Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Grossa di felisio, 4.2.2015
Mohu nabídnout rouby, ale hrubě nedoporučuji. Koupil jsem 2 stromky, tuším v Droždíně, jeden pod názvem Grossa, druhý jako Empress. Je pravda, že plody jsou velké elipsovité a zrají koncem augusta. Chuť je ale zcela fádní, bez cukrů i kyselin. U... celý příspěvek >
Roubování plané hrušně, 4.2.2015
Naroubování planíé hrušně je vcelku jednoduché a taky vděčné, protože hrušeň neodnožuje a ušlechtilá odrůda na ní dobře poroste. Můžete použít kopulaci v předjaří, u silnějšího pláněte roubování za kůru za mízy. V předjaří mlůžete roubovat ze... celý příspěvek >
Staré stromy s rakovinou, 2.2.2015
Souhlasím s Ing. Fidlou: když je jablon stresovaná- tezká pôdu, nevhodná podnož, či orôda v nevhodných pôdních pomerech, k nákaze zkrátka dojde     Rakovina je podle mě především o špatných podmínkách. Vyřezávání nádorů bez úpravy... celý příspěvek >
Ananasová reneta, 2.2.2015
jestli velikost plodů u Ananasky něco ovlivňuje nebo je to tvrdohlavá odrůda s malými plody U mě byly plody malé pořád, sice dobré, ale trochu kyselejší. Stromek velmi slabě rostl a rychle stárnul. Řekl bych, že u nás v Sudetech se jí moc... celý příspěvek >
Špendlíky či ryngle?, 2.2.2015
Špendlíky jsou jenom žluté. Ještě existoval i Modrý špendlík - což byl nesprávný název pro Brněnskou špičku.
Nakládání masa - problém, 2.2.2015
Stačí popsat postup. On už se autor najde. Když udím v létě, tak maso nastříknu koncentrovaným solným roztokem a udím za 1-2 dny. Popisoval jsem to tady, ale pár uzenářů s tím hrubě nesouhlasilo.
Ananasová reneta, 2.2.2015
Takové byly i ty moje. Popis, který uvádí Mr.Fazole sedí spíš na Smiřické.
Jak se stříhají ovocné stromy?, 2.2.2015
...bych se v tomto případě nebál odřezání všech nadbytečných větví na vět.kroužek. Určitě by to v součtu nepřesáhlo 20procent hmoty nadzemní části. Jenže Zahnův řez je o trochu něčem jiném. Při řezu na kroužek záleží na tloušťce ponechané větve... celý příspěvek >
Berlepschova reneta, 2.2.2015
Rozumím té pachuti, co popisuje Petr. Těžko ji popsat, když člověk drží to krásně žluté jablko v ruce a kousne si, očekává, co bude. A chuť taková, jak čekám, není. Řekl bych, méně sladké, méně kyselé,  vzadu jakoby nepatrně nahořklé. Ale není... celý příspěvek >
Rubinstep, 2.2.2015
Přesně to zodpovědět neumím. Ale dědičnost je složitá a geny se mohou nakombinovat různě. Odrůdy jako Delor či Desert trpí strupovitostí méně než oba rodiče, Jonalord je dokonce rezistent.  Šampion je zase málo náročný na polohu, zatímco oba... celý příspěvek >
Melrose a Gloster, 30.1.2015
K tomu se připojuje loňský teplotně nevydařený podzim. Většina odrůd náročnějších na délku vegetační doby a teplejší klima nedozrála do optimální sladkosti, mnohde ani v dobrých polohách.  Melrose je jedna z takových odrůd. Třebaže jsem plody z... celý příspěvek >
Určení odrůdy, 30.1.2015
Boikovo to jistě být může (nezaměňovat Boikovo a Boikovo obrovské). Boikovo ale nemívá červeně ohraničené lenticely, což naopak bývá typické právě pro Smiřické (ale nejen pro ně).
Kvíz pro Petra von Pardubitz (i pro ostatní), 30.1.2015
Ale vysokokmeny jsou právě o tom, že na ně nemusíte řezem/střihem klidně 10-15 let sáhnout... Denně vidím takto zanedbané "mladé"vysokokmeny,... Poněkud zaměňujete pojem vysokokmen a odrůdu dlouhého vývoje. Ve starých sadech se na vysoko- a... celý příspěvek >
Čerešne, 30.1.2015
Moc pěkná fotka  Jen si myslím, že v té době jste musel být opravdu velmi mladý.
Bažantí odrůdy, 29.1.2015
Pod těžko uchopitelným pojmem "bažantí odrůdy" si představuji sorty, které se masově nepěstují. Buďto jsou hodně nové, nebo se jim již nějaký čas nedaří prosadit a tak je málokdo zná.     O víkendu jsem chutnal první plody jednoho z... celý příspěvek >
Další diskuze:  9192939495>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika