|
Co se děje a naším smrkem, 31.5.2024 Čarověník. Spontánní zakrslá genetická mutace. |
 |
Víčka na rajském protlaku hned po zavaření vypouklá nahoru, 30.8.2020 Ked je obsah v pohari studeny, tak sa dotahuje/pritlacuje, tak aby mohol unikat vzduch, a az po sterilizacii dotiahnut naplno. Ked sa plni horucim obsahom, tak staci prilozit viecko na pohar asi na minutu potom dotiahnut, za ten cas sa vytlaci... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Letní vypěstování sadby květáku, 8.8.2020 Prispevok nadväzuje na vyssi, teda je to brokolica limba a vysieval som 5 júla priamo do kelímkov po 2 semena, neskor som nechal len jednu silnejsiu rastlinu, vzislo takmer kazde semeno. Tie v sadbovacoch na prvykrat nevzisli v skleniku kvôli vysokej... celý příspěvek > |
 |
Řez broskvoní, 14.3.2020 Co poviete, pustit sa dnes do rezu ked maju byt najblizsie noci mrazive alebo to este odlozit? Vrcholove puciky uz rasia |
 |
Black diamond apple, 23.10.2017 Ja ho mám už dávno v záhrade 😉 (foto 1: real Red Cap, foto 2: fake Red Cap. Silne amatérska úprava v mobile trvala asi 30 sekúnd...). IH |
 |
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 23.10.2017 Znovu je tu čas sadenia nových stromčekov. Obohatili Ste nejako sortiment svojej záhrady? Prípadne vymenili niektorú odrodu za inú? Alebo ešte plánujete vysadiť/vymeniť? Ja som zasadil hrušku General LeClerc (namiesto Konferencie), chcel by som ešte... celý příspěvek > |
 |
Opál, 22.1.2017 Z hodnocení plodů hvězdných žlutoplodých odrůd pana Miloše Vysloužila vyšel nejhůře Orion a Sirius a poněvadž by to tak být nemělo, tak se buď jedná o záměnu plodů, nebo záměnu roubů. Luna vyšla průměrně až dobře a příjemně překvapil Heliodor a právě... celý příspěvek > |
 |
Dicolor, 22.1.2017 Docela nechápu, proč stále porovnáváte Dicolor s nějakými starými odrůdami, dokonce s Boscovou lahvicí. Když už, tak s něčím novějším.
Petře ja nemôžem chuť Dicoloru porovnať s inými novými odrodami pretože ich nemám.Môžem ju porovnať len s... celý příspěvek > |
 |
Hrusen vs. jalovec, 7.11.2016  Zrejme máte pravdu, Gymnosporangium nie je len jedno a na tej fotke z môjho predch.príspevku je zrejme hrdzavka hlohová (prípadne iný druh, rozlíšenie medzi nimi je vraj možné len mikroskopicky). Takže som robil paniku predčasne :-) IH |
 |
Tečkaté listy jabloně, 12.7.2016 Rovnaké chemické zloženie ako Kuprikol má Cuprocaffaro. Takisto rovnaká účinná látka ako v Syllite je v Efuzine. IH |
 |
|
 |
Mrazuvzdornost fíkovníku a olivovníku, 30.6.2016  S figovníkom je to zložité, presnejšie nevyspytateľné. Šanca je vždy, ale... Ten môj má už viac rokov, 2x vymrzol až po zem, ale vždy vstal ako Fénix z popola a vyrašil nanovo. Posledné roky prežíva zimy bez následkov, aj nad -15st. Zraniteľný je v... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez na sekání trávy na pozemku, 24.5.2016 Skusme byt trochu ohjektivnejsi, bude to uzitocnejsie pre tazatele:
1. Stihl je slavna a uctyhodna znacka. Ale zrovnavat stroj Stihl s temer dvojnasobnym vykonom (presnejsie 1.7 krat) je mimo mísu. Takto silny stroj Stihl ma ine urcenie ako... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez na sekání trávy na pozemku, 24.5.2016 Tri poznamky:
1. Honda 425 snad ani nie je krovinorez, ale iba vyzinac, lebo je slaba. Pri pouziti 425ky ako krovinorezu sa pretazovanim rozvibruje viac ako je zdrave. Tu hovorime o 435ke, ktora je silnejsia. Inak hovorite od veci.
2.... celý příspěvek > |
 |
Lidská moč: hnojivo budoucnosti?, 3.12.2014 To, co sa tu popisuje, malo vyznam niekedy v stredoveku. Takto sa napr. Japonci vyhli v stredoveku mnohym epidemiam. Cisar (bud obdobie bolo Edo, alebo on sa volal Edo) nariadil zvazat vsetky splasky mimo mesta a dediny na polia, co sa im vratilo v... celý příspěvek > |
 |
Gabrovská - chutná švestka, 6.9.2014 Ja mám pán Petr každý rok problém s Oulinskou ringlotou a potom so Stanleyom ale u Stanleya je monilióza len keď je daždivý august-srpen ako tomu bolo aj tento rok. Zelená ringlota má moniliózu minimálnu. Malvazinka a Elena... celý příspěvek > |
 |