u mne dopadla asi 1/3 sadby, ale i zbytek se nedá skladovat, použít k sadbě a údajně cca 8 let by se na stejném záhonu pěstovat česnek neměl. Ted zkouším dezinfekci dusíkatým vápnem. Snad dopadne lépe aspon sadba z chalupy...
Sklizeň česneku, 4.7.2014
No vidíte a já si taky pln nadšení koupil Vekan, Lukan, Bjetin a Dukát a zatáhl jsem si na zcela nový záhon, kde loni byla prvním rokem jen cuketa a okurky sklerociovou suchou hnilobu. A ted si nadávám, že jsem se nespokojil se svou starou a zdravou... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 9.6.2014
inu od myšího ucha můžu stříkat doma, ale do sadu rodičů jedu párkrát za rok... a zítra bych tam měl projíždět služebně, proto jsem zvažoval postřik
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 9.6.2014
rikam si lepší něco než nic. A ještě se tam dostanu jen přes poledne, dá se vůbec v takových vedrech dtříkat, nebo to spálím???
Réva - choroba?, 18.5.2014
sazenice byla sázena v kořenovém balu a sázel jsem ji do pomerne velké jamy se smesi kompostu, hlíny a substratu B. Ale do stejneho jsem sazel i dalsi a jsou ok.
Réva - choroba?, 17.5.2014 Obsahuje fotku
Choroby révy jsou pro mne španělská vesnice - nejprve začaly žloutnout listy, odhadoval jsem nějakou chlorozu a splíchnul na list Kristalon podzim a wuxal Ca, ale ted po deštích to skoro vypadá na nějakou houbu nebo jen chloroza. železo? Je to nová... celý příspěvek >
Moruše 30 let stará, přežije přesazení?, 31.1.2014
Nepředpokládám, že se chystáte chovat bource, abyste potřeboval vypěstovat řezem na patky co nejvíce vlků s listovou hmotou, ale chcete mít standardní ovocný strom s ovocem.
Rubín, 28.12.2013
vydržte za rok, letos v Podbeskydí úroda téměř nulová, bylo to loni. Jestli mi to připomenete, vylezu tam s foťákem ;-)
Spoľahlivá farmárka, 2.12.2013
Já si koupil dle dtestu Komatsu, která dopadla tak skvěle a uvařil jsem ji hned v zárucena věčích špalcích. Pak jsem si koupil Dolmar 420, která v dtestu neuspěla a pochopil jsem, že mám o třídu lepší nástroj. Od prvního nutného seštělování volnoběhu... celý příspěvek >
Topaz, 19.11.2013
Jen musím poznamenat, že já mám Panennské spjato právě s Jižní Moravou, odkud jsme jím byli pravidelně rodinou zásobováni :-)
Vánoční hvězda a spol, 19.11.2013 Obsahuje fotku
a takhle vypadá hvězda, která byla na zahradě pod stromem do začátku října a pak šla k oknu do nepříliš vytápěné místnosti (cca 18st), kde takhle vykvetla
Topaz, 14.11.2013 Obsahuje fotku
Včera jsem ze sklepa vytáhl první Topaz jsa zvědav, na základě této diskuze, jak bude chutnat nám. A musím říct, že velmi. Shodli jsme se, že více než oblíbený Jonagold. Má výraznější kyselinku a cítím z něj chuť podobnou Rubínu, což je jedno z... celý příspěvek >
Rubín, 21.10.2013
Ve vyšších polohách je to bez chemie trochu loterie. Ale vyzraje vždy a dobře drží na stromech. Na chalupě v Beskydech něco přes 500 mnm jsou Rubíny základem naší sklizně. Bez chemické ochrany (především z důvodu sporadických návštěv a technické... celý příspěvek >
Jaká odrůda jabloně je rezistentní a zároveň chuťově výborná?, 22.9.2013
je zajímavé, jak rozdílné mají lidé chuti - mé matce Matčino chutná ;-) a já ho považuji za prakticky chuťově nejhorší odrůdu z cca 15, které na chalupě máme. chuť nezajímavá, tuhá slupka, brzy moučnatí, optimální chuťová zralost je velmi krátká,... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika