|
Příspěvky uživatele - 73.186
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Švestka v klinické smrti?, 8.8.2014  Asi před týdnem až 10 dny jsem si všiml, že na cca 3 leté Gabrovské (2rok od výsadby) začínají žloutnout listy. Tipoval jsem to na nějakou houbovou chorobu a že až sklidím první pár plodů, tak ji stříknu nějakým fungicidem. Během těch pár dnů však... celý příspěvek > |  | Sklizeň česneku, 5.7.2014  Takhle u mne dopadla asi 1/3 sadby, ale i zbytek se nedá skladovat, použít k sadbě a údajně cca 8 let by se na stejném záhonu pěstovat česnek neměl. Ted zkouším dezinfekci dusíkatým vápnem. Snad dopadne lépe aspon sadba z chalupy... |  |
|  | Sklizeň česneku, 4.7.2014 No vidíte a já si taky pln nadšení koupil Vekan, Lukan, Bjetin a Dukát a zatáhl jsem si na zcela nový záhon, kde loni byla prvním rokem jen cuketa a okurky sklerociovou suchou hnilobu. A ted si nadávám, že jsem se nespokojil se svou starou a zdravou... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 9.6.2014 inu od myšího ucha můžu stříkat doma, ale do sadu rodičů jedu párkrát za rok... a zítra bych tam měl projíždět služebně, proto jsem zvažoval postřik |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 9.6.2014 rikam si lepší něco než nic. A ještě se tam dostanu jen přes poledne, dá se vůbec v takových vedrech dtříkat, nebo to spálím??? |  | Réva - choroba?, 18.5.2014 sazenice byla sázena v kořenovém balu a sázel jsem ji do pomerne velké jamy se smesi kompostu, hlíny a substratu B. Ale do stejneho jsem sazel i dalsi a jsou ok. |  | Réva - choroba?, 17.5.2014  Choroby révy jsou pro mne španělská vesnice - nejprve začaly žloutnout listy, odhadoval jsem nějakou chlorozu a splíchnul na list Kristalon podzim a wuxal Ca, ale ted po deštích to skoro vypadá na nějakou houbu nebo jen chloroza. železo? Je to nová... celý příspěvek > |  | Moruše 30 let stará, přežije přesazení?, 31.1.2014 Nepředpokládám, že se chystáte chovat bource, abyste potřeboval vypěstovat řezem na patky co nejvíce vlků s listovou hmotou, ale chcete mít standardní ovocný strom s ovocem. |  | Rubín, 28.12.2013 vydržte za rok, letos v Podbeskydí úroda téměř nulová, bylo to loni. Jestli mi to připomenete, vylezu tam s foťákem ;-) |  | Spoľahlivá farmárka, 2.12.2013 Já si koupil dle dtestu Komatsu, která dopadla tak skvěle a uvařil jsem ji hned v zárucena věčích špalcích. Pak jsem si koupil Dolmar 420, která v dtestu neuspěla a pochopil jsem, že mám o třídu lepší nástroj. Od prvního nutného seštělování volnoběhu... celý příspěvek > |  |
|  | Topaz, 19.11.2013 Jen musím poznamenat, že já mám Panennské spjato právě s Jižní Moravou, odkud jsme jím byli pravidelně rodinou zásobováni :-) |  | Vánoční hvězda a spol, 19.11.2013  a takhle vypadá hvězda, která byla na zahradě pod stromem do začátku října a pak šla k oknu do nepříliš vytápěné místnosti (cca 18st), kde takhle vykvetla |  | Topaz, 14.11.2013  Včera jsem ze sklepa vytáhl první Topaz jsa zvědav, na základě této diskuze, jak bude chutnat nám. A musím říct, že velmi. Shodli jsme se, že více než oblíbený Jonagold. Má výraznější kyselinku a cítím z něj chuť podobnou Rubínu, což je jedno z... celý příspěvek > |  | Rubín, 21.10.2013 Ve vyšších polohách je to bez chemie trochu loterie. Ale vyzraje vždy a dobře drží na stromech. Na chalupě v Beskydech něco přes 500 mnm jsou Rubíny základem naší sklizně. Bez chemické ochrany (především z důvodu sporadických návštěv a technické... celý příspěvek > |  | Jaká odrůda jabloně je rezistentní a zároveň chuťově výborná?, 22.9.2013 je zajímavé, jak rozdílné mají lidé chuti - mé matce Matčino chutná ;-) a já ho považuji za prakticky chuťově nejhorší odrůdu z cca 15, které na chalupě máme. chuť nezajímavá, tuhá slupka, brzy moučnatí, optimální chuťová zralost je velmi krátká,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|