|
Jak loupat ořechy, 6.2.2010 Loni zaschlé rubiny na nejvyšších vrcholcích bylo nezvykle mnoho.Jádra jsou nedotčena, bylo škoda napadené ořechy spálit.Drtím je a dávám ptáčkům. |
|
Jak loupat ořechy, 6.2.2010 Loni padalo také hodně ořechů-přísušků, u kterých byla rubina zcela vyschlá a zčernalá.Důležité je, aby zůstaly nadále suché a zčernalá rubina docela lehce odpadně při louskání uvedenými kleštěmi.Padají-li za mokra, pak pomůže jen rychlé umělé... celý příspěvek > |
|
|
|
Jak loupat ořechy, 6.2.2010 Popisovaný louskáček s kuželovitým stupňovitým otvorem je běžně k dostání v obchodech s domácími potřebami a stojí asi 100,-Kč.Vyráběn je více výrobci. Lze s ním louskat i lískové oříšky. AB |
|
Tajemná oskeruše, 3.2.2010 Také by mě dost zajímala cukernatost sklizeného ovoce např.oproti švestkám a hruškám, dále způsob výroby a proč je kvalitativně hodnocena jako dobrá pálenka. |
|
Za kolik prodat slivovici, 2.2.2010 Tím ale nepopíráte, že oskeruše mají své výrazné aroma, které se nezapře.A mluvím-li o tom, že umí přehlušit jemné specifické vůně jiných destilátů, se možná shodneme.Ne, nechtěl bych pálit ani po nejlepším oskerušovém kvasu, kdy hrozí, že i jemná... celý příspěvek > |
|
Za kolik prodat slivovici, 2.2.2010 V ceníku není uveden destilát z oskeruší.Někde byla zmínka, že jde o nejkvalitnější pálenku.Nejsem jejím ctitelem, ani ji v pěstovaném ovoci nepostrádám.Nechtěl bych ani pálit za někým s oskerušovým kvasem.Pálenky mají výrazný pach a ten se... celý příspěvek > |
|
Ontario a Wagenerovo, 28.1.2010 U Wagenerova jablka jsou také nápadná tupá žebra(4 až 5) a plody jsou velikostí mnohem menší a drobnější než Ontário.Na kořenitou chuť jablíčka rád vzpomínám. AB |
|
Vlašské ořechy - nový recept, 28.1.2010 To je ale věc jiná, jako příklad jste zvolila nejednotný obsah, tam s Vámi mohu souhlasit. Všechny potraviny z pohledu mikrovln se nechovají stejně AB |
|
Vlašské ořechy - nový recept, 27.1.2010 Podle mého pozorování to vypadá jinak.K nejrychlejšímu nárustu teploty dochází uprostřed zahřívaného obsahu a pak se teplota šíří směrem ke vnějšku.Připomíná mi to žhavé jádro zeměkoule. AB |
|
Vlašské ořechy - nový recept, 27.1.2010 Dost nepříjemné může být mikrovlnné záření i pro nás |
|
|
|
Vlašské ořechy - nový recept, 27.1.2010 Přesně tak.U běžného zavařování jde vždy o dosažení a trvání určité teploty, která se dá jednoduše regulovat.Totéž by mělo být dosažitelné i u mikrovlnky.A zde to bez možnosti externího programu(jen ručně)bude komplikovanější.Mám co dělat, abych... celý příspěvek > |
|
Vlašské ořechy - nový recept, 27.1.2010 Z receptu Ing.Balaštíka: Doba sterilování jedné sklenice: obsah 0,7 l je 5 - 6 minut krát (x) počet sklenic.(5 sklenic sterilujeme 30 minut). Já osobně v mikrovlnce nesteriluji a moje... celý příspěvek > |
|
Vlašské ořechy - nový recept, 27.1.2010 Přiznám se, že některým pasážím příspěvku dost nerozumím("z jednoho kusu, žbrdlinka "aj.)Puding ani kaši nedělám ,ale nejednou se mně podařilo spálit popcorn .Nepřeji nikomu čichat ten zápach.Znovu varuji před možností... celý příspěvek > |
|
Vlašské ořechy - nový recept, 26.1.2010 Nesporná výhoda zavařování v mikrovlnce spočívá v ohřevu obsahu směrem zevnitř.Bude-li zájem v mikrovlnce zavařovat, pak použít pouze troubu s otáčivým roštem a bedlivě tuto funkci střežit! Jinak může dojít k přehřátí jen některých sklenic... celý příspěvek > |
|
Vlašské ořechy - nový recept, 26.1.2010 Pro snadnější pochopení rozkmitáním molekul dochází k vzájemnému tření molekul o sebe a tření, jak známo, uvolňuje teplo.Často diskutovaným problémem je vznik tepla třením mozkových molekul o sebe při používání mobilů hlavně dětmi (pracuje se... celý příspěvek > |
|