|
Příspěvky uživatele - 109.116
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Potaš, uhličitan draselný K2CO3, 28.11.2014 "...pražští popeláři v 19 století odebírali od občanů čerstvý čistý popel zdarma s tím,..."
"Na konci 19 století začali stavební podnikatelé popel odebírat od obyvatel přímo a přidávali ho do malt..."
Nuž, to jsou věru zajímavé informace. Z... celý příspěvek > |  | Jak na pěstování olivy, 28.11.2014 Pokusím se podrobněji vysvětlit svůj názor na to "zimní zalévání". Když pěstujeme rostliny v květináči, je to jiné, než když rostou přirozeně zakořeněné v půdě. Květináč vytváří specifické a omezující podmínky. Máte pane Ferdo samozřejmě pravdu v... celý příspěvek > |  |
|  | Kde vyraba Dolmar, 28.11.2014 Nemusel byste být jelenem, kdybyste přestal fantazírovat. |  | Příprava pozemku na výsadbu vinice, 28.11.2014 Nepovažuji se za vinaře a odborníka už vůbec ne. Ale jako laik, co do toho rád kecá, bych vám doporučil, abyste se začal zabývat i půdním obsahem hořčíku a jeho vyváženým poměrem k draslíku. Tedy dosažením účelné rovnováhy Mg - K, pro... celý příspěvek > |  | Jak na pěstování olivy, 28.11.2014 "Oliva roste v končinách, kde i půl roku neprší, takže nějaké vysušení jí vadit nebude".
Není mi jasné, s čím nesouhlasíte. Nenapsal jsem přece, že musí být přes léto trvale, či vydatně zalitá, ale že kořenový bal nemá dlouhodobě vysychat, čiliže... celý příspěvek > |  | Jak na pěstování olivy, 28.11.2014 Pěstováním této dřeviny v interiéru běžného lidského obydlí jste narušil její přirozené vegetační podmínky, na které je geneticky adaptována. Jedná se hlavně o tyto závady: nedostatek světla, stabilní (nyní vysoká) teplota. Pokud se chcete... celý příspěvek > |  | Příprava pozemku na výsadbu vinice, 25.11.2014 Kdybych tuto viničku vizuálně neznal už z dřívějška, musel bych při prvém pohledu na přiloženou fotku, napsat asi toto:
Brada mi spadla až na zem a vyrazil jsem si půlku zubů. Naprosto dokonalé, nedostižné, úchvatné! Dmi se pýchou... celý příspěvek > |  | Selektivní likvidace malin, 21.11.2014 "Použijete-li injekční stříkačku, maliny se Vám nevypaří, takže na tu manipulaci s nůžkama beztak dojde".
Představa je taková, že natáhnu herbicid do stříkačky a bez nutnosti střihání zelených měkkých letorostů do jejich těla zapíchnu jehlu a... celý příspěvek > |  | Selektivní likvidace malin, 21.11.2014 Na jaře napíšu, jak to dopadlo. |  | Selektivní likvidace malin, 21.11.2014 Pane JR díky za Váš názor. Ovšem naočkovat rostlinu pomocí stříkačky mi připadá mnohem jednodušší a rychlejší, než manipulace s nůžkami, štětečkem a mikroténovými sáčky. Uvidíme, za zkoušku člověk nic nedá. Nemohu to hodnotit předem jako každou jinou... celý příspěvek > |  |
|  | Selektivní likvidace malin, 21.11.2014 Proč myslíte? |  | Selektivní likvidace malin, 21.11.2014 Tak tohle varování (vysoká citlivost maliníku na glyfosát) beru vážně, ostatně avizoval to ve svém příspěvku už p. Miloš. Takže žádná plošná aplikace Roundupu, o které jsem původně uvažoval se konat nebude. Zkusím to udělat jinak, minimalizovat... celý příspěvek > |  | Selektivní likvidace malin, 21.11.2014 Pánové, díky za názory a rady! |  | Šarka švestek, 21.11.2014 "Že by svilušky za jednu sezónu zlikvidovaly celý strom..."
Toto se mi stalo.
" - a jediný v řadě,..."
Toto semi nestalo, dotyčný strom rostl osamoceně. |  | Šarka švestek, 21.11.2014 Víte jak vypadají listy slivoní po masivním útoku roztočů (svilušek)? Jsou stříbřitě našedlé, jakoby "pomoučené". Strom v průběhu sezony začne shazovat listy a zvolna usychá. Může to být ono? |  |
 |
|
|
|