|
Jaké vápno do kompostu?, 7.12.2007 To je jasné. Stromy po něm rostou po čertech dobře! |
|
destilační přístroj, 6.12.2007 I když nemusí být vše, co pamatuje Rakousko - Uhersko špatné (mnohdy ba naopak), v principu bych se též klonil k moderním potravinářským materiálům. Co se ovšem týče slovníku v použitém příspěvku - cituji: "Mě osobně by se určitě chtělo... celý příspěvek > |
|
|
|
rada, 6.12.2007 Název tématu není zvolen šťastně. Kdo listuje novými příspěvky a vybírá si témata se špatně orientuje. |
|
rezistentní odrůdy, 6.12.2007 Taky si z nostalgie ponechávám v posledních letech kousek větve starších přeroubovaných odrůd. Taky proto, že o ně sem tam někdo projeví zájem. To ovšem neplatí pro Rubíny a Bohemie. Ty mají zatím své místo pevné i bez rezistence. Třeba... celý příspěvek > |
|
Staré švestky - co s nimi, 3.12.2007 Pro vyšší tvary slivoní nebusí být 40 let žádný přehnaně dlouhý věk. Znám stromy v plné plodnosti, které mi připadaly již před 40 lety staré. Samozřejmě záleží na stanovišti, odrůdě podnoži a věnované péči. Horší je informace, že... celý příspěvek > |
|
Grilování - uzení, 2.12.2007 Nerozumím udírnám, podle mé zkušenosti je tím lepší výsledek, čím horší je tah. Po rozehřátí udírny (a masa) komín uzavírám tak dlouho, až začne kouř pronikat škvírami kolem dvířek. Nevím, jestli právě tohle způsobuje začernění masa na povrchu, asi... celý příspěvek > |
|
Třešně - plíseň, 2.12.2007 Chtělo by to trochu upřesnit. Jedná se o plíseň nebo hnilobu? Jak tato plíseň vypadá? Je skutečně obalen strom plísní, jak píšete, nebo jsou napadeny hnilobou pouze plody? Jsou třešně napadené "plísní" zralé? |
|
Grilování - uzení, 28.11.2007 Neslyšl jsem, že by to nešlo. Akát je tvrdé listnaté dřevo. Obecně mám dojem, že druh použitého dřeva má na výsledek mnohem menší vliv než konstrukce udírny, příprava masa, způsob, délka a technologie uzení. |
|
Kmitací pila, 27.11.2007 Přemýšlím o koupi kmitací pily - elektrické ocasky, na práci v zahradě i v dílně. Ať už na 220 nebo aku. Máte s ní někdo zkušenosti? |
|
Burlat, 27.11.2007 300 metrů není pro včely daleko, přesto bych asi přirouboval na jeden z bočních výhonů současně kvetoucího opylovače. Bude-li zrát v jinou dobu, výhodně se tím prodlouží i doba konzumace. |
|
|
|
Vaše Top ten odrůdy hrušní , 26.11.2007 Přesně tak. Pokud pěstujete hrušky na jídlo a ne třeba na pálení, je naroubování více odrůd na jeden strom optimálním řešením. Navíc rouby hrušní se dobře ujímají, i když dík tvrdšímu dřevu se s nimi o něco hůře pracuje. |
|
Re: Jak se zbavit starých ořešáků, 26.11.2007 To jste nejspíš uhodil hřebíček na hlavičku... |
|
Roubováni švestek, 26.11.2007 Nevím, poradím-li odborně, napíšu jen, jak to dělám sám. Důležité je, aby podnož byla dobře zakořeněná a alespoň rok rostla. Což ve Vašem případě je. Dále, roubovat peckoviny kopulací lze pouze na jednoletý výhon. Měl by být co nejsilnější, alespoň... celý příspěvek > |
|
třešeň vysokokmen, 23.11.2007 Kupujete-li ve slušné prodejně, měl by být každý stromek opatřen cedulkou na níž je použitá podnož napsaná. U třešní ptáčnice, mahalebka, Colt, jinou jsem neviděl, možná jsou. Vysokokmen poznáte podle výšky kmene, ta už se po výsadbě stromku s... celý příspěvek > |
|
Umírající fazole, 23.11.2007 Nevím o tom, že by u nás žili mravenci živící se fazolemi. Ty Vám nepochybně zlikvidovali jiní škudci. Taky bych se klonil k těm slimákům. |
|