Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pinova - neznáma choroba, 20.1.2015
Pilku s otočným listem jsem v 80. letech považoval za nejlepší sadařský vynález. Dnes ji nepoužívám vůbec. Jak se zavedly do praxe bezrámové pilky se dvěma řadami dovnitř broušených zubů odešla do propadliště dějin. Je jedno, jestli je to Silky,... celý příspěvek >
Jak se stříhají ovocné stromy?, 20.1.2015
Nu, já bych se ponechání stromků bez řezu trochu bál. Jak vidno, stromky nebyly řezány ani loni. Co udělaly? Vyhnaly výhony (kupodivu hodně bujně) jen z nejvyšších pupenů. Ty nižší se přeměnily na květní, některé zakrněly úplně.  Pokud tedy... celý příspěvek >
Hruškový kvas z neskorých odrôd, 20.1.2015
Je možné, že mléčná kyselina je při nízké ceně vhodnou alternativou - již proto, že práce s ní je bezpečnější než se sírovou. Nicméně používané množství a absence zápachu u kyseliny sírové mě činí zcela klidným pokud u ní zůstanu.
Jakou pilu na zahradu, 20.1.2015
Když si pořídíte pilu na zahradu (ať už benzínovou, prořezávací na tyči, jednoručku, či akumulátorovou), bude první rok využitá a v čilé permanenci. Prořežete všechny stromy a dáte pryč silné větve, na něž jste si dřív netroufali. V dalších... celý příspěvek >
Hruškový kvas z neskorých odrôd, 20.1.2015
Myslím, že jsou biologicky odbouratelné, takže do kvasu by se musely doplňovat.
Hruškový kvas z neskorých odrôd, 19.1.2015
To je zajímavá informace. Traduje se totiž, že kyselina sírová se používá proto, že mléčná je příliš drahá.
Hruškový kvas z neskorých odrôd, 19.1.2015
S prvními dvěma odstavci souhlasím. Se třetím s výhradami.  Kyselina se přidává kvůli snížení pH na optimální hodnotu pro etanolové kvasinky, neboť jinak mají hrušky málo přirozených kyselin a tedy kvas je náchylný ke kažení.... celý příspěvek >
Odruda do nadmorske vysky 650 m, 19.1.2015
Katinka je vhodná na všechno jen né na pálení. Já bych tak docela nesouhlasil. Jistěže cukernatost letních švestek není taková jako u pozdních odrůd. Ale výsledkem toho je jen nižší výtěžnost, nikoli pokles kvality. Předloni se na Katince urodily... celý příspěvek >
Hruškový kvas z neskorých odrôd, 19.1.2015
Podtrženo, sečteno: Mravenčí nebrat!
Na pohlazení duše - degustace jablíček v Třebíči, 19.1.2015
No a jak si lze vysvětlit, že Rubinola se umístila současně na 8. a 22. místě, Rozela na 9. a 18., Gold Bohemia 14. a 27., Orion 11. a 21., atd?
Hruškový kvas z neskorých odrôd, 19.1.2015
Nu, toxicity malého množství kyseliny mravenčí v kvasu bych se asi nebál, v některých zemích se dokonce přidává do potravin jako E 236. Jenže výrazně páchne a s alkoholem esterifikuje na ethylformiát, který je liposolubilní, těkavý a patrně... celý příspěvek >
Založení otevřeného sadu v náročných podmínkách, 19.1.2015
Má-li zajíc k dispozici mladou kůru jabloní, slivoní si nevšimne (ne tak srnec při otloukání paroží). Někteří to řeší tak, že svoje jabloně prořežou začátkem zimy a větve nechají ležet pod stromy. Obvykle to stačí, zajíců dnes u nás velká stáda... celý příspěvek >
Odruda do nadmorske vysky 650 m, 19.1.2015
Záleží na konkrétní lokalitě. Jde-li o chráněný, přitom slunný jižní či jihozápadní svah, pak ani výška 650m nemusí být na závadu.  Pokud je to studená horská dolina, bude problém s jakoukoli švestkou. Katinka je asi dobrá... celý příspěvek >
Vysledky degustací jabblek v Hořicích, 19.1.2015
Možná je to tím, že mnozí diskutující vůbec nevědí, jak vlastně taková degustace jablek vypadá.  Formát je jiný než třeba degustace destilátů, kdy je libovolný počet přihlášených soutěžících a jejich vzorků (čím víc, tím lépe, aspoň... celý příspěvek >
Komposter na zahradu cca 1500m2, 13.1.2015
Uživatel chtěl "polopatě vysvětlit nebezpečnost vyjetého oleje pro přírodu, potažmo kompost" To jste mu tedy odkazem na laguny nevysvětlil. Míra ekologického rizika laguny a prken u kompostu je nesrovnatelná. pokud rizika znám a mohu se jim... celý příspěvek >
Další diskuze:  9192939495>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika