|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Broskvoně 2025, 20:42 Pane JA, teď nevím, jestli jste tím "kousek od vás" myslel mě nebo MilošeK. Mám dvě RH a kvetou. Sousedův RH + naočkované letorosty z jeho stromu na mém očkovacím oplégru mají květy ještě zavřené. Údajně jsou to všechno RH. Zrají i ve stejnou... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 19:56 Pane z Pardubic, neměl jsem z Fairhaven moc dobrou zkušenost, proto jsem vám napsal o tom doplnění kvalitnějších odrůd do toho Fairhavenu. Je ale možné, že jste s ním spokojen. Co se týče FM3, tak vám zde poskytne jistě kvalitní plody. Aby jste měl... celý příspěvek > |  |
|  | Broskvoně 2025, 14:17 Pane z Pardubic, doporučoval bych pro zdejší lokalitu pořízení FM3 a do Faihavenu bych přiočkoval třeba Flamingo, nebo Halehaven. Na spolehlivé zakončení sezóny Cresthaven. |  | Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 14:12 Díky, Davide. Tsunami a Pricia fakt nekvetou tak raně jako třeba Wondercot, "Thyrinthos" nebo Mayacot. Mě by zajímalo, jestli nezkoušíš něco novějšího z hlediska kvality plodů, ať už u meruněk, broskvoní, nebo švestek. Nějaký tvůj nový objev. Ani... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 14:01 Zdravím, Pepé. Při zimním počasí v dubnu se člověk může tvářit přece jen radostněji, než v prosinci nebo lednu, kdy je zima ještě dlouhá. Jen krapet toho "Bornea" by se šiklo. Kadeřavost zatím není nikde vidět, ale počítám, že se něco časem objeví.... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 10:09 Venku poletuje sníh - klasika pro období kvetení meruněk ve střední Evropě. Kolikrát už to člověk zažil, i když ne každý rok. Venku je zima, že by psa nevyhnal, tak si s panem PP zalezeme za kamna, jak se na duben sluší a patří a můžeme si zazpívat... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 9:14 Takový mrazíček nepředstavuje pro kvetoucí Redhaven a Fairhaven vůbec žádný problém. Rozhodující budou poklesy teplot pod nulu koncem dubna nebo v květnu. |  | Broskvoně 2025, 5.4.2025 Minuloroční neúrodu způsobil mráz dost dlouho po odkvětu, kdy plůdky byly již poměrně velké. Květy broskvoní jsou odolnější. Předpokládám, že nějaký Royal Majestic, nebo něco podobného nemáte. |  | Broskvoně 2025, 5.4.2025 Do meruněk na ochranu květů proti mrazu se sice používá poloviční koncentrace, než na kadeřavost broskvoní, ale i tak nevím, že by se měďnaté fungicidy používaly do jiných květů než meruňkových. Pokud jste odsud, tak si s tím vůbec nelamte hlavu.... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 5.4.2025 Ano, ČHMÚ vydal výstrahu před mrazem ve vegetačním období. Pro zdejší lokalitu došlo už ke třetí změně prognózy a z -3°C je už zase -1 °C. Dvě mínus jedničky za sebou neudělají v meruňkách ani pořádnou probírku, a vašich -2°C, pane Waltře, neudělá... celý příspěvek > |  |
|  | Aku Slivku?, 5.4.2025 S tou Katinkou se to píše a bude to asi pravda, ovšem kdo pamatuje pana Vinšálka, tak ten se na Katinku přemluvit nedal. Používal Herman i do těsta a byl s ním spokojen. Pak je tady ještě ta Franzi, což může být taky dobrý typ. Měli jí minulý rok i... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 5.4.2025 Mám ještě FM3 na Gf-677 a ta ještě nerozkvetla. Z těch žlutomasých broskvoní s miskovitými květy rozkvétá FM3 mezi posledními, třeba jako Suncrest. PP, pokud by tohle byly poslední mrazy, tak jste vyhrál. A to i kdyby jste měl meruňky. |  | Aku Slivku?, 5.4.2025 Já jsem měl s Haromou velké trápení. Druhým až třetím rokem po výsadbě mně zašly tři stromky. Naštěstí jsem si jí narouboval do Topgigantu a roub se pěkně rozrůstá a rouby z něho jsem narouboval ještě na víc míst. Pár plodů jsem před koncem stromků... celý příspěvek > |  | Aku Slivku?, 4.4.2025 S tou Katinkou sice pohořel pan Vysloužil, protože mu zřejmě šarka likviduje i některé odolnější odrůdy, ale u mě šarkou netrpí. Pokud plody necháte pořádně vyzrát (já nejčastěji sbírám až ty na zem spadlé), tak je chuť opravdu velmi dobrá, až tak že... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 4.4.2025  Pane JA, zelené budou listové, nikoliv květní, nedávno tento rébus vyřešil u někoho jiného pan Walter. U mě jedna FM3 rozkvétá a druhá už kvete (falešná Diana).Miloši, to máš fakt parádní lokalitu, nevím, jestli na pěstování, ale pro žití... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|