|
Příspěvky uživatele - 224.39
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jablko podobné James Grieve, 4.8.2016 Grávštýnské u mě lichý rok vynechává úplně, strupovitost prakticky neznám - je to možná místním klimatem, možná také vysokou vzdušnější korunou. Půdní vláhové poměry nedokážu posoudit - zde roste v jílu s dostatečnou zásobou vody. Jinak propad plodů... celý příspěvek > |  | Jablko podobné James Grieve, 4.8.2016 Střídavá plodnost může být jak znakem odrůdy, tak i způsobena faktory, které jste jmenoval. V minulosti se mi na pár let podařilo eliminovat střídavou plodnost u Boskoopského, a to pravidelným letním řezem (tedy předpokládám, že to bylo tím). U... celý příspěvek > |  |
|  | Jablko podobné James Grieve, 3.8.2016 S Grávštýnským souhlas, ale pozor na střídavou plodnost. |  | Choroba rajčat?, 3.8.2016 Stříkal jste něčím ta rajčata? |  | Slivoň neznámá?, 29.7.2016 Jaká (polo)švestka by mohla v tuto dobu začít dozrávat v cca 360 m n. m.? Dnes jsem ochutnal pár spadlých plodů ze stromu z jedné zahrady. Strom není nijak starý, plody jsou střední velikosti, slupka nakyslá s jemným nahořklým podtónem, dužnina... celý příspěvek > |  | Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 29.7.2016 Omlouvám se za odbočení od tématu. Jenom trochu na obranu řepky (když odhlédneme od dotací resp. podpoře u spotřební daně a jejího technického využití) - ta rostlinka za to nemůže. Obsahuje kvalitní olej, který v mnoha ohledech předčí např. tolik... celý příspěvek > |  | Žluté slivoně, 29.7.2016 Co máte za špendlíky? Tady ŽŠ většinou dozrává nejdříve tak kolem 20. srpna. |  | Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 29.7.2016 Nejsem si jistý, ale rezistentní (ve smyslu rez. imunní) odrůdy angreštů nejsou, i když to někteří prodejci občas uvádějí. Jsou odrůdy s vyšší odolností, tolerancí nebo částečnou rezistencí. |  | Letní jablka dozrávají, 27.7.2016 Nevím, nikdy jsem to nepozoroval. Tady je Julie dlouhodobě, bez ohledu na průběh počasí, pořád stejná. Na jakých podnožích ji máte? |  | Letní jablka dozrávají, 26.7.2016 Nejsem z nějak chladné oblasti, ale ve velmi teplých oblastech, třeba typu jižního Slovenska, nebo v teplých oblastech s jižní expozicí, ta kvalita bude asi horší. |  |
|  | Malvazinka, 25.7.2016 Zajímavé, právě hlavně kvůli koláčům, kde se plody neroztékají, jsem uvedl onu vhodnost pro kuchyňské zpracování. Koláče jsou chuťově skoro jako meruňkové. Dobré je z nich i pyré a knedlíky. Zavařovat jsem je nezkoušel.
|  | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 18.7.2016 Severní jílovitý svah, 234 m n.m. |  | Uschlé listy slivoně, 14.7.2016 Neospravedlňujte sa, od toho tu mj. toto fórum je . |  | Uschlé listy slivoně, 14.7.2016 Je jich hodně a jsou skoro všude :-). Mají rádi sušší podmínky a ten náhlý nástup souvisí s jejich vývojovým cyklem.
Někde se to tu už v jiném vlákně řešilo. |  | Uschlé listy slivoně, 14.7.2016 pro 205.204: Pravděpodobně roztoči. |  |
 |
|
|
|