 |
Dendrosan steparsky vosk, 15.2.2017 Pri štepovancoch do rázštepu sa báť určite nemusíte, no pri štepení za kôru sa mi niekoľko krát stalo že po vysokých teplotách v letnom období, a to kľudne aj na 2 rok začal vrúbeľ zasychať.Po preskúmaní miesta zrastu tam vždy nejaký vosk bol.Preto... celý příspěvek > |
 |
Střih Nektarinek, 8.2.2017 Bez zatrenia sa môže rana lepšie hojiť možno na jabloni ale určite nie na broskyni.Tam totižto presychá okraj rezu neošetrenej rany 1-2 cm a hojenie je o to pomalšie. Stano |
 |
|
 |
Kvalita domacej palenky, 29.11.2016 Prvý liter v pestovaťeľskej pálenici dávam vždy bokom.Máva okolo 45%,a nie je problém ho použiť ako hocijakú menej kvalitnú pálenku.Do celkového pálenia (pokiaľ človeku záleží na výsledku a váži si svojej práce s prípravou kvasu) by ho použil iba... celý příspěvek > |
 |
Leskora, 3.7.2016 Keď myslíte. Držím vám palce. |
 |
Leskora, 3.7.2016 Samozrejme že to ide aj bez chémie.Až raz...,a potom bude možno už pozde. A to raz časom stopercentne príde. Stano |
 |
Marhuľa na podpníku St. Julien, 14.5.2016 Pokiaľ chcete porovnať vplyv podpníka na vzrast, tak to treba robiť s jednou odrodou, alebo prinajhoršom aspoň s rovnako vzrastnou, inak to totižto stráca zmysel. Stano |
 |
Marhuľa na podpníku St. Julien, 14.5.2016 To porovnanie neobstojí-Veľkopavlovická má bujný vzrast, a Hargrand stredne silný.Možno v opačnom garde by to bolo vyrovnané. Stano |
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 25.3.2016 Pri prípravku Signum píšu doslovne-Prvú aplikáciu vykonajte počas kvitnutia v predpísanej dávke. Podľa tlaku choroby...
Každoročne postrekujem marhule na začiatku kvitnutia Lynxom(Horizon),a Signum-om ihneď ako prestanú byť atraktívne pre včely... celý příspěvek > |
 |
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 21.1.2016 Pokiaľ by ste chceli touto metódou dopestovať sadenice pre hektárový vinohrad tak vtedy možno povedať že je to drahé.Pre dopestovanie 20-30 sadeníc je táto položka za grodan rohože smiešna. Stano |
 |
Veľmi hustý kvas, 14.1.2016 Pán Šlosar:
1.Na aké percento cukru podľa vaších skúseností je kvas najlepšie nariediť aby to kvasinky zvládli, a kvas ostal dostatočne stabilný?
2-Keď prekvasí všetok cukor (24-26 % Brix, poprípade aj viac),nebude aróma výslednej pálenky v takom... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Bergeval, 13.1.2016 Prebierku marhúľ robím iba v miestach veľkého nahustenia plodov na koncoch konárov hlavne kvôli prílišnému ohýnaniu, a pravdepodobnosti zlomenia.Orangered má dosť silný rast aj na wawite.Je pravda že pri slabej prebierke zdrobňuje, ale v mojich... celý příspěvek > |
 |
Elena, 5.10.2015 Slivky ktoré sú veľmi vysoko odolné na moniliózu plodov sú:...ELENA.
Tak to ani náhodou, aspoň teda v mojich podmienkach.Keby to bola pravda tak by som ju nezrušil, keďže ináč chuťovo je veľmi kvalitná.U mňa hnila každoročne, zo všetkých odrôd čo... celý příspěvek > |
 |
Ovocné aleje a tradiční odrůdy, 20.9.2015 Mohla by to byť ťiež Marillatova. Stano |
 |
Plumcot Melitopolski, 20.7.2015 Musím poopraviť svoj predošlý príspevok.Pri poriadne dozretých plodoch ktoré samé opadli, sa už jemná marhuľová chuť prejavuje.Myslím si že táto odroda bude v záhrade príjemným spestrením.Okrem vošiek som zatiaľ žiadnych škodcov a ani choroby... celý příspěvek > |
 |
Plumcot Melitopolski, 17.7.2015  Šupka drsná ako pri marhuli, dužina textúrou pripomína rynglotu.Chuť vcelku zaujímavá, vínovastá,marhuľové tóny som nepostrehol.Manželke veľmi chutí, ale ja by som ju kľudne vymenil za nejakú novú odrodu marhule(Betinka, Rubista...).Má sladké jadro,... celý příspěvek > |
 |