|
Orostachys spinosa, 12.10.2013 Na Floře v Olomouci jsem si zakoupila sukulent orostachis spinosa. Dočetla jsem se že je léčivý a že ho používá čínská a mongolská medicína na léčení rakoviny a při paradentoze. Nevíte prosím něco podrobnějšího jak dávkovat a podobně a zda nejsou... celý příspěvek > |
 |
Vyber pily na 15-20 m3 rocne, max 12tis, 7.10.2013 Teď jsem se rozhodoval taky co koupit a podařilo se mi sehnat za dobry peňíz zanovni Husqvarnu 365 je to profi a jsem s ni spokojen a vlezl jsem se do 10 500kč i se 2 lištama.Raději jsem šáhl po profi je to fakt dělo který mi vydrží snad napořád. |
 |
|
 |
Časopis o bylinkách, 22.9.2013 Samostatný časopis o léčivkách u nás zatím není. Pravidelné přípěvky o léčivkách jsou v časopisech Regenerace a Receptář kde píše Litovelký bylinář Vladimír Vytásek (před ním psával do těchto časopisů slavný bylinář Pavel Váňa), z dalších časopisů do... celý příspěvek > |
 |
Časopis o bylinkách, 17.9.2013 Prosím o sdělení zda u nás existuje nějaký dobrý časopis o léčivých rostlinách. Kdysi býval do roku 1990 dobrý slovensko-český časopis Naše liečivé rastliny, jeho úroveň však v poslední době značně poklesla jsou tam jen informace o produktech a samá... celý příspěvek > |
 |
Proměna, 14.9.2013 děkuji za odpověď, máme být akční už teď, nebo čekat se vším až na jaro?!? |
 |
Proměna, 14.9.2013 děkujeme za odpověď, snad se nám to příští rok bude zelenat trochu jinak, než teď. E |
 |
Proměna, 12.9.2013 Dobrý den,
mohli by jste mi prosím poradit? Pronajali jsme si pozemek na zahrádku (600m2), kde bylo pole, momentálně nezorané. Jak proměnit tu hrůzu v krásný trávník? ptala jsem se i jinde, ale názory se liší. Děkuji za tipy, hezký den :-)
|
 |
Udatna lesní, 21.7.2013 Prosím o případné informace jak používat květ udatny lesní, která obsahuje kyselinu saliciovou podobně jako tužebník, který u nás na horách neroste. Měl by mít podobné účinky na revma, chřipku nachlazení atd. Nevím však jak květ používat zda ve formě... celý příspěvek > |
 |
Jestřábník oranžový, 6.7.2013 Potřebovala bych vědět jaké léčivé účinky má jestřábník oranžový a jak se používá zda nálev, odvar, případné kontraindikace atd. Mluvil o ní na bylinkovém kurzu v Koutech nad Desnou bylinář Pavel Váňa, někde jsem ztratila zápisky a bylinář Pavel Váňa... celý příspěvek > |
 |
Jak na Bršlici - Kozí nohu?, 20.5.2013 Proti rozrůstání bršlice je nejlepší rostlina bergenie tučnolistá, která má listy i v zimě a pod ní se bršlice pro nedostatek světla nemůže rozrůstat. Sázím ji k plotu, aby od souseda k nám nelezla a také kolem keřů, kde se obtížně odpleveluje. ... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mandragora lékařská, 16.5.2013 Dostala jsem darem od kamarádky botaničky sazenici mandragory lékařské, nevíte prosím jaké vyžaduje podmínky na pěstování, jakou půdu zda kyselou nebo zásaditou, potřebuje slunce nebo lépe roste ve stínu. Děkuji Františka |
 |
Rostliny výrazně potlačující plevele, 26.4.2013 Jako rostlina potlačující plevel se mi osvědčila bergenie tučnolisá proti bršlici, ze zahraniční literatury se doporučuje vysoký aksamitník Tagetes minuta, žel u nás se asi nedá sehnat. Vláďa |
 |
Dehet z břízy, 24.2.2013 Paní Boženo na co se dá léčivý dehet z břízy použít? Pouze na otevřené rány nebo i na něco jiného. Děkuji Franta |
 |
Dehet z břízy, 23.2.2013 Prosím o sdělení zda někdo nemáte recept jak vyrobit z březového dřeva léčivý dehet nebo olej, který se běžně vyráběl ještě za 1 republiky. Děkuji Božena |
 |
Rady ohladne upravy travnika, 4.2.2013 ahoj mel jsem stejny problem jako ty ale nechal jsem si dovezt kvalitni hlinu a na cerstve posekany pozemek jsem ji nechal rozhrabat a pockal jsem na to az bude mrholit ne prset a zacal jsem zasevat travni semeno a ted uz muzu hrat na zahradce golf... celý příspěvek > |
 |