|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Moniliosa - pomozte mi se v tom vyznat, 3.3.2015 Vtírá se ovšem jedna otázka. Má-li Teldor OL pouhé 3 dny, jak vypadá jeho účinnost po 3 dnech od aplikace? Logicky asi žádná. A jak si poradí se sporami houby, které přiletí po 3 dnech a později? Nijak? Anebo na plodech zůstává, je účinný, akorát... celý příspěvek > | | Moniliosa - pomozte mi se v tom vyznat, 3.3.2015 Další super rada, za kterou děkuji, to je přesně to, co jsem ještě potřebovala na toto téma slyšet. Pokud je pravda, že Teldor má OL 3 dny, tak je to přesně to, co jsem heldala. Ještě jednou díky Lenka | |
| | Kompost - postup - vrstvenie, 3.3.2015 Mám speciální a zcela přesný postup mísení. Čeho se chci právě zbavit, to odhodím na kompost. Tím dojde k optimálnímu provrstvení materiálu. Po roce od posledního přidání hromadu přehážu.
Zrovna teď by se hodilo přidat něco... celý příspěvek > | | Třešeň dvoják, 3.3.2015 Chcete-li pěstovat víc odrůd na jednom stromě, nemusíte udržovat dvoják či jiné patvary. Můžete naštěpovat třeba terminál a z něj vypěstovat druhé patro (obvykle pozdnější odrůdou) nebo podle potřeby každé rameno jinou. Strom pak bude vypadat,... celý příspěvek > | | Moniliosa - pomozte mi se v tom vyznat, 3.3.2015 No jo, slovu furt rozumím, ale Ty zkušenosti zatím chybí - jsem "pouze" zahrádkář nadšenec amatér, zkušenosti zatím minimální. Proto velmi ráda čtu tyhle diskuze a vážím si každé rady. Děkuji a pěkný den. Lenka | | Moniliosa - pomozte mi se v tom vyznat, 3.3.2015 Všem děkuji za odpovědi - jen závěr, pokud to správně chápu -mám tedy, pokud se budu snažit a zohledním rozdílnou dobu květu postříkat letos raději všechny zmíněné ovocné stromky - tedy nejen meruňky, které stříkám každý rok, ale i slivoně, broskvoně... celý příspěvek > | | Roubování v ruce, 3.3.2015 Roubování v ruce má jedinou výhodu. Je to pohodlné, můžete je provádět vsedě, v teplé místnosti. Za směnu tak stihnete naštěpovat mnohem víc podnoží. To má smysl jen pro toho, kdo se tím živí. Pro amatéra je lepší rouibovat již zakořeněnou podnož -... celý příspěvek > | | Parafinovy vosk na vruble, 2.3.2015 Parafín ze svíček je zcela hydrofobní a málo lepí. Na vlhkém dřevě by nedržel a za studena není vůbec roztíratelný. | | Moniliosa - pomozte mi se v tom vyznat, 2.3.2015 Vaše úvahy jsou v podstatě správné, kromě té jedné nejdůležitější:
.....podle toho, co si myslím, moniliosa jim neubližuje...
Monilióza ubližuje úplně všem ovocným dřevinám. V plodech i ve dřevě. Postižení ve dřevě může být fatální (meruňky,... celý příspěvek > | | Moniliosa - pomozte mi se v tom vyznat, 2.3.2015 Prosím o upřesnění - nemám v tom jasno. Loni jsem stříkala meruňky proti moniliose, doufám, že tak, jak se má - pročítala jsem diskuze zde. Meruňky byly úplně v pohodě, ale broskvoně, nektarinky, meruňkošvestka - kříženec, které jsem nestříkala,... celý příspěvek > | |
| | Můžu zapěstovat z vedlejší větve terminál?, 2.3.2015 Konečně jsem pochopil, co je to dialektika - ať už Hegelova nebo ta, co nás učili, marxistická. Oba mají pravdu, třebaže tvrdí každý něco jiného! Jak SvK, tak S.P., CH (už tu chybí jen PBCH z Lucie).
Tedy je pravdou, že... celý příspěvek > | | Který je nejlepší podle Vás benzín do motorové pily?, 26.2.2015 Neposmíval bych se. Nemusíte mít pilu jen na okrasu. Pila slouží většině lidí na občasnou práci kolem domu a na zahradě, na přikrácení paliva (na stacionární práce máme taky elektriku a cirkulárku). Piksla oleje stačí na 50 litrů benzínu a to běžný... celý příspěvek > | | Staré stromy s rakovinou, 26.2.2015 Nemá. Na 90% byly před 70 lety štěpovány vysokokmenné jabloně na semenáče (pláňata byla tou dobou na ústupu) Pokoušet se řízkovat kořeny staré jabloně nemá smysl, ty se vegetativně množí špatně. Buď si sežeňte řízkovance podnoží A2 nebo... celý příspěvek > | | Jahnacina aby vonala, 25.2.2015 Nojo, ale diskuze začla o tom, jak dobře připravit jehněčí, aby bylo dobré, vonělo a nesmrdělo. Že se najdou lidé, kteří takové maso nevezmou do úst, je logické, ale nechápu, proč to do vláka píšou. Je to stejné, jako kdyby chtěl někdo poradit s... celý příspěvek > | | Plevel v rybízu, 25.2.2015 Já používám rozstříhané papírové krabice. Navrchu zasypané. Nejdřív štěpkou, později posečenou trávou. Působí na všechy plevele. | |
|
|
|
|