|
Příspěvky uživatele - 248.95
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Určení odrůdy jablka, 14.9.2014  Ještě by to chtělo fotku z horní strany - okvětí. Mě to připomíná Wealthy, které jsme dříve měli my i soused, bylo dost rozšířené. Termínem i chutí by to celkem odpovídalo. Náročné pokud vím není, jen nechce sucho. A staré odrůdy jsou celkem odolné.... celý příspěvek > |  | Kdy založit trvalkovy záhon, 14.9.2014 Asi 15-20cm, nevím, proč je výše psáno o velké hloubce. Lída |  |
|  | Kravský hnůj, 14.9.2014 No nevím, řekla bych, že většina výživných látek se vyluhovala do té vody a ve vlastní hmotě jich moc nezůstalo... Lída |  | Zakrytí jezírka na zimu, 13.9.2014 Jako dilatace by mohlo stačit, když položíte na hladinu nějakém prkno... |  | Jak zpřírodnit břeh foliovaného jezírka, 12.9.2014 V Horn... u jsem kdysi viděla pás posypaný kamínky, určený k zakrytí krajů jezírka. Netáhne vodu, byl pěkný, ale dost drahý, takže jsem ho nebrala.
Ta bambusová rohož by mohla být dobrá, i když má krátkou životnost. Ty rostliny by to mohly... celý příspěvek > |  | Jak zpřírodnit břeh foliovaného jezírka, 11.9.2014 No já jsem místy tu geotextilii schválně přetáhla ven a ještě podložila fólií, abych tam měla i mokřinku . Pokud se okolí normálně zalévá, tak té vody ani v malém jezírku moc neubývá, ale nemám to po celém obvodu. Lída |  | Jak zpřírodnit břeh foliovaného jezírka, 11.9.2014 Pokud by vám nevadilo vlhké okolí, stačí koupit (nebo jestli vám zbyla) geotextilii, která se dává pod folii a břehy jí pokrýt. Když nasázíte okolo nějakou plazivku (třeba vrbinu penízkovou) nebo nějakou nižší pobřežní vegetaci, za chvíli textilii... celý příspěvek > |  | Záhon s pařezem ořešáku, 11.9.2014 Kamarádka kolem velkého pařezu meruňky skalku udělala. Částečně ho obrovnala kameny, prosypala zeminou a osázela skalničkami, kolem dala většinou traviny, také nějaký keřík. Pařez je schovaný a vypadá to moc hezky... Lída |  | Neznámá rostlina "janeba", 11.9.2014 ps - ona má totiž na stonku různé tvary listů ;-)) L. |  | Neznámá rostlina "janeba", 11.9.2014  No to že se mne ptali, jestli to mám marjánku (když ještě nekvetla)... L. |  |
|  | Neznámá rostlina "janeba", 11.9.2014  Jestli to má listy skoro jako konopí, tak je to Rudbeckia laciniata. Lída |  | Živý plot s užitkem, 11.9.2014 Malinám je dobré na podzim pohodit kompost a zjara cererit. U nás je písčitá zem, jakmile pořádně nezalévám, narostou "broky". A to každé jaro zamulčuji vrstvou trávy, protože maliny chtějí mít kořeny ve stínu jako klematis. Jakmile jim jde na kořeny... celý příspěvek > |  | Uskladnění rostlin na zimu, 10.9.2014 Většinou tyhle kytky chtějí chladno (ale ne mráz) a světlo, zálivku minimální přiměřenou teplotě (kromě kaktusů, které se v zimě nezalévají vůbec). Takže ideální by byla nevytápěná světlá hala nebo schodiště u okna. Pokud to nemáte, tak se zkusit... celý příspěvek > |  | Živý plot s užitkem, 10.9.2014 Malinám dávám zjara nastýlku z posekané trávy. Dříve jsem měla podobné problémy jako vy. Jinak doporučuji muchovník, je odolný, zálivka je nutná jen první rok po výsadbě a na jídlo, zmražení i zavařování je vynikající. Navíc pěkně kvete a na podzim... celý příspěvek > |  | Co je špatného s rododendrony?, 10.9.2014 Ten substrát ze zahradnictví byl pro kyselomilné rostliny? Když jsem sázela ronďasy, míchala jsem rašelinu 1:1 kompost+ původní zem, dolů jsem dělala vrstvu drenáže z větviček, i když je u nás vespod písek. Navíc každý rok rašelinu kolem keřů... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|