|
Tipala, 22.8.2014 S Tipalou začínám mít vážné problémy. Mladý stromek podruhé zaplodil, vloni asi 5 plodů, letos asi 15. I když už měla být zralá a zvenku to tak vypadá, tak její chuť je opět nevalná.A to už měla být dávno zralá (začátek srpna.po Katince).To už u mě... celý příspěvek > |
 |
Lipnice roční, 13.7.2014 Zdravím,
dotázal jsem se na tento přípravek u výrobce a tohle je odpověď.
"Targu Super 5 EC nelze do trávníku použít. Targa je graminicid, tzn., že likviduje většinu trav. Při likvidaci lipnice by poškodila až zničila celý trávník." |
 |
|
 |
Echium, 27.5.2014  Asi v březnu jsem zasela semínka 3 a dala je v truhliku do venkovního parníku. Úplně jsem na ne zapomněla. Koncem dubna uz na me vykukovaly několika cm sezenicky, které jsem vzhledem k teplému počasí dala asi před měsícem na zahradu. Nyní se maji... celý příspěvek > |
 |
Mráz - mám nakrýt jahody?, 2.5.2014 paní Lído mám dotaz: tu netkanou textilii necháte 4 dny na záhoně? Mám totiž chalupu 30km od bydliště, takže jezdit denně přikrývat jahody bych asi nechtěl. Pokud ji necháváte dlouhodoběji- jaký typ?
Lucas |
 |
Pila kolem domu Dolmar, 2.5.2014 Dobrý den.Mám tuto pilu asi 4 roky s použitím na chalupě a nyní na chatě zatím bez jediné závady.Ovocné stromy o prům.25-30cm bere v pohodě.Moje známka tak 1- až 2. |
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 21.4.2014 mám též všeobecný dotaz k těm svícím - cena 200Kč na 7m plochy na maximálně 10 hod se pro mě zdá dost vysoká, navíc zahradu mám mimo domov, takže její zapálení např. ve 22 hod nepřipadá v úvahu. Napadlo mě co použít klasickou hřbitovní svíci (s... celý příspěvek > |
 |
Ochrana stromů, 14.4.2014 tak to já postupuji obdobně jako paní Lída. Jen meruňku stříkám 2x proti monilioze (Baycor, Horizon) a jabloně -nerezistetní 3x Syllit, potom Zato nebo Discus, dále Talent, či Dithane. Navíc zjara, když stříkám proti kadeřavosti broskev, tak měďnatým... celý příspěvek > |
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 13.4.2014 taky mě už napadlo stříknout v zoufalství mix: Borax se Championem, alespoň budu mít čisté svědomí, že jsem více nemohl udělat (zahradu mám mimo domov)
Lucas |
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 13.4.2014 jednoduchý dotaz- co zítra nasadíte u odkvetlých meruněk s nasazenými malými plůdky pokud nemáte možnost celonočního rosení, pálení ohňů, či zakrytí celých stromů? Borax (postřik, či zálivka) nebo Champion?
Lucas |
 |
Co je to za odrudu jablone?, 4.4.2014 Mám Starking, Starkrimson i Red Cap.
Zatím co Red Cap je chuťově shodný se Starkrimsonem, má jen tmavší až do fialova barvu slupky, dužina je stejná.
Starking je světlejší v chuti sladší. U mě 480m n.m.je všech těchto odrůd v některých letech... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jabloň vhodná na mušt, 31.3.2014 Nově je uváděna vhodná na mošt odrůda s narůžovělou dužinou- Red Devil. Vloni jsem pár ochutnal, jsou lehce nakyslé, asi jako Topaz.
Lucas |
 |
Co je to za odrudu jablone?, 31.3.2014 vyslovuji souhlas- Red Delicius, či jeho potomek Starkrimson jsou výtečná jablka se zvláštní hořko-sladkou chutí. Musí však být dostatečně zralá, jak zde nárorně ukazuje p.Polehla. Navíc zpravidla vyžadují postřiky proti strupovitosti.Nedozralé,... celý příspěvek > |
 |
Pozdní odrůda jabloně, 31.10.2012  Prosím, potřeboval bych poradit co jsou tato jablka za odrůdu?
Moc děkuji za radu. |
 |
Dmácí uzený sýr, 6.9.2012  Sýr si vyrobím doma v kuchyni z čerstvého kravského mléka. Po vyjmutí z formy udím na prkénku cca 3 hodiny studeným kouřem. Žádné punčochy nepotřebuju |
 |