|
Příspěvky uživatele - 248.131
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak odstranit kodominantní výhony u švestky?, 16.9.2015 Nevím, jak jsou výhony rozloženy půdorysně. Z toho, co vidím, bych v případě kotlové korunky nechala výhon s kamenem, pak č.3, č.1+2 bych dala celý pryč. Z pravé strany fotky (č.4 + další dva výhony) bych nechala dva. Tak, aby stromek v půdorysu... celý příspěvek > |  | Jak odstranit kodominantní výhony u švestky?, 16.9.2015 No nevím, nějak se v té vaší "kotlovité" koruně nevyznám, ale konkurenční výhon tam vidím jen jeden, a to č.2. Lída |  |
|  | Identifikace cibulek, 15.9.2015 Ladoniček mám jen pár - modré i růžové, ladoněk roh záhonu, ale puškinií mezi růžemi "hafo" - viz foto (a to jsem je zkoušela i plet). Ale puškinie mají semínka na rozdíl od ladoněk béžová, rozdávala jsem je po hrstích kamarádkám do... celý příspěvek > |  | Je to Tlustice?, 15.9.2015 Jsou to nějaké tlustice. Klidně u té první hodně zkraťte ty dva dlouhé výhony, u té druhé všechny vyčouhlé zkraťte tak na třetinu. ALE : hlavně je dejte někam na plné světlo na okno. Takhle se totiž vytahují, pokud mají hodně vody a málo... celý příspěvek > |  | Identifikace cibulek, 15.9.2015  Stando, píšete, že ladoňky a puškinie (ladoničky si vzhled cibulek nepamatuji) mají úzké cibulky jako 8. Ale to tak není - ladoňky mají cibulky černé a puškinie bílé, obojí klasického tvaru vajíčka postaveného špičkou nahoru. A pokud rostou na místě... celý příspěvek > |  | Identifikace cibulek, 14.9.2015 2 tulipány, 3+10 narcisy, 6 modřenec (5 mi na modřenec nepřipadá, nemívá tak tmavé cibulky). A nemohly tam být nějaké sněženky nebo bledule? Spíš bych tu 5 nebo 7 tipla na to). Ale už si jejich cibulky moc nepamatuji, od vsazení jsem je nevytáhla.... celý příspěvek > |  | Plastový výlisek a fólie, 14.9.2015 ps - pod okapy bych jezírko ani bahenní zónu nedávala - u chatky mám malou plochu střechy a při větším dešti je 220 l sud za chvíli plný, voda z okapu teče proudem... To byste jezírko neustále "proplachovala" - a těžko by se v něm nastolila nějaká... celý příspěvek > |  | Plastový výlisek a fólie, 14.9.2015 Sice ne přímo bahenní zónu, ale trvale mokrou zónu jsem u plastového jezírka řešila následovně:
Zakoupila jsem geotextilii a folii.Vedle jezírka jsem vyhloubila prostor pro trvale vlhkou zónu. Folií jsem vyložila jámu tak, aby začínala (končila)... celý příspěvek > |  | Muzou kralici zrat nat z brambor, rajcat nebo paprik?, 13.9.2015 Ne. Je to jedovaté (solanin). Ale myslím si, že by to ani nežrali. Lída |  | Chci zasadit švestku, poraďte druh, 12.9.2015 Ano, v období rašení. Lída |  |
|  | Chci zasadit švestku, poraďte druh, 12.9.2015 Až na jaře... |  | Výsadba cibulovin, 12.9.2015 Narcisy je lepší sázet ve druhé plovině září, když již nejsou tak vysoké teploty (omezí se tím napadení botritidou). Lída |  | Veličenstvo Redhaven, 12.9.2015 Mám jen Venus, chtěla jsem, aby dozrávala jindy, než Redhaven. Na zahradě jsem omezená místem :-(( Zrovna dneska jsem ji až na pár plodů očesala. Lída |  | Housenky v plodech rajčete, 7.9.2015 A není to tohle?
Tuta absoluta! Na rajčatech v regionu objevili nového škůdce z Jižní Ameriky
Lída
|  | Thuja Smaragd usychá zevnitř, 7.9.2015 A zaléváte je občas důkladně? Nemyslím tím denně, ale třeba jestli k nim jednou týdně necháte hodinu-dvě téct vodu, aby mohla vsáknout do hloubky (pokud máte tu možnost)... Lída |  |
 |
|
|
|