|
Příspěvky uživatele - 46.152
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co vaše réva?, 27.9.2010 Připojuji se k názoru VJK. 350 m n.m. na jižní Moravě je úplně jiných než 350 m na severní Moravě nebo v Čechách. Samozřejmě jižní svah může pomoci, ale jižní Morava je jižní Morava. |  | Co to je za plíseň či chorobu?, 3.9.2010 Podle fotek odhaduji, že se nejedná o plíseň, ale spíše o padlí. Ne všechny přípravky proti plísni účinkují i na padlí. V této fázi napadení asi už nic nepomůže. Chce to ošetřovat nejméně od období po odkvětu. Nejlepší účinek na padlí by měly mít... celý příspěvek > |  |
|  | Jakou bezsemenou vinnou révu?, 1.9.2010 S touto odrůdou zkušenosti nemám, podle popisu je příliš pozdní na moje podmínky. V popisu je i zmíněna nízká odolnost k perenospoře. |  | Jakou bezsemenou vinnou révu?, 31.8.2010 Glenora u mne plíseň nemá, ale v posledních dvou týdnech ji silně napadla červená spála. A na réví je vidět padlí. Bobule jsou ale zralé, výborné.
Aročnyj má jednoduchou chuť, ale špatný není. Padlí jsem na něm neviděl, jen plíseň a to letos dost.... celý příspěvek > |  | Zapas sezony: Lebeda - Trava, 23.7.2010 Selektivní herbicidy do trávníků jsou natolik selektivní, že bych se postřiku nebál, pokud by se nestříkalo okamžitě po posečení. |  | Mšice na paprikách, 21.7.2010 Neřekl bych, že je Talstar primárně určen na roztoče. V registraci tohoto insekticidu jsou uvedeny i mšice na cukrovce, na maku, v pšenici, takže to není jen zkušenost zahrádkářů. Důležité spíš je, že je vůbec do paprik registrován, jako jeden z... celý příspěvek > |  | Co vaše réva?, 18.7.2010 Tipoval bych to na ty kroupy. U mne naštěstí nebyly, ale šupec to byl pořádný, spadlo 47 mm srážek. |  | Révokaz, 15.7.2010 Nedokážu posoudit, jak vysoce je pravděpodobné rozšíření révokazu na další keře, podle mého názoru je. Každopádně bych se s tím pokusil něco udělat a použil několikrát insekticidy k likvidaci listové formy tohoto nebezpečného škůdce. |  | Zapěstování kmínku z výhonu, 1.7.2010 Přihnojuji nasazené sazenice Kristalonem, většinou jsem ho používal v kapkové závlaze, ale letos ho dám trochu ke keři a pak zaliju, rozpuští se velmi dobře. Ale maximálně do konce července. |  | Co vaše réva?, 23.6.2010 Ad 1) radit postřiky není vůbec jednoduché, protože záleží hodně na počasí i na odolnosti odrůd. Podrobný návod ochrany révy najdete třeba na galati.sk. Jenom poznámku k odrůdám, Matilde a Afrodita nejsou tzv. rezistentní odrůdy, je to podle mého... celý příspěvek > |  |
|  | Žádné hrozny, 17.6.2010 Při dobré péči a podmínkách není nedosažitelné, aby réva plodila druhým rokem po výsadbě. Ale někdy se stane, že to sklouzne až do třetího roku. |  | Jakou bezsemenou vinnou révu?, 8.6.2010 Z dalších odrůd, které zmiňujete, by měl být nejodolnější Rusbol a Romulus, Rusalka 3, Picurka, Afrodita, Luna, Bjalo Bezseme jsou asi čisté vinifery, bezsemenné Milenium neznám. Na Romulus jsem někde četl, že mu opadávají bobule. |  | Vadí Révě vinné nějaké jiné rostliny v blízkosti?, 2.6.2010 Nevím, z jakého důvodu by révě měl živý plot z tůjí vzdálený 15-20 m vadit. |  | Jakou odrůdu révy na Vysočinu?, 25.5.2010 Moje mailová adresa je pod nickem a bydlím 5 km od Prostějova.
Ještě musím poopravit můj příspěvek výše. V degustacích v Bavorsku nebyl N.Y. Muscat, ale bezsemenná odrůda vyšlechtěná pravděpodobně na Cornell Univesity a označená New York. N.Y.... celý příspěvek > |  | Jakou bezsemenou vinnou révu?, 21.5.2010 Catawba seedless jsem nenašel ani v Polsku a to tam mají hodně amerických odrůd. Glenora se běžně vyskytuje u nás, je slušně odolná na mráz i na choroby, jen málo výnosná. Neptune letos začnu zkoušet, podle polských zkušeností je to velmi zajímavá... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|