|
Příspěvky uživatele - 115.102
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mráz, 21.4.2017 Blanensko -5 takže na zahradu ani nejdu. Na předpověď už se nedívám, netrefili se ani jednou za poslední dny. Druhej rok po sobě jak přes kopírák. |  | Mráz, 18.4.2017 Má smysl stříkat Championem WZ? Zatím to vypadá na teploty ze ct. na pá kolem -3. Pomohlo by tedy stříknout nakvetené třešně, slivoně tímto přípravkem, zkoušeli jste to někdo? |  |
|  | Lokální šarka, 17.8.2016 Zdravím,
připojím se k diskusi mým poznatkem. Letos mě zklamala desetiletá Elena. Loni nádherná úroda, letos mšice kalamitní stav, i slunéčka už to nedávala a musel být postřik. Na to PPV a velký propad plodů. Stávající plody se jeví bez... celý příspěvek > |  | Královna Hortenzie, 18.5.2016 Zdravím, popíšu moji zkušenost s Hortensií. Dlouhodobě pár plodů i když jsou v okolí třešně, hned vedle višeň. Mám vypozorováno, že pro včely není atraktivní. Prostě strom "nebzučí".
Až letos poprvé plná včel. Ale nevím, jestli to nebylo... celý příspěvek > |  | Jarne mraziky 2016, 27.4.2016 Já bych zase nečekal od Vás tuto odpověd. Vaše příspěvky vždy rád čtu, rozumím jim a něco se přiučím. Budete nám to muset vysvětlit pane Vysloužile...
Moje zahrada dopadla následovně: ořešáky černé, třešně pomrzlé okvětní lístky (už dokvétala),... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 10.7.2015 Jj, včera jim asi bylo zima. U mě vrchol vlny asi 7.července. Za týden asi stříknout Calypsem (Mospilanem) a že by už byl letos pokoj?? Amet opět trošku opožděnej. Ale lepší je věřit vlastnímu lapáku.
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 12.6.2015 Tak jsem taky včera stříklnul Calypsem (Blanensko). Amet skoro odpovídá, v lapáku už delší dobu žádná větší vlna. Stříkal jsem kolem 8 večer a viděl jsem spousty obalečů - možná už se chystali klást. Vajíčko jsem jako vždy nenašel žádné. Jak píše... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 3.6.2015 Já ještě nikdy nenašel žádné vajíčko. Je pravde, že nějak extrémně dlouho jsem nehledal, ale pár desítek plodů a listú prohlídnu a nikde nic.
Až pak ty díravý jabka vidím. Asi hledám špatně... |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 1.6.2015 Zajímavé. Já na Blanensku poslední dny menší vlna (29.5), cca po deseti kouscích ve dvou lapácích. Asi to teď vypukne v tom teple. Mospilan už číhá v pozoru. |  | Chovani vlastnich opylovacu - samotarske vcely (mason bees), 12.5.2015 Dorý den,
měl bych dotaz na včelky samotářky. Myslel jsem si, že samotářka je jen jedna a zaklade postupně dutinku...
Na půdě jsem však objevil několik hnízd samotářek a vypadá to,
že jich je tam mnohem více (v jednom hnízdě). Co je... celý příspěvek > |  |
|  | Jablon Gravštýnské, 5.3.2015 Děkuji za odpověď pane Vysloužile. Místo na zahradě mám a vzpomínku z dětství na Gravštýna taky. Ta šťavnatost a chuť byla opravdu luxusní. Zkusím tedy vyčkat, snad se za pár let urodí. Stromek byl kupován ve školce, tak snad odrůda je správná. |  | Jablon Gravštýnské, 4.3.2015 Mám podobný problém, jablka z mladého Grávštýnu podobné těm Vašim, spíš větší, červené, chuť nic moc. Má smysl čekat nebo raději přeroubovat? Stromek má cca 5 let...
|  | Sázení meruněk a broskví na podzim, 23.10.2014 Děkuji za odpovědi,
stromky už mám zasázené, takže asi zvolím cestu - ostříhat, zatřít rany a
zabalit na zimu. Snad se zadaří. |  | Sázení meruněk a broskví na podzim, 23.10.2014 Dobrý den,
pročetl jsem diskusi, ale nikde tady ani v jiných tématech jsem se nedočetl, jestli se na podzim sázená broskev má stříhat na podzim nebo na jaře.
Může někdo poradit?? |  | Jak na zápach z hnojiště, 16.9.2014 Dobrý den, celý život bydlím na vesnici a máme slepice. Ale posledních 14 dní se mě z hnojiště line nepříjemný zápach. Zatím sousedi nic neříkali, ale vadí to i mě. Nevím co se změnilo. Nemáte nějaké doporučení jak ten zápach eliminovat? Mě napadlo... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|