|
Reznutí a opadávání douglasky, 5.4.2010 Mám problém s jarním reznutím a opadáváním jhličí douglasky tisolisté. Vyzkoušel jsem hořečnaté soli a problém nezmizel. Může být problémem kompost, který jsem dal pod douglasku při její výsadbě?
Děkuji. Martin Šindelář |
 |
Vhodné rostliny do jezírka, 5.4.2010 Podle toho co tu píšete by to mohl být vodní mor dlouhá rostlinka s malýma lístečkama?Je to vyborná rostlina proti řasám ale jestli že jí nemáte na dně v nějaké nádobě rozroste se všude já bych pořídil amura záleží jak velké máte jezírko podle toho... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rezaveni smrcku, 4.4.2010 Dobrý den, mám stejný problém s douglaskou tisolistou. Při výsadbě jsem dal pod douglasku docela dost kompostu. Může to být příčina jarního reznutí (spíš oranžově hnédé) jehličí a jejího opadávání? Pokud ano, je možné ji ještě nyní (začátek dubna)... celý příspěvek > |
 |
Jaké čerpadlo pro moje jezírko poradte, 28.11.2009 Mám jezírko 6m krychlových 3,5x2x1, filtr vlastní výroby skruž naplněna štěrkem a říčním pískem, zkrz který prosakuje voda a vrací se zpět do jezírka. Při letošním zazimování, jsem zjistil závadu na čerpadle a kvůli bezpečnosti chci na jaře koupit... celý příspěvek > |
 |
Postřik proti plísni, 25.7.2009 Zajímalo by mě názory , rady a doporučení na nejlepší postřik v bramborách proti plísni. Používal jsem postřik KUPRIKOL a neosvětčil se mi. |
 |
Likvidace peťouru, 25.7.2009 Peťour se dá úspěšně likvidovat v bramborech a v rajčatech postřikem SENKOR. |
 |
Zelena voda v jezírku, 10.5.2009 Po 14 dnech od napuštění jezírka mi voda začela zelenat četl jsem v předchozích diskuzích různé názory na ŘASOŽROUTA a modrou skalici ale to se mi zdá dost drastické pro ryby tak nevím jestli mi něco pomuže. Jezírko je velké 3,5x2 a hloubka 90... celý příspěvek > |
 |
Výroba skimmeru, 5.5.2009 Dobrý den chtěl bych vas poprosit jestli jste někdo doma nevyraběl skimmer do jezirka o popis a planek všem předem děkuji |
 |
filtrace mechanicka kořenová, 24.2.2009 jak mate velké jezírko a je křištálově čiste nebo jste spokojen, mám v plánu filtraci realizovat až na jaře tak nevím jestli to nebude chtít ještě nějakou změnu |
 |
Úhyn ryb v nádrži, 19.2.2009 Sice nemám zkušenosti s rybami v jezírku ale chovám akvarijní ryby a vracet je do jezírka určitě nedoporučuji nepřežili by to.Ale nevím jestli vám to pomuže ale já používám na ryby PREVENT. Když jsou takové malátné tak vyměním 1/3 vody a nadávkuji... celý příspěvek > |
 |
|
 |
filtrace mechanicka + kořenová, 19.2.2009 Dobrý den chtěl bych vás požádat o váš názor.Zakládám nové jezírko 6500 litrů vedle jezírka mám zakopanou zkruž 1m průměr a 1,2m výška. Mám v plánu zkruž naplnit na dno hrubší stěrk, druhou vrstvu jemější a nakonec nastříhaný molitan a zaklopit... celý příspěvek > |
 |
Príprava pody na sadbu zemiakov, 14.2.2009 Rád bych chtěl poradit proč mi rádi praskají brambory. Vyskoušel jsem více odrůd, ale je to pořád stejné. Přemíšlel jsem jestli to nemá spojitost s půdou. Děkuji za radu. |
 |
Jezírko ze starého bazenu, 13.2.2009 Bazén je zapuštěný |
 |
Jezírko ze starého bazenu, 12.2.2009 Zakladám jezírko ze starého bazénu plastového cca 6000 litrů s filtrací. Mám problem s modrou barvou uvnitř bazénu napadlo mě na dno a boky černou agrotextilii píšou že má vysokou životnost sice propouští vodu, ale to mě nevadí bazén drží a neteče.Na... celý příspěvek > |
 |
TK, TZ, MT, Holder, 11.2.2009 Podle mého TK je obšlehnutý v tý době uspěšnýho Holdra. Také by mě zajímalo vývoj našeho TK. Zatím jsem se toho nikde nedočetl a myslím, že by to zajímalo více lidí! |
 |