|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Utěsnění studny, 1.1.2015 ...píšu proto, aby se tato zkušenost dostala k dalším lidem a nemuseli se třást strachy když nestihnou vypustit vodu...
To mě trochu láká. Když na podzim vypouštím ze čtyř plných kontejnerů dešťovou vodu, je mi jí, pravda, líto, na jaře jí nikdy... celý příspěvek > | | Stopy ve sněhu, 1.1.2015 Nevím, jak se liší trus kuny lesní od kuny skalní, ale kolem lidských obydlí se pohybuje téměř výhradně kuna skalní (Martes foina) | |
| | Ako sadiť stromy od úplného začiatku, 1.1.2015 Lepší je zasadit ořech do květináče (stratifikovat). V zemi Vám ho patrně najdou a sežerou hlodavci. Ještě lepší je vysadit štěpovaný stromek.
| | Rewena, 1.1.2015 Nechutnal jsem ji. V jednom německojazyčném časopise ale psali, že německé odolné odrůdy začínající na RE (Rewena, Remarka, Releika...) nedosahují chuťových kvalit rezistentů z Česka (Rubinola, Topaz). | | Vŕba košikarska, 31.12.2014 Tedy letorosty síly 12 cm mi tedy nenarostly nikdy. Pokud množím vrby tak, že řízky píchám přímo na místo k potoku, použiju jednoleté dřevo klidně i s předčasným obrostem (zakráceným), zapíchnu co nejhlouběji to jde a nechám nadzemní část tak vysoko,... celý příspěvek > | | Vŕba košikarska, 31.12.2014 Možné to sice je (po hlubokém zmlazení), ale běžně se tak silné řízky nesázejí. Každoročně, když řežu jednoleté pruty na pletení, jsou některé kolmé tak silné, že nejdou ustřihnout ani dvojručními pákovými nůžkami. Použitelný z nich je až... celý příspěvek > | | Hardyho - pro a proti, 30.12.2014 Nedostatek některých starších odrůd bude stále.
Ano, bude stále a bude čím dál větší. Každý rok jsou na světě zaregistrovány stovky odrůd, takže řada dřív aktuálních odrůd se posouvá mezi ty starší. Přitom je zeměkoule pořád... celý příspěvek > | | Hrušeň - stará odrůda, 30.12.2014 Nezlobte se na mě, pane Vlastimile, ale jak můžete podle vlastností, které uvádí paní Blanka:
hrušeň-měla velmi malé hruštičky.Byly výborné na knedlíky i na jídlo..
...určit odrůdu? Vždyť neuvádí tvar, barvu slupky, dužiny, dobu zrání ani... celý příspěvek > | | Starý, alebo nový prístup k zakládání kvasu, 30.12.2014 Nepřijdou mi ani nové, ani směšné. Některé správné, jiné trochu zastaralé.
J. Taraba si myslí, že z ovocia, dozretého v Liptove, nemožno vypáliť pálenku takej kvality ako na Považí.
To je jistě pravda
Jeho dedo, otec i brat sa venovali nielen... celý příspěvek > | | Hrušeň písečná, 30.12.2014 Problémem většiny asijských hrušek jsou drobnější plody. Proto mě letos nejvíc zaujala Zao-su-li, právě svou velikostí a taky obráceně hruškovým tvarem. Ani v chuti za ostatními kultivary určitě nezaostává. | |
| | Vidlák meruňkový, 29.12.2014 Máte štěstí, že lidé, kterým pomáháte, dávají kůly alespoň nějaké. Ti, kterým se snažím - dnes spíš radit než pomáhat - sázejí většinou úplně bez kůlu, často i bez řezu.
Občas přemýšlím, nakolik jsou kůly u ovocných... celý příspěvek > | | Vidlák meruňkový, 29.12.2014 Nepolemizuji s vhodnosti kůlu jako takového. Jen si myslím, že do prvních úrod by měl vydržet i kůl dřevěný a dospělá meruňka oporu (kmene) nepotřebuje. Jestli se těsněji uvázaný stromek snáze zlomí než ten uvázaný navolno, to si netroufám... celý příspěvek > | | Vŕba košikarska, 29.12.2014 Plastové košíky nejsou žádným výkřikem dizajnu, ale některé přednosti se jim nedají upřít.Krom nekonečné trvanlivosti materiálu je to především možnost štosovat jeden do druhého, takže 7 stejných košů v sobě mi zabere místo jako jeden. Druhou... celý příspěvek > | | Vidlák meruňkový, 29.12.2014 Taky dřevěný-hranatý kolík není z mého pohledu příliš vhodný, preferuju pozink, alespoń 15 cm od kmínku-neodírá, neuhnije, je skoro nafurt..
Pozinkovaný kolík bych preferoval tam, kde je třeba po celý život stromku. Tedy u angreštů na meruzalce,... celý příspěvek > | | Zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity), 28.12.2014 Co si představit pod kvalitním servisem u zahradnictví, nevím. Ale prodejna, která u většiny sazenic stromků neuvádí podnože, která Opál nazývá renklódou a která prodává dvě různé slivoně - Zelenou ryngli a Zelenou... celý příspěvek > | |
|
|
|
|