|
"Černá" sousedova studna na mém pozemku, 27.2.2016 Ano, dohoda je ideální řešení - pokud je možná. Na druhou stranu vydržení bych se neobával, pokud je studna černá stavba, tak de facto neexistuje a jedná se o nedovolený odběr, pak takové protizákonné právo jistě nikdo vydržet nemůže. Teoreticky... celý příspěvek > |
 |
Přesazení cca 7 letého ořešáku, 25.2.2016 Pytlík je jen provokatér, o podstatu problému mu nejde |
 |
|
 |
Přesazení cca 7 letého ořešáku, 25.2.2016 sekeru, abyste přesekal hlavní kořen. Rýč hlavně později, až ho budete vyrývat a vyhazovat |
 |
Nůžky Felco 2, 8 (6) nebo Bahco PX-M2(3)?, 24.2.2016 Testy je někdy třeba brát s rezervou, o tom by se daly popsat stránky.
Co se ftalátů týče, jsou pouze v některých plastech (Čína jede), rozhodně ne v sáčcích na mléko. Vstřebávají se i přes kůži, o množství by se jistě dalo polemizovat. Že jsme... celý příspěvek > |
 |
Nůžky Felco 2, 8 (6) nebo Bahco PX-M2(3)?, 24.2.2016 Made in France, Sandvik původem Sweden
Danik
|
 |
Rez marhule, 18.2.2016 Můžete mi vysvětlit, proč meruňu na 15cm?? Budete pěstovat vrby na proutí?Krásné silné výhony jsou základem koruny, zkrátil bych je v květové době zhruba max na 1/2, není třeba korunu zahustovat krátkým řezem. Ten odstraňovaný výhon lze zkracovat i... celý příspěvek > |
 |
Rucni nuzky Bahco, 7.2.2016 Drtí větve? Mě tedy PX M2 řežou nádherně, střih je velmi lehký, rozhodně pocitově snažší než u topmodelů Gardena a Fiskars. Maximální rozevření rukojetí zcela ok pro mé dlaně č.10. Nicméně mrzí mě u takto drahých nůžek absence nějakého koženého... celý příspěvek > |
 |
Topaz nepřekonaný, 6.2.2016 Mě to jako Topaz přijde. Mě plodí na 4 stromech - Na starších přeroubovaných stromech se silnější podnoží bývá skutečně drobnější, zvláště v suchém roce jako letos a bez závlahy, ale na zavlažovaném, okopávaném a vhodně řezaném volném zákrsku snad... celý příspěvek > |
 |
Řez meruňky, 19.1.2016 To máte úplnou pravdu - moji 2 sousedé takto mají nasazené prakticky všechny stromy, stíní mi už skleník, kus vinohradu i záhony a na opakované prosby o redukci nereagují. Pokud člověk nemá ohleduplnost v sobě, těžko mu ji vysvětlit... |
 |
I toto je Mountfield, 17.1.2016 Třeba v Marimexu? |
 |
|
 |
I toto je Mountfield, 17.1.2016 Jenom by mě zajímalo, proč Béda ty pily, křoviňáky a sekačky nakupuje každé jaro u stejného výrobce, když mu vydrží jen do příštího jara. |
 |
Řez mladé třešně, 16.1.2016 Koukal jsem na ten KGB systém na Youtube ap. a připadá mi neuvěřitelně brutální. Mám 2 třešně na Gisele, ale netroufl bych si to zkusit z obavy z jejich zmičení. Přijde mi to jako takový řez na vrbu, zcela popírající zásady Zahnova řezu a vytvářející... celý příspěvek > |
 |
Dukát, 6.1.2016 Dukát v Beskydech 520 mnm jsem přerouboval - nikdy na něm nevyrostlo nic solidního, pihovitost (bez ošetření) veliká. V konkurenci všude naroubovaných nádherných Rubínů neměl šanci |
 |
Becoky, 5.1.2016  Vysusene becoky jsou asi takto velke, po namoceni a pripadne uvareni je velikost asi o polovinu vetsi. Toto je z urody 2014, loni temer nemely lusky senena, bylo to vsude slabe asi dusledkem extremniho vedra.
Danik |
 |
Zazimování vinné révy, 5.12.2015 Já balím kmínky do novin nejmíň 20 let a nikdy mi neodešla ani jediná hlava. Na jaře to brání též přehřívání a předčasnému rašení. Jistě nakopčení je taky možné. |
 |