|
Myši všude - jak na ně, 18.8.2010 Elektronické plašiče jsou zcela na nic. Necháváme ho zapnutý ale kvůli kunám, které (alespoň ty "naše") jeho zvuk nesnášejí a odstěhovaly se. Asi máme hluché myši. Tak jsme jim dali jed. A máme mrtvé myši a taky po problémech. |
 |
Je to vodní včela?, 22.7.2010 Překvapuje mě, že znakoplavka žije v jak říkáte "silně chlorovaném bazénu" a nevadí jí to. Jen nevím, proč ji nebrat do ruky? |
 |
|
 |
Shrabání posečené trávy, 1.7.2010 No já nevím, ale pohrabáčem by se louka hrabala asi 10 let. Pohrabáč se tedy podle mě používá na rozhrabání popela v kamnech. Možná ale že se mýlím - třeba existuje cosi, čím lze hrabat trávu a jmenuje se to pohrabáč. Rád se nechám poučit. |
 |
Nemoc šeříku, 25.6.2010 Že by ho něco přejelo je, vzhledem k místu, asi tak málo pravděpodobné jako že vás autem přejedou v posteli :). To ožrání je pravděpodobnější, ale co to bylo? Ožralej šeřík není to pravé, byli bychom raději, kdyby byl v pořádku. |
 |
Divoké včely ve staré zdi, 23.6.2010 Tedy možná to bude znít (i vypadat) blbě, ale pokud včely bydlí na nějak ohraničitelné oblasti, asi bych použil techniku restaurátorů a omítku dotáhl až k této jednoznačně definované oblasti a uvnitř nechal původní zdivo se včelami. Musí ovšem být na... celý příspěvek > |
 |
Jak zlikvidovat břízu bělokorou?, 15.6.2010 Diskuze ovšem nebyla na téma je-li či není-li hnusné zlikvidovat strom ale na téma jak ho zlikvidovat. Jen tak pro ilustraci viděl jsem fotky oblasti kde máme chalupu z období před a tesně po 2. sv válce (ještě než se do pustošení pustili komačové).... celý příspěvek > |
 |
Servis Oleo Mac Praha, 9.6.2010 No a ten servis? Nebo alespoň náhradní díly? Nehodlám platit nějakého tajtrlíka co to ani neumí. Potřebuju tu "gumovou" čepičku na čerpání paliva a už to nehodlám opravovat jako karmu za totáče prezervativem (i když to tenkrát bylo funkční... celý příspěvek > |
 |
Sousedka klepna, 4.3.2010 Nečetl jsem diskusi celou (a hlavně nemáme se sousedy takovéhle problémy) ale zkusil bych sousedku jednou, až si půjdete ven sednout upřeně nejlépe co nejdéle pozorovat a být přitom potichu. Dát si pivo nebo víno, pohodlně si sednout a upřeně na ni... celý příspěvek > |
 |
Kalifornské žížaly, 26.1.2010 Dotazu nerozumím, zkuste to prosím napsat česky. |
 |
Jak čistit průtok 3ltry/sec.?, 24.7.2009 Myslím, že předchozí přispěvatelé mají pravdu - v podstatě bych na začátku vaší části potoka zařídil "zelenou čistírnu" - kořenovou čističku. Ne třeba až tak do detailu zcela jak má být (asi bych vynechal ty izolační fólie na dně), kde... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak na kuny, 23.7.2009 Doporučuju ten bateriový myšplaš - na myše to nezabírá ale na kuny stačí. Baterie vydrži snad dva roky (nějak to neskeduji - ale určitě hóóódně dlouho) a tak náklady nejsou nilak vysoké. Zapínáme ho jen při odjezdu, když tam jsme, tak ho vypínáme.... celý příspěvek > |
 |
Jak rozpustit slimáka v trubce, 21.7.2009 Lidé používají k hubení slimáků sůl. Slimák se zcela rozpustí. Asi bych na konec trubky ve studně nasadil nějakou gumovou trubku, kohoutek nechal otevřený, aby pokud možno vyteklo z roury co nejvíce vody a pak tam nalil hodně koncentrovaný roztok... celý příspěvek > |
 |
Kuličková zavařovací hlava - jak na ni, 13.7.2009 Pokud se pamatuji (teď používáme "víčka se závitem") tak jsem se vždycky opřel palci vevnitř o okaj sklenice a víčka a zabral. Ostatní prsty zabíraly zvenku o okraj hlavy. Fakt ale je, že to šlo dost ztuha. |
 |
Opěrná zeď, 26.6.2009 Tak si buď udělejte okolo plotu cestičku a tak se opěrná zeď dostane dále od plotu nebo udělejte zdi dvě, budou nižší a se sousedy byste se mohli domluvit. Krátké schůdky spojující "horní" a "dolní" zahrádlu (louku) mohou... celý příspěvek > |
 |
Místo strunové hlavy?, 15.6.2009 K motorové kose OleoMac jsme dostali i z pružné hmoty cca 40 zubový kotouč. Nevíte prosím na sekání jaké trávy se hodí, případně jaké má výhody oproti strunové hlavě? |
 |