|
Příspěvky uživatele - 168.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Broskvoň Berounsko, 28.5.2018 Pěstujte Redhaven. Je nejrozšířenější, asi i nejdostupnější. Plody nepukají, to je problém velmi raných odrůd. Plody nejsou napadené strupovitostí, to je problém u pozdních odrůd. Má zvonkovitý typ květu, který je v mrazu odolnější, než miskovitý.... celý příspěvek > |  | Předpěstování košťálovin, 28.5.2018  ranné košťáloviny nakonec budou v rozumné kvalitě, do květu nic nevyrašilo. Kedlubny už jsem sklidil, beru ranou kapustu, zelí se začíná kulatit, srdíčka květáků bělet. Letos jsem do záhonů naširoko rozhodil kopr a je ho neskutečné množství,... celý příspěvek > |  |
|  | Čo je to za chorobu uhorky?, 28.5.2018 chtělo by to ještě detailní fotku spodní strany listů, zda nejde o napadení sviluškou. Ta obvykle začíná napadat okurky odspodu a například já už jsem proti ní dnes zasáhl. |  | Kedy odstrániť pásku, 28.5.2018 Klidně až za rok, teď je podle mě ještě brzy a hrozilo by vylomení při dešti a vichřici, případně, když si na roub sedne nějaký zvědavý pták. Já pásku odstraním zpravidla v zimě nebo na jaře následujícího roku. Roubovací páska je pružná a do roubu se... celý příspěvek > |  | Brokolice, 28.5.2018 No, já jsem toho názoru, že brokolice by se měla pěstovat až v pozdním létě. Tedy vysít v červnu, zasadit v červenci, sklízet v říjnu. Pro vytvoření hlav jí nevyhovuje dlouhý den a vysoké teploty. |  | Králící a kukuřice, 28.5.2018 A co nazýváte biokukuřicí, to je ta, kterou si vypěstujete sám bez chemie? Zasadil jsem si takhle letos asi 180 ks. Ale hlavně na zkrmení zelených částí, až narostou |  | Králící a kukuřice, 28.5.2018 kukuřici králíkům dávám, ale jen jako doplněk stravy k ječmenu, ovsu a chlebu |  | Test letošního jara, 28.5.2018 U mě neskutečná násada plodů na všech stromech. Teď už jen doufat, že se na stromech udrží a nesklidí je předčasně kroupy. |  | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 25.5.2018  plodomorka hrušková |  | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 25.5.2018 IvanHorseman: stoprocentně to je plodomorka a těmi dírami už larvičky opustily napadené plody. Takže zásah chemií až příští rok.Když se plodomorce daří, bývá v napadených plodech toto: |  |
|  | Co je to za brouka? Létací mravenec?, 24.5.2018 Lumek velký? |  | Zkušenosti s firmou Bakker, 13.6.2017  15.4.2017 - objednávka 6 muškátů, potvrzeno, ale může být zpoždění, 9.5. - mám dotaz, jestli objednávka dosud platí, odpověď: 25.4. jsme odeslali, tedy už byla 12 dnů na poště. V jejich obchodních podmínkách je, že upozorňují mailem. To neudělali.... celý příspěvek > |  | Trkající beran, 6.3.2017 Trkající beran.
Osvědčil se pepřový sprej. Nutno několikrát beranovi připomenout.
Nechoďte bez spreje do ohrady pro odražení náhodného útoku.
|  | Kdy postřik proti kadeřavosti?, 21.11.2016 Za dobu více než 20ti let jsem neprovedl žádný podzimní ani zimní postřik proti kadeřavosti broskvoní. Přesto nemám pocit, že by se u mně kadeřavost projevovala více, než u pěstitelů, kteří tyto postřiky provádějí. |  | Sklizeň celeru, 11.11.2016 Jestliže ChMU předpovídá na 3 dny po sobě celonoční mrazy, sklidil bych zítra vše, co půjde. Něco vypěstovat a pak o to přijít jen kvůli intenzivnímu mrazu, to bych neriskoval. |  |
 |
|
|
|