|
Příspěvky uživatele - 216.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jaké staré odrůdy na zahradu?, 27.10.2014 Mimochodem, právě žvýkám parménu. Je taková nakyslá, pokud bych měla něco označit slovem "limonádová" či spíše "vitacitová" příchuť, byla by to asi parména. |  | Jaké staré odrůdy na zahradu?, 27.10.2014 Mám díky svému věku a typu stromu prakticky jedinou možnost výběru. přesazování se rozhodně konat nebude. Takže chci vybrat skutečně to, z čeho budu mít do konce života radost.
Jak byste na to šel vy? |  |
|  | Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 27.10.2014 Výborně, to bude mít manžel radost, až se mu budu co den hlásit z jiné školky v republice
Ne, stromy najdu přes e-shopy, a poté se rozjedu už najisto vybrat ten nej z řady. |  | Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 27.10.2014 Děkuji moc - nyní ze seznamu potenciálních nových obyvatel naší zahrady škrtám banánové zimní - předobraz (či spíše předchuť) Goldena nechci |  | Jaké staré odrůdy na zahradu?, 27.10.2014 Prosím vás, a jak byste je chuťově popsala? Nad Matčiným jsem také zpočtáku uvažovala, ale dle popisů to vypadá, že je to též jedno z těch "pouze" sladkých. Malináč mě také zajímá, pokud by chutí byl podobný Redlove (velice sladké, šťavnaté jablko,... celý příspěvek > |  | Muj chutovy zebricek, 27.10.2014 Odrůdy máme popsané, na A4 je plán výsadby. Nabízela jsem čistě na ochutnání v návaznosti na jiné příspěvky autora, pochopila jsem, že je velký jablkomil. Ale do Šumperka skutečně v blízké době mít cestu nebudu. |  | Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 27.10.2014 Jsou moc sladká, tedy - jenom sladká. |  | Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 27.10.2014 Mrknu na ně, děkuji. |  | Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 27.10.2014 Tak u nás, ve školce ve vedlejší vsi mají pouze moderní odrůdy a při poslední návštěvě mi pan zahradník tvrdil, že staré odrůdy nejsou odolné a ještě něco, to jsem již zapomněla.
Čili ne všude seženu právě ty jabloně, které chci, a ráda si vyberu... celý příspěvek > |  | Muj chutovy zebricek, 27.10.2014 Prý je to jedno z nejchutnějších jablek vůbec (i kvůli tomu tuto odrůdu sháním k sobě), můžete to potvrdit? |  |
|  | Muj chutovy zebricek, 27.10.2014 Prosím, pánové a dámy profesionálové, dělejte zde osvětu, a nám laikům pište, která starší jablka jak chutnají, na co ty které jabloně trpí a netrpí, ať se člověk lépe orientuje. Je to od vás velice záslužná práce
Pane Vysloužile, ze které... celý příspěvek > |  | Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 27.10.2014 Starkimson máme jeden v sadě blízko Poděbrad. jablka byla otrhána letos v říjnu, byla taková středně velká, nafialovělá. Chuť byla sladká, na mě až moc "plochá", na mě jim chyběla špetka nějaké jiné chuti. Na druhou stranu, co si pamatuji z dětství... celý příspěvek > |  | Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 27.10.2014 Pěkná diskuze, budu ji sledovat, právě rozmýšlím nákup jabloní do vlastní zahrady v rámci obnovy stromů.
Za mě (jakožto čistě konzumenta zatím zahradničením nedotčeného) jsou favoriti tito: Idared - z jablek, která mohu sehnat v obchodech. Řehtáč... celý příspěvek > |  | Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 27.10.2014 Aha, děkuji. Mám knihu od H. Bischofa a J. Suse Řez ovocných stromů, momentálně ji zrovna čtu, takže pokud pochopím a naučím se rozeznávat ty typy větví a pupenů, tak teoreticky zvládnu zapěstovat i korunku, minimálně už dokážu ve školce poznat tu... celý příspěvek > |  | Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 26.10.2014 Na otázku špičáků jsem již zde na foru narazila, a pochopila jsem, že špičáky nebrat. Bylo napsáno něco v tom smyslu, že špičák je přeroubovaný strom z loňského prodeje, který se neudal, takže škoda podnože.. |  |
 |
|
|
|